Belsőépítészeti Szakirányú továbbképzéseink

Ez neked szól...

Ha mindig is érdekelt, hogyan alkothatnál személyre szóló belső tereket, akkor ezt a szakirányt neked találták ki.Az ismeretek elsajátításával sikeresen megvalósíthasd művészi elképzeléseid, ezáltal kiemelkedő képviselővé válhatsz a belsőépítész szakmának.

A szakról röviden

A belsőépítészet összekapcsolja az egyént, és annak környezetét.

A belsőépítészet önálló művészeti ág, mely az építészet társszakmájaként jelenik meg. Célzottan foglalkozik az ember és környezetének kapcsolatával, harmonikus terek, fényviszonyok és tárgystruktúrák megalkotásával.

Az oktatás tematikája kiemelten alapul a belsőépítészeti tervezésre, mint művészi tevékenységre, továbbá annak prezentációjára, grafikai és verbális formában. A tervezői készségek fejlesztésében fontos szerepet kap a legújabb ismertek és formatervezési trendek reflexív megjelenítésének elmélete és gyakorlata, a szakma területén megszerezhető tájékozottság megszerzése.

Végzetteink számára biztosított a MÉK Belsőépítész tagozatába való felvétel és a tervezői jogosultság megszerzésének lehetősége. A Metropolitan posztgraduális képzésének szakmai hitelességét a Belsőépítész szakma gyakorlásában szerzett tapasztalatok és az MA képzésében végzett oktatói tevékenység, valamint együttműködő partnerek is biztosítják.


PÓTJELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. SZEPTEMBER 28.

Mit tanulhatsz nálunk?

 • belsőépítészeti tervezést 
 • bútorszerkezettant és tárgyfejlődéskultúrát 
 • bútortervezést 
 • enteriőrtörténetet 
 • szakergonómiát 
 • speciális renderelést és 3D modellépítést 
 • kortárs belsőépítészetet és designt 
 • önálló belsőépítész tervező, saját tervező irodában
 • belsőépítész tervező művész, mint szakági tervező, építészeti tervező irodákban
 • bútorgyártás területén működő cégekben, tárgytervező
 • kiskereskedelmi vállalkozások szakmai támogatásában
 • reklám, média, látványtervező stúdiók munkatársaként
 • önálló tervezői, szakértői és egyéb tevékenység
 • kiemelten szakági kamarai tagságot igénylő alkalmazott tervezőként – tervezői munkakörön belüli középvezetőként, értékesítési vezetőként vagy ügyfélkapcsolati folyamatokat vivő tervező munkatársként foglalkoztatva.

Belsőépítészeti tervezés és tervezés elmélet, Bútorszerkezettan és tárgy-fejlődéskultúra, Bútortervezés; Bútorszerkezettan, Enteriőrtörténet; Szakergonómia; Speciális renderelés és 3D modellépítés; Kísérleti műhelygyakorlat; Kortárs belsőépítészet és design.

Ismeretkörök az oktatásunkban:
Szakirányú belsőépítészeti tervezési ismeretek, kapcsolódó tervezési területek és azok által megfogalmazható elvárások értelmezése, egyes számítógépes eszközök használatának gyakorlata a tervezésben, a tervezési tevékenységgel összefüggő esztétikai elvárások és stílusok, hatékony munkavégzési és kommunikációs módszerek ismerete.

A szakirányú belsőépítész képzésre Msc, MA diplomával rendelkező építészek, formatervezők, tájépítészek jelentkezését várjuk. Felvételi követelmény a végzettségnek megfelelő munkákban folytatott tevékenységről készített portfólió bemutatása.

Felvételi beszélgetés

Időpont: 2019.09.06. péntek, 17.00 – 19.00
Helyszín: Rózsa utcai campus

Amit hozni kell: portfólió és önéletrajz

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Egressy út 178/G, 406-os iroda

E-mailben
szakirany@metropolitan.hu

Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Marosné Krisztina: 06 1 398 6815
Zsenei-Horváth Emese: 06 20 519 9720

Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a 06 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: https://metropolitan.hu/ugyintezek