Televíziós műsorkészítő Alapképzéseink

Ez neked szól...

ha érdeklődsz a televíziózás világa iránt, megvan benned a hír- és témaérzékenység, a kritikai attitűd, képes vagy önállóan és csapatban egyaránt dolgozni, jó kommunikációs képességekkel rendelkezel, alkotói szemlélettel bírsz

A szakról röviden

A televíziózás világszerte átalakulóban lévő, más és más platformokon hódító, folyamatos fejlesztésekkel, állandóan megújuló formátumokkal, technikai innovációkkal gazdagodó iparág, melyhez biztos alapokat szolgáltat a hagyományos műfajok és kifejezési formák ismerete.


Mit tanulhatsz nálunk?

 • a televíziózás komplex alapjait, a kamera mögötti (szerkesztői) és a kamera előtti (riporteri, műsorvezetői) tevékenységet
 • a kamera, a hangrögzítő berendezések kezelését, az utómunkát (elektronikus vágást, hang-utómunkát)
 • az adásrendezői szakma alapismereteit (a tv-stúdiók, a közvetítőkocsi működését, forgatókönyvírást és dramaturgiát)

Első év:

 • megismerkedsz filmes, televíziós szakmákkal, a nem fikciós és fikciós műfajok alapjaival (forgatókönyvírás, rendezés, utómunka, kamera és hangrögzítő eszközök használata stb.)

Második és harmadik év:

 • a választott specializáción kiemelt óraszámban veszel részt gyakorlati órákon
 • a társterületek kurzusain is tudást, tapasztalatot szerzel a filmkészítésről, televíziózásról
 • az egyes specializációk hallgatói közösen, alkotói csoportokban dolgoznak


A specializációk megfelelő jelentkezőszám esetén indulnak.

MIUTÁN VÉGEZTÉL NÁLUNK, elhelyezkedhetsz:

 • televíziós műsorkészítőként, műsorszerkesztőként, műsorvezetőként, tudósítóként
 • szerkesztő-riporterként, adásrendezőként
 • dramaturg-forgatókönyvíróként
 • operatőrként
 • vágóként

szerkesztő-riporteri, író-dramaturgiai, adásrendezői, vágási, látvány- és hangtechnikai, operatőri és produceri gyakorlati ismeretek

„A szak rengeteg gyakorlati lehetőséget biztosított, melynek keretein belül tanáraink teret engedtek a kreativitásunknak. Megtanított csapatban dolgozni, és a szakmában való elhelyezkedést segítette a kialakult kapcsolati rendszer.”
JUHÁSZ RENÁTA gyártásvezető, végzett hallgatónk

„Számomra két fontos tényező volt az iskola kiválasztásánál. Egyrészt, hogy olyan tanároktól tanulhassak, akik maguk is a szakmában dolgoznak, illetve, hogy ne csak elméleti, hanem gyakorlati tudást is szerezzek. Úgy érzem, mindezt maximálisan megkaptam, így mikor éles helyzetben kellett helytállnom, volt annyi tapasztalatom, hogy magabiztosan vághattam neki a kihívásoknak.”
FEHÉR ALEXANDRA szerkesztő, végzett hallgatónk

„Igaz nem szokás erényeink között felsorolni, de nagyon hasznos tulajdonság, ha tudunk tanulni a hibáinkból és ezáltal fejlesztjük magunkat. Ez a képzés egy hatalmas lehetőséget tár minden jelentkező elé, mégpedig, hogy egy védett, támogató burokban hibázhat újra és újra, mielőtt ki kell lépnie a nagybetűs szakmába. Senki sem tökéletes, maga a magyar média vagy éppen az iskola sem, és pontosan ezért jó, felkészít a valóságra, de úgy, hogy közben segít, ha elesnél.”
SZENTES RICHARD, műsorvezető-sportriporter végzett hallgatónk

„Azoknak ajánlom ezt a szakot, akik valóban testközelből, profiktól szeretnék megtanulni a tévézést. Az egyetemi évek alatt külső helyszíneken, valódi stúdiókban gyakorolhattunk, ezáltal fel sem tűnt, hogy ez kőkemény tanulás. Itt nem egy hétköznapi egyetemen érzi magát az ember. Mind a tanárok, mind a közeg teljesen más. Nem éreztem tehernek, hogy „be kell járni” vagy vizsgamunkát kell csinálni. Felkészített a valódi munkára, tanáraink pedig kollégaként kezeltek minket.”
BUNDIK FANNI Promo Planner, végzett hallgatónk

Ők is nálunk tanítanak
Partnerek