Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU LOOK – FASHION EDITION EDITORIAL | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU LOOK – FASHION EDITION EDITORIAL

A METU Művészeti és Kreatívipari Kara 2019-ben útjára indított egy új eseménysorozatot, amelynek célja, hogy művészeti szakjait, az intézményben folyó munkát, a hallgatói alkotásokat minél szélesebb körben megismerhesse a nagyközönség. A METU LOOK első felvonására 2019 elején került sor a FUGA - Budapesti Építészeti Központban, a pop-up esemény középpontjában a DIVAT állt. 


   Az eseményhez készült egy EDITORIAL különszám, melynek fotóit Földi Ádám Fotográfia alapszakunkon, a grafikai anyagokat Puskás Marcell Tervezőgrafika alap- majd mesterszakunkon végzett hallgatónk készítette. A fotókon szereplő kollekciók a METU hallgatóinak alkotásai, amelyeket diáktársaik viselnek.

   


A magazin fotózás helyszíne a művészeti képzések Rózsa utcai campusa volt: textiltervező- és kézműves, valamint grafika műhelyek, stúdiók, rajztermek.
A rövid magazin layout design koncepciója a 'behind the scenes': felkész hatasú, vágójelek, színkódok keltik a befejezetlenség, 'még dolgozunk rajta', 'tervezés alatti' érzetet a befogadóban; vizuálisan egy grid rendszeren alapuló, ismétlődő geometrikus minta, amelyben a fehér négyzetes-szögletes vonalak a szabásmintára asszociáciálnak, a hullámos elemek pedig magát a mozgásban, használatban lévő, megmozduló textilt idézik. A kiadványon kívül Marcell tervezte meg az esemény kommunikációs elemein megjelenő szinte összes arculati mutációt: meghívó, plakát, táska, póló, és még sorolhatnánk, a teljes repertoár Marcell behance oldalán megtekinthető.