Zöld METU

BEMUTATKOZIK 

A ZÖLD METU-ért MOZGALOM


Kik vagyunk?                                                                                                                                  

A ZÖLD METU-ért MOZGALOM alapítói, és csatlakozó munkatársak, hallgatók, akik helyi kezdeményezésként szemléletformáló aktivitásokkal segítjük a METU zöldítését, az önkéntesség kultúrájának népszerűsítését, az érdeklődők önkéntes programokba történő bevonását, a társadalmi közjó elérésére irányuló tevékenységek megszervezését. Bízunk abban, hogy az önkéntes tevékenységünk által új ismeretekre, tudásra teszünk szert és egyre többen váltunk egy hosszútávon fenntartható életmódra.


Mit szeretnénk?

Közös célunk, hogy a METU zöld legyen! Teremtsünk értéket a METU szellemi tőkéjének, kapcsolati hálójának, tapasztalatának, tudásának felhasználásával!

A ZÖLD METU-ért MOZGALOM-hozcsatlakozó önkéntesek közreműködésével olyan eseményeket, tudást közvetítő rendezvényeket, kerekasztal beszélgetéseket szervezünk, melyek célja szellemileg inspiráló műhelyek, együttműködések, együtt gondolkozások kialakítása, annak érdekében, hogy hétköznapi - környezettudatosságot nélkülöző - függőségeinket beazonosítsuk, és egymást segítve, jó példákkal, felhívásokkal, humorral és a fokozatosság elvét megtartva környezettudatos szokásokká alakítsuk. 


Hogyan tudsz támogatni bennünket?

Változz és változtass egy hosszútávon fenntartható életmódra! 

Kövesd nyomon mozgalmunk híreit, felhívásait, és építsd be a mindennapjaidba a környezettudatosságot, törekedj az ökológiai lábnyomunk csökkentésére!

Ha ennél is többet szeretnél tenni a környezetünkért, csatlakozz önkéntesként A ZÖLD METU-ért MOZGALOM-hoz! Gondolkodj velünk, vállalj részt a közösen meghatározott feladatainkból egyéni képességeid, a rendelkezésre álló szabadidőd szerint, és teljesítsd ezeket az elvállalt felelősség szerint.


Hol tudsz csatlakozni hozzánk?

Amennyiben egyetértesz a céljainkkal, és szeretnél aktív és lelkes részese lenni a METU zöldítésének, kérjük, jelezd a greenmetu@metropolitan.hu e-mail címen.

Minden környezettudatos önkéntest tárt karokkal várunk!


A ZÖLD METU-ért MOZGALOM

ALAPÍTÓ TAGJAI


Hírek

Zöld sarok a könyvtárban - ismét fejlődött a METU könyvállománya!


A METU könyvtárosai örömmel csatlakoztak az intézmény zöldítési programjához, melynek keretében a központi könyvtárában kialakításra került egy ZÖLD SAROK. A ZÖLD METU-ért MOZGALOM kezdeményezte a kialakítását.

A Mozgalom célja: dolgozóink és hallgatóink bevonásával elősegíteni szellemileg inspiráló műhelyek, együttműködések, együtt gondolkozások kialakítását. A Mozgalom a környezettudatosság kapcsán új ismeretek, és tudás megszerzését is szorgalmazza. Ennek támogatására a könyvtár állományát bővítettük a klímavédelem és zöld fenntarthatóság témájú könyvekkel.

A listában többek között megtalálható Nagy Réka, szerkesztő-újságíró, „Ökoanyu – Egyszerűen zöld" c könyve.  Réka a Green Day rendezvény egyik előadója volt, és „Ökoanyü" főcímmel több fenntarthatósági témájú könyv szerzője.

Excelben találjátok a könyvek teljes jegyzékét: Zöldsarok könyvei.xlsx

Kellemes olvasást kíván, Bánhegyiné Kollár Kornélia