Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Discover cikksorozat a Hype and Hyperen | Budapesti Metropolitan Egyetem

Discover cikksorozat a Hype and Hyperen

A Budapesti Metropolitan Egyetem és a Hype and Hyper közös, Discover című cikksorozatában időről időre a művészeti szakos hallgatók, illetve a már korábban végzett diákok diplomamunkáit, kimagasló alkotásait, egyedi projektjeit mutatja be Farkas-Zentai Lili, a Hype and Hyper főszerkesztője – ismerd meg a jövő designereit!

14. rész
Bátori-Kurucz Mária Tervezőgrafika alapszakunkon diplomázott. A három év számára a kísérletezésről, a folyamatos fejlődésről és az új technikák elsajátításáról szólt. Az izgalmas témák és erőt próbáló feladatok mentén úgy érzi megtalálta a saját stílusát.

 

A teljes cikk ITT olvasható!


13. rész
Daróczi Tímea Formatervező művész mesterszakunkon diplomázott. Alapszakosként részt vett a New Craft 2014, a Feedback, a Fresh Fishes 7.1 kiállításon, a tatabányai Design 2014 tárlaton, beton plasztika diploma munkájával megosztott első helyezést ért el a Csekovszky Árpád Emlékkiállításon.

 

A teljes cikk ITT olvasható!

12. rész
Zsemberi-Szígyártó Miklós 2018-ben végzett Tervezőgrafika mesterszakunkonAlapszakos diplomamunkáját az Analysis kiállításon lehetett látni, díjat nyert a műtárgy.com által fiatal pályakezdő képzőművészek számára kiírt pályázaton. Kiállított a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett programján, a Te jössz?! tárlaton, a Graphic Passage-on, valamint a GRAP-ban is.


 

A teljes cikket ITT találod!


11. rész
Szőke Lili Képi ábrázolás alapszakunkon diplomázott.

"...Képeimen keresztül arra szeretnék rávilágítani, hogy az egymással való „keveredés” egy lehetőség arra, hogy felfedezzük, milyen szép és különleges az emberi faj. Az odafigyelés és elfogadás révén új távlatok nyílhatnak, amik gazdagítják és színesítik Földünk sokaságát...."

A teljes cikket ITT tudod elolvasni!10. rész
Némedi Varga Réka Tervezőgrafika mesterszakunkon diplomázott.

"Számomra a japán kultúra, a japán stílus az ellentétek harmóniáját és a szó legpozitívabb értelmében egyfajta nemes egyszerűséget jelent, melyre munkáim során is törekszem – kimeríthetetlen inspirációs forrás."

A cikket itt találod!

 


9. rész
Varnyú Dorina Kézműves tárgykultúra alapszakunk Textilművesség specializációján diplomázott 2018-ban, jelenleg Divat- és textiltervezés mesterszakunk hallgatója, az idei kampányban nagykövetként a Craft területet képviseli. Aktuális munkáiról, jövőbeni terveiről soron következő Discover részben olvashattok.

A cikket itt találod!

 


8. rész
Wakabayashi Noémi Kézműves tárgykultúra alapszakunk divatékszer és -kiegészítő tervezés specializációján végzett. 

"A valóság és az álom határán készült kollekcióm történeteket mesél el, élményeket indukál, érzelmeket vált ki, remélhetőleg elgondolkodtató, és nem utolsósorban vidám is."

A cikket itt találod!


„Hogy mit adott a METU? Inspiráló feladatokat és szellemi kutatási hátteret.”- METU-s interjúnk Noémivel

7. rész
Bárdos Anna Divat- és textiltervezés mesterszakunkon végzett.

„Manapság az egyik legnagyobb probléma a tökéletesség illúziójának hajszolása"-vélekedik Anna, amely elgondolását Tökéletlen tökéletesség című  diplomamunkájában körül is járja.

A cikket itt találod!6. rész
Puskás Marcell Tervezőgrafika alap- majd mesterszakunkon végzett.

"A projekt fő motivációja a digitális térben történő önazonosítás, valamint a digitális férfi és női tekintet megfigyelése volt. Kíváncsi voltam a különféle randi applikációkban hogyan történik az önazonosítás."

A cikket itt találod!5. rész
Hornok Barbara
Divat- és textiltervezés mesterszakunkon végzett.

„A mai világban annyira elveszünk a felszínességben, hogy olyan kollekciót szerettem volna létrehozni, ami valódi, figyelemre méltó emberi értékekre és tettekre reflektál."

A cikket itt találod!


4. rész
Szakos Dániel Tervezőgrafika mesterszakunkon diplomázott, és a 2017/18-as tanévben nagykövetünk is volt.

„A Serpenta betűn már a METU Tervezőgrafika mesterképzésének legelején elkezdtem dolgozni, majd menet közben alakult ki bennem az az igény, hogy a lehető legteljesebb betűcsalád készüljön belőle."

A cikket ITT találod!


3. rész:
Töröková Bianka Tervezőgrafika mesterszakunkon diplomázott.

„Úgy gondolom, hogy egy társasjáték nem csak szórakoztató időtöltés. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt segíthet abban, hogy egy adott kontextusban új dolgokkal ismerkedhessenek meg, felhívják a figyelmüket fontos kérdésekre."

A cikket ITT találod!


2. rész:
Árpás Renátó Formatervezés mesterszakunkon diplomázott.
"A METU mesterszakos diplomamunkám, a Low-tech bútor tervezése során a fő célom egy olyan kísérleti mobil bútordarab megalkotása volt, amely kiszolgálja a „városi nomádok” életmódját. Nélkülöz minden bonyolult alkatrészt, illetve első összeszerelése után, használata és (költözésre kész) lapra szerelése során nem igényel szerszámkészletet sem."

A cikket ITT találod!


Best of METU Diploma 2018 sorozatunk keretében készített interjúnkat itt olvashatod Renátóról.


1. rész:
Kocsis Emese Kézműves alapszakunk öltözék- és kiegészítő tervezés specializációján végzett.

„Fontosnak tartom, hogy véleményt nyilvánítsak a munkáimban, hogy reflektáljak az aktuális társadalmi, politikai történésekre. Továbbá az is nagyon lényeges, hogy a globális problémák mellett, a lokális gondok is előtérbe kerülhessenek. Ezért választottam a METU BA-s diplomamunkám témájául a 2020-ra megvalósuló gyulaházai űrközpontot."

A cikket ITT találod!Emese munkáival bemutatkozott a METU DIVATSHOW-n a Francia Intézetben, részt vett a Marie Claire Fashion Days 2016-os eseményén a Várkert Bazárban is. Alapszakos diplomamunkája kapcsán korábban mi is készítettünk vele riportot, amelyet ITT olvashatsz el.