Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility PRAKFALVI ANNA / KÉPI ÁBRÁZOLÁS ALAPSZAK | Budapesti Metropolitan Egyetem

PRAKFALVI ANNA

„A METU-n a tanárok szakértelmének köszönhetően és a kiadott feladatok kihívásainak leküzdése során nem csak a rajzkészség, de a problémamegoldó képesség és a kreativitás is fejlődik.”
 

Anna Képi ábrázolás alapszakunkon végzett, szeptembertől Tervezőgrafika mesterszakunkon folytatja tanulmányait. A műszaki rajzok ugyanúgy el tudják varázsolni, mint például egy könyv – számára minden inspiráló, főként, ha illusztrálásról van szó.
 
Miért ezzel a területtel foglalkozol?
Már gyermekkoromban elvarázsolt a színes ceruzák világa; az idő múlásával pedig nem múlt el ez a varázslat. Sőt!

Miért ezt a szakot választottad?
Úgy gondoltam/gondolom, hogy a Képi ábrázolás szakon bontakozik ki leginkább a kreativitás az illusztrációk, szabadkézi rajzok készítése során.


Mi inspirál?
Inspirációforrásként tekintek mindenre! Van, hogy mindennapjaimból, régi fotóimból vagy antikváriumban talált könyvekből merítek ihletet.

Melyek voltak a kedvenc egyetemi munkáid és miért?
Egyik kedvenc egyetemi munkám William Golding A Legyek Ura című könyvéhez készített illusztrációk, mert akkor fedeztem fel igazán, hogy mennyi lehetőség rejlik a műszaki rajzok továbbrajzolásában.
 
Másik kedvenc munkám még a tipográfia órára készített naptár. Ennél a feladatnál egy Budapest térképet alakítottam át naptárrá.


Mi volt a diplomamunkád? Miért ezt a témát választottad?
Boris Vian Tajtékos napok című könyvéhez készítettem illusztrációkat. Tanulmányaim során (talán) sikerült megtalálnom a stílusomat, mely hasonlóan szürreális, mint a Boris Vian által alkotott világ. Izgalmas folyamat volt a könyv fiktív motívumaihoz, jeleneteihez grafikákat készíteni műszaki rajzokból.
 
Mivel járult hozzá a szakmai fejlődésedhez a METU az egyetemi évek alatt?
Az évek során úgy gondolom, hogy sokat fejlődött a kreativitásom és eddig nem lévő tudással gazdagodtam a grafikai programok és a sokszorosító grafika terén.

Mit mondanál annak, aki most felvételizik, miért érdemes a METU-t választania?
A tanárok szakértelmének köszönhetően és a kiadott feladatok kihívásainak leküzdése során nem csak a rajzkészség, de a problémamegoldó képesség és a kreativitás is fejlődik.

Hogy érzed magad a frissdiplomásként?
Kíváncsian várom, mit hoz a jövő :)

Milyen élmény volt a diplomavédésed?
A prezentációkon és a diplomavédésig vezető úton sokat tanultam, ami majd hasznos lesz számomra a jövőben, a következő prezentációk és projectek alkalmával is. Mivel nem igazán szeretek szerepelni ezért a legjobb része az volt, mikor vége lett a diplomavédésemnek :)

Milyen terveid vannak a jövőre?
Az elkövetkezendő két évben a METU Tervezőgrafika mesterszakán fogom folytatni a tanulmányaimat, majd utána külföldön szeretném kipróbálni magam.