felvételi vizsga

Általános felvételi eljárás: 2016.12.15. – 2017.07.26.


Ha mesterképzésre vagy művészeti alapképzésre jelentkezel, felvételi vizsgát kell tenned. A felvételi vizsga folyamata és dátuma szakonként eltérő, a részletekért kattints a lenti listában arra a szakra, amire jelentkeztél!

Főbb dátumok

 • 2017. március 31.: a METU honlapján közzétesszük az idei felvételire vonatkozó követelményeket, ami tartalmazza a beadandó munkák technikai követelményeit, valamint a felvételivel kapcsolatos időpontokat, helyszíneket és a benyújtandó dokumentumok listáját.
 • 2017. április 5.: az Oktatási Hivatal elküldi a felsőoktatási intézményeknek a jelentkezőik listáját
 • 2017. április 6-13.: megkezdjük a jelentkezők értesítését elektronikus és postai úton. Az értesítők tartalmazni fogják a jelentkezők személyi kódját, melyet az intézmény ad!
 • 2017. május-július: felvételi vizsgák

Kérünk, hogy a jelentkezéskor megadott e-mail címed rendszeresen figyeld, mivel ezekre fontos értesítések fognak érkezni az Oktatási Hivataltól és a megjelölt intézményektől is.
A friss információkért honlapunkat is figyeld folyamatosan.

Felvételi vizsgadíj

A felvételi vizsga díja alapképzési és mesterképzési szakok esetében szakonként 4000 Ft.

A vizsga díját a felvételi értesítőben leírt módon, a Metropolitan alábbi bankszámlaszámára kell átutalnod, vagy befizetned:

FHB Bank 18203332-06007572-40010017

Művészeti mesterszak felvételi adatlap

Ezen az űrlapon a választott szakodhoz tartozó kredit-elismerési nyomtatványt és csatolmányait, illetve a felvételi vizsgához szükséges motivációs levelet és önéletrajzot tudod feltölteni központi tárhelyünkre.

 • töltsd ki az alábbi adatlapot
 • töltsd fel a követelményként meghatározott
  • motivációs levelet (800-1400 közötti leütés) és
  • fényképes szakmai önéletrajzot, valamint
 • ha nem teljes kreditértékű alapszakról érkezel, töltsd fel a kreditelismerési kérelem aláírt, beszkennelt verzióját (a kreditelismerési kérelmet az általad választott szak felvételi vizsgakövetelményeinél tudod letölteni), illetve az index kivonatot.

Ha beadtad a jelentkezésedet a Divat- és textiltervezés mesterszakra, az adatlapon megjelölheted a specializációt is.

Az adatlap kitöltésére május 15. éjfélig van lehetőséged, itt


Alapképzések


Bachelor programs in English


Mesterképzések


Master programs in English