Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Bráz Noémi | Budapesti Metropolitan Egyetem

Bráz Noémi

Noémi Kézműves alapszakunkon végzett 2014-ben, jelenleg Divat- és textiltervezés mesterszakunk hallgatója. 
Helyszín: ANKER KLUB 1063 Budapest, Anker köz 1-3. 


"Vasarely hagyatéka" kapszula kollekció

Noémi fő inspirációja Vasarely munkássága volt, leginkább a fekete-fehér stílusú alkotásait vizsgálta. Ez alapján dolgozta ki saját mintarendszerét, amit végigvezetett a kollekción. Saját fejlesztésű alapanyaggal dolgozott, ebből alakította ki az öltözékeken látható mintaelemeket. Számára talán az egyik legfontosabb pont a tervezés során, hogy az alapoktól fogva benne legyen az alkotásaiba a keze nyoma – ezért már az alapanyagot is ő állítja elő.



RÖVID INTERJÚ NOÉMIVEL

Amióta az eszemet tudom a kreatív foglalkozás (minden ága) érdekel. Ezen belül a divat számomra a legszínesebb paletta, ahol határok nélkül és szabályok nélkül bármit lehet. Azért ezt a szakot választottam, mert folyamatos kreativitásra és megújulásra sarkall. A világon bármiből szeretek inspirálódni, nem szeretem magam korlátokhoz kötni. Végső célom a tanultak gyakorlatba helyezése, saját divatbirodalom létrehozása idővel.


NOÉMI KEDVENC FŐISKOLAI MUNKÁI

Anilin kollekció
Első kapszulakollekcióm, mely ténylegesen a mindennapi hordásra készült. Fiatalos, sportos, vidám kollekció. Ebben az esetben is egyedi alapanyagokkal dolgoztam, itt leginkább printek formájában jelenik meg a saját kézjegy. Fő inspirációm a festményeim voltak, ezeket dolgoztam fel a ruhákon belül.

View ékszer kollekció
Plexi elemekből és saját printekből készített nyaklánc kollekció. Talán ebben az esetben rugaszkodtam el a leginkább a komfortzónámból, bár minden alkotásom során igyekszek valami újat és mást kipróbálni. A kollekcióban vannak image és mindennapi viseletre szánt darabok is.


Quoin (BA diplomamunka)
A diploma munkám egy anyaghangsúlyos kollekció. 2 női és 1 férfi öltözetből áll. Ebben a kollekcióban minden egyes elem és rész kézzel készült. Az alapanyagok saját fejlesztésűek. Fontos tulajdonságuk, hogy bizonyos szemszögből újrahasznosított anyagokkal dolgoztam. Minden esetben PVC fóliát hasznosítottam újra, más kontextusba helyezve ezzel.