Írásművészet Szakirányú továbbképzés

Ez neked szól...

Ez a képzés neked szól, ha szeretnéd átlátni a szépírói mesterség teljes folyamatát; magas szinten megismerni és alkalmazni a legújabb mesterségbeli trendeket és technikákat. Professzionális alkotói szemléletre tehetsz szert, ami nagyban segít a művészi ambícióik kiteljesítésében, és a különböző kulturális területeken való elhelyezkedésben. A hazai szakmai palettán, egyedülálló módon a szak tantervének integráns részét képezi a filmírás, a színházi dramaturgia, a kreatív újságírás és a reklámszöveg- és politikai beszédírás mesterfogásainak oktatása is.

A szakról röviden

"A helytelen kifejezés úgy hat mint egy műfogsor" Thomas Bernhard. Tanulj a hazai írásművészet legjobbjaitól, és válj magad is a szépírás mesterévé két félév alatt! A képzés során átláthatod a szépírói mesterség teljes folyamatát; magas szinten megismerheted és megtanulhatod alkalmazni a legújabb mesterségbeli trendeket és technikákat. Professzionális alkotói szemléletre tehetsz szert, ami nagyban segíti művészi ambícióid kiteljesedését, és a különböző kulturális területeken való elhelyezkedésedet. A hallgatóink a szak törzsét képező szépírás-oktatás mellett Rozgonyi Ádám vezetésével megismerkednek a filmírás, a filmes forgatókönyv, Lőkös Ildikó vezetésével a színházi dramaturgia, Kálmán C. György keze alatt az esszé- és kritikaírás, valamint Kisantal Gyula irányításával a reklámszöveg- és politikai beszédírás szakmai fogásaival is. A szépírás kurzus nagyelőadásait tartó, és a szépírói műhely szemináriumait vezető Turczi István mellett - terveink szerint - többek közt olyan oktatókkal dolgozhatnak együtt, mint Gács Anna, Grecsó Krisztián, Kepes András, Lackfi János, Lator László, Péterfy Gergely, Szilágyi Zsófia, Vámos Miklós. Az Írásművészet képzést a Szépírók Társasága, a József Attila Kör, a Fiatal Írók Szövetsége, a Magyar PEN Club és a World Academy of Arts&Culture (WAAC, USA) támogatja.

Kulturális és művészeti intézményeknél; Szerkesztőségek, szakmai műhelyekben; Könyvkiadóknál; Kulturális vállalkozásoknál; Hagyományos és online szerkesztőként; Kulturális újságíróként; Filmes forgatókönyvíróként, filmstúdiók munkatársaként; Színházi dramaturgián; Reklámszöveg- és politikai beszédíróként.

A szépírás alapjai és mesterfogásai, A kreatív újságírás terepei, Irodalmi szövegek alkotói szempontú elemzése, Próza- és versíró műhely meghívott alkotókkal, Szépírói technikák (fontolva) haladóknak

A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi vagy alapszakos diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték.

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Nagy Lajos király útja, F313-as iroda

E-mailben
szakirany@metropolitan.hu

Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Marosné Krisztina: 06 1 398 6815
Dudás Katalin: 06 1 398 6812

Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a 06 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: http://www.metropolitan.hu/elerhetosegek.html

Ők is nálunk tanítanak