Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility VIRÁG ANITA / DIVAT- ÉS TEXTILTERVEZÉS MESTERSZAK | Budapesti Metropolitan Egyetem

VIRÁG ANITA / DIVAT- ÉS TEXTILTERVEZÉS MESTERSZAK

"Az egyetemen rengeteg szakemberrel megismerkedhettem, akik segítettek diplomamunkám megszületésében, ezért nagyon hálás vagyok nekik."

Anita Divat- és textiltervezés mesterszakunk divattervezés specializációján diplomázott. Döntőbe jutott a "Jól áll neked a tolerancia" pályázaton, és munkáival bemutatkozott a METU DIVATSHOW-n a Francia Intézetben is.

Miért ezzel a területtel foglalkozol? Miért ezt a szakot választottad?
Mindig is öltözéktervezéssel szerettem volna foglalkozni, viszont az élet kicsit eltérített.

Milyen alapszakon végeztél és honnan érkeztél a METU-ra?
A pozsonyi Tudományegyetem Tájépítészet karán végeztem az alapszakot, ezután döntöttem el, hogy végre belevágok és felvételizek öltözéktervezésre. Ezt a döntésem nem bántam meg, hisz munkámat nagyban inspirálja az építészet, illetve a tájépítészet, kedvenc munkáim is mind személyes tapasztalataimból merítkeznek, például a Seed! kapszulakolleció, amit a kertünk, és a nagymamám munkája inspirált.

Mi volt a diplomamunkád? Miért ezt a témát választottad?
Diplomamunkám ihletője a szülővárosom, Pozsony építészete, a város struktúrája, rétegződése, ezt próbáltam a különböző technikákkal készült kollekcióba visszaadni. Lehetőségem volt megismerkedni a kötés alapjaival, így ezt a technikát is beépítettem munkámba.


Mivel járult hozzá a szakmai fejlődésedhez a METU az egyetemi évek alatt? Milyen terveid vannak a jövőre?
Az egyetemen rengeteg szakemberrel megismerkedhettem, akik segítettek diplomamunkám megszületésében, ezért nagyon hálás vagyok nekik. A jövőben mindenképp képezni szeretném magam, minél több új tudást elsajátítani, hisz ez a két év nagyon kevés volt.