Szabályzatok

Legfontosabb szabályzataink gyűjteményét találod itt. Ha az egyetemi élet során elakadsz, jó eséllyel ezekben az alap dokumentumokban megtalálod kérdéseidre a választ. Természetesen a HIK csapata mindig segít ha hozzájuk fordulnál!


Alap- vagy mesterképzés, felsőoktatási szakképzés és szakirányú továbbképzés szabályzatok

A „Hallgatói Követelményrendszer” a METU legfontosabb szabályzatainak egyike. Ebben az egységes szerkezetű anyagban minden, tanulmányaiddal kapcsolatos kérdésedre választ találsz. Ha rákattintasz egy adott hivatkozásra, eljutsz a hozzá kapcsolódó szövegre, majd onnan egy újabb klikkeléssel vissza tudsz menni az előzően olvasott részhez.

Időnként frissül a szabályzat. A legújabb változások nyomon követéséhez, keresd a szövegben a  ► szimbólummal jelölt részeket!

A „Hallgatói Követelményrendszer” egységes PDF dokumentumban érhető el a képre kattintva. Ha konkrét kérdésedre keresed a választ, akkor javasoljuk, hogy először a tartalomjegyzék alapján kezdd el a keresést.

Hallgatói Követelményrendszer.pdf

Hallgatói Követelményrendszer - 2018.02.19-től.pdf


Házirend

Az Etikai Kódex mellett egy másik fontos szabályzatunk a Házirend, aminek betartása hallgatók és kollégák számára is kötelező! Fontos, hogy megismerd szabályainkat, ezért olvasd el!

Hazirend_Metropolitan.pdf


Informatikai Biztonsági Szabályzat

Az Informatikai Biztonsági Szabályzat ismerete és betartása hallgatóink és munkatársaink számára is kötelező. A szabályzattal az Egyetem informatikai rendszereit és a Te személyes adataidat is védjük.

METU_IBSZ.pdf


Etikai kódex

Egyetemünk hallgatójaként és dolgozójaként bizonyos etikai és együttélési szabályokat Neked is be kell tartanod. Ebben segít eligazodni az Etikai Kódex, ami a legfontosabb normákat és szabályokat gyűjti össze.

Ha még új vagy intézményünkben, mindenképpen nézd át, reméljük, segítségedre lesz!

SZMR-3.-sz-melleklet--Etikai-Kodex.pdf


Tűzvédelmi oktatási anyag

A tűz elleni védekezésről és a tűzjelzésről szóló oktatási anyagot minden hallgatónknak meg kell ismernie a beiratkozás során és ezt aláírásával kell igazolnia.

Tuzvedelmi_oktatasi_anyag.pdf


Archívum

Korábbi, hatályon kívüli szabályzatainkat találod meg itt, amik a korábban beiratkozott hallgatóinkra vonatkoznak.

Korábbi (hatályon kívüli) szabályzat

HFF - Felvételi szabályzat 2009

HFF - Tanulmányi és Vizsgaszabályzat

HFF - Az Elektronikus Leckekönyv Bevezetésének És Alkalmazásának Szabályzata

HFF - Térítési És Juttatási Szabályzat