Írásművészet Szakirányú továbbképzés

Ez neked szól...

Ez a képzés neked szól, ha szeretnéd átlátni a szépírói mesterség teljes folyamatát; magas szinten megismerni és alkalmazni a legújabb mesterségbeli trendeket és technikákat. Professzionális alkotói szemléletre tehetsz szert, ami nagyban segít a művészi ambícióik kiteljesítésében, és a különböző kulturális területeken való elhelyezkedésben. A hazai szakmai palettán, egyedülálló módon a szak tantervének integráns részét képezi a filmírás, a színházi dramaturgia, a kreatív újságírás és a reklámszöveg- és politikai beszédírás mesterfogásainak oktatása is.

A szakról röviden

"A helytelen kifejezés úgy hat mint egy műfogsor" Thomas Bernhard Tanulj a hazai írásművészet legjobbjaitól, és válj magad is a szépírás mesterévé két félév alatt! A képzés során átláthatod a szépírói mesterség teljes folyamatát; magas szinten megismerheted és megtanulhatod alkalmazni a legújabb mesterségbeli trendeket és technikákat. Professzionális alkotói szemléletre tehetsz szert, ami nagyban segíti művészi ambícióid kiteljesedését, és a különböző kulturális területeken való elhelyezkedésedet. A hallgatóink a szak törzsét képező szépírás-oktatás mellett Rozgonyi Ádám vezetésével megismerkednek a filmírás, a filmes forgatókönyv, Lőkös Ildikó vezetésével a színházi dramaturgia, Kálmán C. György keze alatt az esszé- és kritikaírás, valamint Kisantal Gyula irányításával a reklámszöveg- és politikai beszédírás szakmai fogásaival is. A szépírás kurzus nagyelőadásait tartó, és a szépírói műhely szemináriumait vezető Turczi István mellett többek közt olyan oktatókkal dolgozhatnak együtt, mint Gács Anna, Grecsó Krisztián, Kepes András, Lackfi János, Lator László, Péterfy Gergely, Szilágyi Zsófia, Vámos Miklós. Az Írásművészet képzést a Szépírók Társasága, a József Attila Kör, a Fiatal Írók Szövetsége, a Magyar PEN Club és a World Academy of Arts&Culture (WAAC, USA) támogatja.

Kulturális és művészeti intézményeknél; Szerkesztőségek, szakmai műhelyekben; Könyvkiadóknál; Kulturális vállalkozásoknál; Hagyományos és online szerkesztőként; Kulturális újságíróként; Filmes forgatókönyvíróként, filmstúdiók munkatársaként; Színházi dramaturgián; Reklámszöveg- és politikai beszédíróként.

A szépírás alapjai és mesterfogásai, A kreatív újságírás terepei, Irodalmi szövegek alkotói szempontú elemzése, Próza- és versíró műhely meghívott alkotókkal, Szépírói technikák (fontolva) haladóknak

A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi vagy alapszakos diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Nagy Lajos király útja, F313-as iroda

E-mailben
szakirany@metropolitan.hu

Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Marosné Krisztina: 06 1 398 6815
Dudás Katalin: 06 1 398 6812

Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a 06 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: http://www.metropolitan.hu/elerhetosegek.html

Ők is nálunk tanítanak