Belsőépítészeti Szakirányú továbbképzés

Ez neked szól...

Ha mindig is érdekelt, hogyan alkothatnál személyre szóló belső tereket, akkor ezt a szakirányt neked találták ki. Az ismeretek elsajátításával sikeresen megvalósíthatod művészi elképzeléseid, ezáltal a belsőépítész szakma kiemelkedő képviselőjévé válhatsz.

A szakról röviden

A belsőépítészet összekapcsolja az egyént, és annak környezetét. A belsőépítészet önálló művészeti ág, mely az építészet társszakmájaként jelenik meg. Célzottan foglalkozik az ember és környezetének kapcsolatával, harmonikus terek, fényviszonyok és tárgystruktúrák megalkotásával. Az oktatás tematikája kiemelten alapul a belsőépítészeti tervezésre, mint művészi tevékenységre, továbbá annak prezentációjára, grafikai és verbális formában. A tervezői készségek fejlesztésében fontos szerepet kap a legújabb ismertek és formatervezési trendek reflexív megjelenítésének elmélete és gyakorlata, a szakma területén megszerezhető tájékozottság megszerzése. Végzetteink számára biztosított a MÉK Belsőépítész tagozatába való felvétel és a tervezői jogosultság megszerzésének lehetősége. A Metropolitan posztgraduális képzésének szakmai hitelességét a Belsőépítész szakma gyakorlásában szerzett tapasztalatok és az MA képzésében végzett oktatói tevékenység, valamint együttműködő partnerek is biztosítják.

önálló belsőépítész tervező, saját tervező irodában belsőépítész tervező művész, mint szakági tervező, építészeti tervező irodákban, bútorgyártás területén működő cégekben, tárgytervező kiskereskedelmi vállalkozások szakmai támogatásában reklám, média, látványtervező stúdiók munkatársaként önálló tervezői, szakértői és egyéb tevékenység kiemelten szakági kamarai tagságot igénylő alkalmazott tervezőként – tervezői munkakörön belüli középvezetőként, értékesítési vezetőként vagy ügyfélkapcsolati folyamatokat vivő tervező munkatársként foglalkoztatva.

Belsőépítészeti tervezés és tervezés elmélet, Bútorszerkezettan és tárgy-fejlődéskultúra, Bútortervezés; Bútorszerkezettan, Enteriőrtörténet; Szakergonómia; Speciális renderelés és 3D modellépítés; Kísérleti műhelygyakorlat; Kortárs belsőépítészet és design. Ismeretkörök az oktatásunkban: Szakirányú belsőépítészeti tervezési ismeretek, kapcsolódó tervezési területek és azok által megfogalmazható elvárások értelmezése, egyes számítógépes eszközök használatának gyakorlata a tervezésben, a tervezési tevékenységgel összefüggő esztétikai elvárások és stílusok, hatékony munkavégzési és kommunikációs módszerek ismerete.

A szakirányú belsőépítész képzésre Msc, MA diplomával rendelkező építészek, formatervezők, tájépítészek jelentkezését várjuk. Felvételi követelmény a végzettségnek megfelelő munkákban folytatott tevékenységről készített portfólió bemutatása.

Személyesen
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Nagy Lajos király útja, F313-as iroda

E-mailben
szakirany@metropolitan.hu

Telefonon
Budapesti Metropolitan Egyetem, Szakirányú Továbbképzési Központ
Marosné Krisztina: 06 1 398 6815
Dudás Katalin: 06 1 398 6812

Hallgatóinknak
Hétköznapokon 8:00-17:00 között a 06 1 273 2467-es telefonszámon, illetve az alábbi elérhetőségeken: http://www.metropolitan.hu/elerhetosegek.html

Ők is nálunk tanítanak