Rólunk

Kedves leendő Hallgatónk, Kollégánk! 

Szeretettel várunk Egyetemünkön, ahol kollégáimmal együtt minden segítséget megadunk ahhoz, hogy megtaláld nálunk a saját utadat.

2001-ben, amikor megalakult a METU elődje, a Budapesti Kommunikációs Főiskola (BKF), nem gondoltuk volna, hogy 2016-ban már egyetem lesz az intézményünk, ráadásul alkalmazott tudományok egyeteme. Mit jelent ez az elnevezés? Mindazt, amit több, mint 15 éve nyújtunk… 

…hallgatóink felé: 

 • valós vállalati projektfeladatokat,
 • gyakorlatorientált, a munka világában is alkalmazható tudást,
 • a gyakorlati életben tapasztalatot és hírnevet szerzett oktatói közösséget. 

Amit biztosítunk az az azonnal használható tudás, így a legjobb esélyekkel tudsz majd elhelyezkedni a hazai és nemzetközi munkaerőpiacon. 

Büszkék vagyunk kreatív gondolkodást fejlesztő tréningrendszerünkre, ami egyedülálló a hazai felsőoktatási rendszerben. Minden hallgatónk részt vesz tanulmányai során a kreativitást, kommunikációt és személyiséget fejlesztő tréningeken. 

…kollégáink felé: 

 • egy stabil és folyamatosan fejlődő munkahelyet
 • kreatív, nyitott és alkotói légkört
 • erős, összetartó és szakmailag felkészült csapatot, akikkel együtt dolgozhat. 

Nagyon sok egykori hallgatónkkal vagyunk a mai napig kapcsolatban: sokan az Egyetemen dolgoznak oktatóként vagy más pozíciókban, vannak, akik különböző projektekben alvállalkozóink, sőt, egyre többen jelennek meg gyakorlati helyet vagy állást kínáló vállalati partnerként az Egyetem életében. Büszkék vagyunk arra, hogy tudásukkal, kreativitásukkal ma már sikeres volt hallgatóink ezrei viszik hírünket a világban! Minden sikeres, saját szakmai álmát megvalósító egykori diákunk annak bizonyítéka számunkra, hogy jó úton járunk. Legyél Te is a METU-s közösség tagja! 

17 évvel ezelőtt legfeljebb álmodoztunk arról, hogy 2018-ben már 

 • közel 80-féle képzést kínálunk majd 4 területen, 2 karon, 2 városban;
 • hallgatóink száma meghaladja a 6500-at;
 • 1200, számukra szakmai gyakorlatot biztosító vállalati partnerrel fogunk kapcsolatban állni;
 • külföldi partneregyetemeink száma eléri a 170-et, amelyek 300-nál is több ösztöndíjas lehetőséget biztosítanak;
 • közel 90 különböző országból fognak hozzánk külföldi hallgatók érkezni, akiknek köszönhetően igazán nemzetközivé válik a légkör épületeinkben. 

Ezek első látásra csupán hangzatos számoknak tűnnek – számunkra azonban sokkal fontosabb az, ami mögötte van: a lehetőségek széles skálája, amivel minden hallgatónk élhet a Metropolitan Egyetemen végzett tanulmányai alatt – és még azután is. 

A lehetőségek mind-mind hozzájárulnak a későbbi szakmai sikerességedhez – használja jól a nálunk töltött éveket, hallgatóként vagy kollégaként! 

Üdvözöllek a METU világában, sok sikert a saját utadhoz!

Dr. habil. Vass László CSc 
rektor, főiskolai tanár