Mozgókép Tanszék

Tanszékvezető: Rozgonyi Ádám DLA habil. rendező, forgatókönyvíró


A mozgóképművészeti terület oktatói azt tűzték ki célul, hogy a változó művészeti-technikai-gazdasági környezetben biztos alapokon nyugvó, a nemzetközi piacon is értékesíthető, gyakorlati mozgóképes szakmai ismereteket adjanak át hallgatóinknak, és segítsék őket kreatív képességeik kibontakoztatásában. A klasszikus eszközökkel és a legkorszerűbb technikai vívmányokkal egyaránt felszerelt, magas színvonalú szakmai műhelyekben kiváló mesterek tanítják növendékeinket az egyetemi végzettséget nyújtó alapképzéseken és az egyetemi szintű mesterképzéseken.

A Képalkotás alapszak mozgóképkultúra és média szakirányán a fő hangsúlyt a filmkészítésre és a média kommunikáció vizuális területére helyezzük, a magyar mellett angol nyelven is folyik képzés.

Televíziós műsorkészítő alapszakunkon a televíziózás komplex alapjait sajátítják el a hallgatók, a fikciós és a nem-fikciós filmes-televíziós műfajok specifikumaival ismerkednek. Mesterszakunkon az alapismereteket kiegészítve a hírriport-dokumentumfilm, a szórakoztató műfajok és a fikciós tv-filmek, televíziós sorozatok tudástárával is megismerkednek. Író-dramaturgiai, rendezői, vágási, látvány- és hangtechnikai, operatőri és kreatív produceri gyakorlati ismereteket szereznek.


SZAKMAI PARTNEREK:
ATV, Átrium, MAFILM, Magyar Filmlaboratórium, Magyar Nemzeti Filmarchívum, Pesti Magyar Színház, Schwindl Kft., Ufa Magyarország, Visionteam L.O. Filmtechnikai Szolgáltató Kft.; Special Grip Hungary Kft., Uránia Nemzeti Filmszínház, Origo Film Studio, Video Assist Hungary Kft.


K É P Z É S E I N K 

Alapképzések

   MesterképzésFelsőoktatási szakképzés


2017 előtt indult, megváltozott néven tovább működő szakok

Alapképzések

   


Mesterképzés