Sport szakújságíró


Képzés indulása: 2016. szeptember

Szakvezető: Gulyás László

Az idén először induló szak friss, modern szemléletet kíván adni a sporttal és az újságírással –sportújságírással – foglalkozni szándékozó  felsőfokú végzettséggel rendelkező érdeklődőknek. A sport az egyetemes kultúra része, s mint ilyennek sokkal előkelőbb helyet kell találni, mint ahol most helyezkedik el Magyarországon. Az e szakot végzők a két félév során olyan ismereteket sajátíthatnak el, amelyekkel később magas szinten végezhetik munkájukat.  A sportújságíró szakma legjobbjaitól megszerzett elméleti és gyakorlati tudás birtokában egyéni stílust, más megjelenítést adhatnak majd a sportnak, a sport népszerűsítésében pedig nagyobb területen lesznek képesek dolgozni.

Várjuk azok jelentkezését, akik éreznek magukban erőt, hogy a magyar sportújságírás területén  komoly felkészültséggel új, más, a kornak jobban megfelelő szellemet  valósítanak meg, s akiket érdekel ez a foglalkozás, az írott, illetve az elektronikus médiumokban.

Elhelyezkedési lehetőségek:

  • Szerkesztőségekben
  • Sportegyesületeknél, az egyesület sajtós munkaköreiben
  • A magyar sport irányító szerveinél


Főbb tantárgyak, ismeretkörök: Az újságírás története; A sport története; Sportági ismeretek; Sportmenedzsment, szervezés; Beszédtechnika-stilisztika; Műsorgyártási ismeretek; Műfajismeret elmélet és gyakorlat (Hír, tudósítás, riport, interjú, kommentálás, közvetítés); Sportjog; Sportdiplomácia

A szakon az első félévben elméleti, a második szemeszter alatt javarészt gyakorlati oktatásban részesülnek.

Megszerezhető végzettség neve: Okleveles sportújságíró

A képzés időtartama (oktatás ideje):
  2 félév, szombatonként, esetenként pénteken délután, illetve gyakorlati időben –a sportesemények okán – vasárnap.

A képzés díja:
190.000  forint félévenként + 5 000 Ft extra szolgáltatási díj/félév

 

Jelentkezési lap letöltése