Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Mozgókép Tanszék | Budapesti Metropolitan Egyetem

Mozgókép Tanszék

Tanszékvezető: Varga Anna PhD egyetemi docens, filmesztéta


A mozgóképművészeti terület oktatói azt tűzték ki célul, hogy a változó művészeti-technikai-gazdasági környezetben biztos alapokon nyugvó, a nemzetközi piacon is értékesíthető, gyakorlati mozgóképes szakmai ismereteket adjanak át hallgatóinknak, és segítsék őket kreatív képességeik kibontakoztatásában. A klasszikus eszközökkel és a legkorszerűbb technikai vívmányokkal egyaránt felszerelt, magas színvonalú szakmai műhelyekben kiváló mesterek tanítják növendékeinket az egyetemi végzettséget nyújtó alapképzéseken és az egyetemi szintű mesterképzéseken.

A Képalkotás alapszak mozgóképkultúra és média szakirányán a fő hangsúlyt a filmkészítésre és a média kommunikáció vizuális területére helyezzük, a magyar mellett angol nyelven is folyik képzés. Mozgókép alapszakunkon a film-, videó- és televízióműsor-készítés tudástárával készítjük fel a hallgatókat pályájukra, a fókuszban azonban az operatőri mesterség áll. Filmoperatőr művész mesterszakunkon az alapszakon megszerzett operatőri/kameraman ismeretanyagot fejleszthetik hallgatóink mesterszintre.

Televíziós műsorkészítő alapszakunkon a televíziózás komplex alapjait sajátítják el a hallgatók, a fikciós és a nem-fikciós filmes-televíziós műfajok specifikumaival ismerkednek. Mesterszakunkon az alapismereteket kiegészítve a hírriport-dokumentumfilm, a szórakoztató műfajok és a fikciós tv-filmek, televíziós sorozatok tudástárával is megismerkednek. Író-dramaturgiai, rendezői, vágási, látvány- és hangtechnikai, operatőri és kreatív produceri gyakorlati ismereteket szereznek.

SZAKMAI PARTNEREK:
ATV, Átrium, MAFILM, Magyar Filmlaboratórium, Magyar Nemzeti Filmarchívum, Pesti Magyar Színház, Schwindl Kft., Ufa Magyarország, Visionteam L.O. Filmtechnikai Szolgáltató Kft.; Special Grip Hungary Kft., Uránia Nemzeti Filmszínház, Origo Film Studio, Video Assist Hungary Kft.


K É P Z É S E I N K 


Alapképzések


Angolul tanulható alapképzések

Mesterképzések


Angolul tanulható mesterképzés 

Felsőoktatási szakképzés
2017 előtt indult, megváltozott néven tovább működő szakok


Alapképzések


MesterképzésTantárgy tematikák

Angol nyelvű órák tematikái

Magyar nyelvű órák tematikái