METU LOOK - fashion edition

A BUDAPESTI METROPOLITAN EGYETEM (METU) POP-UP AKCIÓJA A FUGÁBAN: FÓKUSZBAN A DIVAT

A Budapest Metropolitan Egyetem (METU) Művészeti és Kreatívipari Kara 2019-ben útjára indított egy új eseménysorozatot, amelynek célja, hogy művészeti szakjait, az intézményben folyó munkát, a hallgatói alkotásokat minél szélesebb körben megismerhesse a nagyközönség. A METU LOOK első felvonására 2019 elején került sor, a pop-up esemény középpontjában a DIVAT állt.

Időpont: 2019. február 1., 20.00
Helyszín: FUGA - Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

A divat több területen megjelenik Egyetemünkön: a Kézműves tárgykultúra alapszakon belül öltözék-; divatékszer és -kiegészítő tervezés, mesterszakon divat- és textiltervezés, Fotográfia alapszakon divatfotózás tanulható, valamint szakirányú továbbképzésben a Divat- és luxusmárka menedzsment programon várjuk az érdeklődőket. Ez a sokrétű képzési struktúra jelenik meg a FUGA-ban: divatbemutató-kiállítások-vetítések, minden, amit a METU-ról tudni lehet, egy akciónapba sűrítve. 

A kifutón megelevenedő eklektikus válogatás az elmúlt évek kiemelkedő stúdiumai és vizsgaremekei mellett experimentális darabokat is felsorakoztatott. Az öltözékek mellett jelentős hangsúlyt kaptak a kiegészítők, melyet a Kézműves tárgykultúra alapszakunk divatékszer és -kiegészítőtervezés, valamint textilművesség specializációjának hallgatói készítettek. Az eseményt kísérő vetítések és Fotográfia szakosaink kiállítása a többi képzési területen (animáció, média design, grafika, mozgókép, design, belsőépítészet) folyó kreatív munkából is ízelítőt nyújtott. A bemutatót kísérő performance-t az idén centenáriumát ünneplő Bauhaus inspirálta.

A METU LOOK fashion edition keretében csaknem negyven jelenlegi és néhány, a közelmúltban végzett alkotó kollekcióival is találkozhatott a közönség. Három alumnink: Bráz Noémi, Hornok Barbara, Virág Anita három várost képviselt február 1-én: Noémi Budapesten, Barbara jelenleg Londonban, Anita pedig Pozsonyban él és alkot. 

A velük készült miniinterjúink az alábbi linkeken olvashatók:
Bráz Noémi
Hornok Barbara
Virág Anita

A bemutatón szereplő ruhákat többek között az alábbi hallgatóink készítették: 
Akli Luca, Al-Ashraf Amina, Baranyi Gerda, Berei Zsófia, Bráz Noémi, Darvasi Dóra, Domonkos Csilla, Hatházi Lili, Hornok Barbara, Kekk Éva Katalin, Kocsis Emese, Koncseg Jenni, Koszó Emese, Kotaszek Luca, Marosi Alexandra, Melake Haile Luwa, Mészáros Lúcia, Mészöly Fanny, Molnár Zsanett, Péterbencze Abigél, Rotter Zsanett Viktória, Schrődl Stefánia, Sebők Korinna, Tóth Betti, Törős Szilvia, Vandornyik Andrea, Varga Anita, Virág Anita, Zachar Viktória, YaXian Feng, Wakabayashi Noémi

Az eseményhez készült egy EDITORIAL különszám, melynek fotóit Földi Ádám Fotográfia alapszakunkon, a grafikai anyagokat Puskás Marcell Tervezőgrafika alap- majd mesterszakunkon végzett hallgatónk készítette. A fotókon szereplő kollekciók a METU hallgatóinak alkotásai, amelyeket diáktársaik viselnek.


   

Az EDITORIAL-ról bővebben ITT olvashattok!