KÉPZÉSEKFELVÉTELI
PÓTFELVÉTELI 2017
Felvételi kisokos
PÓTFELVÉTELI 2017 Jelentkezési tudnivalók Felvételi vizsga Pontszámítás Ponthatárok Mesterszakok kreditelismerési kérelmei
Felvételi Információs Iroda
MERRE TOVÁBB? - Milyen képzést válasszak?
Miért érdemes diplomát szerezni?
Tudnivalók a hallgatói szerződésről
GYIK
Osztályfőnököknek
Felvételi Hírlevél
Átjelentkezés, szakváltás
Szülőknek
Osztályfőnököknek
MIÉRT A METROPOLITAN?EGYETEMÜNKRŐL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
MŰVÉSZETI
KÉPZÉSEK TÁJÉKOZTATÓ
TOVÁBBTANULÁSI KISOKOS

Keresztféléves felvételi eljárás


2017-es keresztféléves felvételi eljárás tudnivalói
 

A meghirdetésre kerülő képzésekhez kattints IDE!

 

Legfontosabb határidők

Jelentkezési határidő:
2016. november 15. éjfél

Jelentkezések hitelesítésének határideje:
2016. november 23.

Végső hiánypótlási és sorrend-módosítási határidő:
2017. január 10.

Ponthatárok kihirdetése:
2017. január 24.

Képzések indulása:
2017. február


Jelentkezés módja - online

  • A keresztféléves felvételi eljárásban jelentkezést benyújtani kizárólag online www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételivel lehet. 
  • Az e-felvételiről bővebb információ IDE kattintva olvasható.
  • A jelentkezés kizárólag hitelesítéssel együtt érvényes, a hitelesítő adatlapot az alábbi címre kell beküldened: Oktatási Hivatal 1380 Budapest, Pf.1190.
  • A hitelesítés határideje: 2016. november 23.

 

Mikor érvényes a jelentkezés?

A jelentkezés – a határidőre történő benyújtása mellett – akkor tekinthető érvényesnek, ha jelentkezőként teljesíted az alábbi feltételeket:

  • Első lépésként a 2017. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásnak megfelelő, erre a célra kialakított elektronikus felületen - felvi.hu (e-felvételi rendszer) - nyújtasz be jelentkezést.
  • Második lépésként az e-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot hitelesíted az Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületről letölthető hitelesítő adatlap kinyomtatott és aláírt példányát postán feladod az alábbí címre november 23-ig: Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220.

Figyelem! Ha nem hitelesíteted az elektronikus jelentkezést, az a felsőoktatási felvételi eljárás eredménytelenségéhez vezet!

Figyelem! Ha határidő után nyújtod be jelentkezésed, az semmilyen indokkal nem fogadható el!

Figyelem! Ha kiegészítő díjtartozásod van, a felvételi eljárás során benyújtott jelentkezési helyeid közül a meg nem fizetett díj összegének megfelelő számú jelentkezést törölni fogják.

Forrás:felvi.hu

 

Jelentkezés díja
A felsőoktatási felvételi eljárásban az alapjelentkezés keretében 3 (három) képzés megjelölésére díjmentesen van lehetőséged. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

 

Fontos!
Nem vehető fel az a jelentkező, aki nem éri el a jogszabályban meghatározott minimum pontszámot. Ez alapképzés esetén 2015. január 1-től 280 pont, felsőoktatási szakképzés esetén 240 pont, ez a 2017-es keresztféléves jelentkezés során is érvényes.

 

Mesterképzésre jelentkezőknek: felvételi vizsga 

A mesterszakokra jelentkezőknek felvételi vizsgán kell részt venniük. A felvételi vizsgákra várhatóan 2016. december közepétől – 2017. január közepéig kerül sor, pontos időpontok a felvételi vizsgák előtt néhány héttel kerülnek kihirdetésre.

Kérjük, hogy a jelentkezéskor olyan levelezési címet, valamint e-mail címet adj meg, amelyet folyamatosan figyelsz, mivel ezekre fontos értesítések érkezhetnek a felvételi vizsgákkal kapcsolatban. Továbbá honlapunkat is folyamatosan kövesd figyelemmel, mert információink folyamatosan frissülnek.

 

Hasznos linkek:

PONTSZÁMÍTÁS

GYAKORI KÉRDÉSEK

KREDITELISMERÉS

 

FELVÉTELI IRODA
Infó vonal: 06-1-273-2419
E-mail: felveteli@metropolitan.hu

METROPOLITAN YOUTUBE CSATORNA