Szabályzatok

Legfontosabb szabályzataink gyűjteményét találod itt. Ha az egyetemi élet során elakadsz, jó eséllyel ezekben az alap dokumentumokban megtalálod kérdéseidre a választ. Természetesen a HIK csapata mindig segít ha hozzájuk fordulnál!


Alap- vagy mesterképzés, felsőoktatási szakképzés és szakirányú továbbképzés szabályzatok

A „Hallgatói Követelményrendszer” a METU legfontosabb szabályzatainak egyike. Ebben az egységes szerkezetű anyagban minden, tanulmányaiddal kapcsolatos kérdésedre választ találsz. Ha rákattintasz egy adott hivatkozásra, eljutsz a hozzá kapcsolódó szövegre, majd onnan egy újabb klikkeléssel vissza tudsz menni az előzően olvasott részhez.

Időnként frissül a szabályzat. A legújabb változások nyomon követéséhez, keresd a szövegben a  ► szimbólummal jelölt részeket!

A „Hallgatói Követelményrendszer” egységes PDF dokumentumban érhető el a linkre kattintva. Ha konkrét kérdésedre keresed a választ, akkor javasoljuk, hogy először a tartalomjegyzék alapján kezdd el a keresést.

Hallgatói Követelményrendszer 2021. 03. 31-től


Korábbi Hallgatói Követelményrendszer:

Hallgatói Követelményrendszer 2020.12.17-től

Hallgatói Követelményrendszer - 2020.09.21-től

Hallgatói Követelményrendszer 2020.09.21-ig

Hallgatói Követelményrendszer - 2019. október

1. Melléklet: Hallgatói Követelményrendszer - 2019.05.13-tól

2. Melléklet: Hallgatói Követelményrendszer - 2019.05.13-tól

3. Melléklet: Hallgatói Követelményrendszer - 2019.05.13-tól

Hallgatói Követelményrendszer - 2019.05.12-ig

Hallgatói Követelményrendszer - 2018.10.12-ig

Házirend

Az Etikai Kódex mellett egy másik fontos szabályzatunk a Házirend, aminek betartása hallgatók és kollégák számára is kötelező! Fontos, hogy megismerd szabályainkat, ezért olvasd el!

Házirend

Informatikai Biztonsági Szabályzat

Az Informatikai Biztonsági Szabályzat ismerete és betartása hallgatóink és munkatársaink számára is kötelező. A szabályzattal az Egyetem informatikai rendszereit és a Te személyes adataidat is védjük.

Etikai kódex

Egyetemünk hallgatójaként és dolgozójaként bizonyos etikai és együttélési szabályokat Neked is be kell tartanod. Ebben segít eligazodni az Etikai Kódex, ami a legfontosabb normákat és szabályokat gyűjti össze.

Ha még új vagy intézményünkben, mindenképpen nézd át, reméljük, segítségedre lesz!

Etikai kódex

Tűzvédelmi oktatási anyag

A tűz elleni védekezésről és a tűzjelzésről szóló oktatási anyagot minden hallgatónknak meg kell ismernie a beiratkozás során és ezt aláírásával kell igazolnia.

Tűzvédelmi oktatási anyag

Szellemi tulajdon kezeléséről szóló szabályzat

A szellemi tulajdon kezeléséről szóló szabályzat a METU oktatói, kutatói és hallgatói által létrehozott szellemi alkotások nyilvántartását, haszonosítását és jogi oltalomban való részesítését segíti elő.

Archívum

Korábbi, hatályon kívüli szabályzatainkat találod meg itt, amik a korábban beiratkozott hallgatóinkra vonatkoznak.