Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Emberi erőforrások BSc | Budapesti Metropolitan Egyetem

Emberi erőforrások BSc Alapképzéseink

Ez neked szól...

ha formálója akarsz lenni napjaink legkomplexebben és korábban sosem látott módon változó szakmájának. Ha érdekel az ember és üzlet, pszichológia és profit, empátia és robotok, érzelmi intelligencia és digitalizáció, érzések és adatok kapcsolata. Ha kíváncsi vagy, hogy mi motiválja az embereket a munkában és karrierben, ha magad és mások sikerének motorja akarsz lenni.

A szakról röviden

Tanulj AZ ORSZÁG EGYETLEN HR BEST DÍJAS* egyetemi HR képzésén!

Valószínűleg van elképzelésed munkáról és munkahelyekről. Felejtsd el! Mindaz, amit most tudsz erről, gyökeresen át fog alakulni a klímaváltozás, a robotok és a technológiai fejlődés hatására. Futurisztikus? Igen, de a Téged körülvevő világ is drasztikusan és gyorsan változik. Gondolj csak 2020-ra! Szóval a hagyományos sémák helyett, inkább a jövőre készülve éld a jelened! Tanulj nálunk HR-t az ország egyetlen HR BEST díjas HR képzésén és a nemzetközi trendek, a szakmai kihívások mentén értsd meg a munka jövőjét, a jövő munkáját és a helyed a munka játszóterén! 

*A HR BEST díj Magyarország legrangosabb HR szakmai díja, amelyet több fordulós, nagyon komoly értékelési folyamat után ítél oda a 35 fős, HR vezetőkből, vezérigazgatókból és elismert HR szakértőkből álló zsűri olyan programoknak, projekteknek, amelyek a HR szakma szempontjából hosszútávú értékeket képviselnek és innovatívak. A METU HR képzési programja 2020-ban 74, többségében nagyvállalati pályázó között nyerte el a HR BEST ezüst minősítését a Talentshow kategóriában. 

Ha kíváncsi vagy és szeretnéd tudni, hogy mitől is más ez a szak nálunk, mint más egyetemeken, akkor nézd meg alábbi hangulatvideóinkat vagy gördíts le és tekintsd meg képgalériánkat! Nyerj betekintést a METU emberi erőforrások (BSc) alapszak hétköznapjaiba!


Gyakorlati lehetőségek az oktatás folyamán

A képzésünk több szempontból is egyedi, hiszen csak nálunk:

 • létezik a képzés részeként onboarding (mint ahogyan a vállalatoknál is lenni szokott)
 • nyerhetsz betekintést a HR szakmába már az első félévben egy bevezető kurzuson
 • kaphatsz rendszeresen (6 félévben) tréning formájában soft skill fejlesztési támogatást
 • érhetők el az országban ezek a modern specializációk
 • juthatsz hozzá egyéni coaching folyamathoz a tanulmányaid végéhez közeledve

Mit tanulhatsz nálunk?

Megtanulhatod nálunk a folyamatokra és az emberekre egyaránt fókuszáló modern HR alapjait, kitérve olyan kérdésekre, mint toborzás-kiválasztás, képzés-fejlesztés, ösztönzés, kompetenciamenedzsment, munkáltatói márkaépítés, szervezeti kultúra, HR technológia.

HR képzésünk négy egymásba szorosan illeszkedő szakaszból épül fel. 

Az első szakaszban (1-3. félév) a HR tevékenységhez szükséges üzleti szakmai alapozást kapod meg, hiszen a HR-es egy az emberekre, munkafolyamatokra és szervezeti kultúrákra specializálódott üzleti szakértő. Ezt követően (4-5. félév) mélyülhetsz el jobban a HR szakma legfontosabb területeiben és funkcióiban, majd a képzés harmadik szakaszában (5-6. félév) érdeklődési irányodnak megfelelően specializálódhatsz. Végül a gyakorlati félévben (7.félév) személyes tapasztalatokat szerezhetsz vállalati környezetben.


Tantervek: 

HR Branding; HR technológia és digitalizáció; HR képzés-fejlesztés

 • HR branding, fókuszban a munkáltatói márka építése, a munkavállalói élményút tervezése, a HR szolgáltatói szemlélete és a Design Thinking szerepe a HRM-ben. A specializáció többek között a következő kérdésekre ad válaszokat: Miért vonzók egyes cégek munkahelyként, mások pedig miért nem találnak lasszóval sem munkatársat? Hogyan változtathatunk ezen? Mit tehetünk azért, hogy egy adott munkahelyen olyan élményt kapjanak a munkatársak, hogy elégedetten, elkötelezetten és energikusan dolgozzanak?

 • HR képzés-fejlesztés, előtérben a munkatársak és vezetők fejlesztése, a szervezeti képzés-fejlesztési igények felmérése, a képzési projektek tervezése és lebonyolítása. Ez a szakmai irány olyan kérdéseket taglal, minthogy: Hogyan lehet fejleszteni a munkatársak és vezetők készségeit, képességeit? Miként mérhetjük fel a szervezetek képzés-fejlesztési igényeit? Mikor milyen fejlesztési eszközt és szakembert válasszunk és milyen szempontok alapján? Melyek a tréning, coaching és mentoring alapjai?

 • HR technológia és digitalizáció, középpontban a HR folyamatokat támogató technológiai és digitalizációs megoldások, az üzleti intelligencia és a HR adatelemzés. A specializáció keretében megválaszolásra kerülő kérdések a teljesség igénye nélkül: A digitális technológia hogyan támogatja a HR szakmát? Mi a szerepe a mesterséges intelligenciának a HR-ben? Mi köze az adatelemzésnek a HR-hez, hogyan segítheti az embereket érintő üzleti döntéseket? Milyen HR technológiai eszközök állnak rendelkezésre?

Az egyes specializációk megfelelő létszám esetén indulnak el.

 • multinacionális és hazai nagyvállalatok, középvállalkozások HR munkatársaként,
 • HR tanácsadó cégeknél, 
 • HR szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknál,
 • employer branding ügynökségek munkatársaként, 
 • fejvadász- és munkaerő közvetítő cégeknél
 • HR technológiai startupoknál, 
 • állami szervezetek HR munkatársaként

Csak azért, hogy néhány konkrét példát is tudjunk hozni Neked az utóbbi időből, íme itt van jó pár a hallgatóink gyakornoki helyei közül: 

Adecco, Black Swan Hungary, Bosch, Cetelem Bank, CIB Bank, Continental, Erste Bank, Exxon Mobil, Hays Hungary, Manpower, Microsoft, Mind-Diák Szövetkezet, Nordconn International, PannonJob, Penny Market, Profession.hu, Provident, Sanofi, Siemens, SPAR, Suzuki, Takarék Bank, Trenkwalder, Vodafone

Bevezetés az üzleti HR világába; Emberi erőforrás gazdálkodás; Infokommunikációs technológiák és kontrolling a HRM-ben; Munkaerőpiaci ismeretek; Menedzsment ismeretek; Munkajog, munkaügyi kapcsolatok, mediáció; Pszichológia; Személyügyi tevékenységek és munkavégzési rendszerek; Szervezet és munkapszichológia; Szervezeti magatartás és vezetés; Szociológia; Szociálpszichológia; Teljesítmény, kompetencia és ösztönzésmenedzsment; Toborzás, kiválasztás, fejlesztés, kiáramlás; további specializációs tantárgyak és számos tréning

„A csapból is az folyik, hogy egy fejlődésben érdekelt cégnek meg kell szereznie és  meg kell tudni tartania a tehetségeket, a munkatársait. Ez a feladat nem lehetetlen, de nem is olyan egyszerű, hogy fizessünk nekik sokat és akkor minden rendben lesz. Hogy mégis hogyan lehet ezt megvalósítani hatékonyan, ennek a tudományát az Emberi erőforrások szakon bárki megtanulhatja. Egy olyan gyakorlatorientált képzésben, mint a Metropolitané, nem csak a mögöttes modellek, de a gyakorlat is elsajátítható.”
Németh Gergely
munka- és szervezetpszichológus, a Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. ügyvezető partnere

„Rengeteg mindent köszönhetek a szakunknak! A legnagyobb szeretettel ajánlom azoknak, akik a modern kialakítású tantervek, az új specializációk mellett egy nagyon erős szakmai, baráti társaságban szeretnének fejlődni! Az évek során első kézből, neves szakemberektől sajátíthatjuk el a HR fortélyait, mindezt tapasztalati úton! Diplománk értékét pedig magasan növeli az a számos lehetőség, amit az egyetemi órák mellett kapunk!Aki a HR iránt érdeklődik annak a METU-n a helye!„
Varga Regina, METU Nagykövet


„Agilitás, mesterséges intelligencia, megújulás, digitalizálás, de nem helyettesíthető még így sem az emberi tényező a munka terén. Az előbbi szavakkal sokszor találkozok a HR szakon és biztosan állítom, a humán oldal még jó ideig nem lesz elhanyagolható, sőt, azok a HR-esek, akik ezeket a szavakat ismerik és alkalmazzák a szakma Olümpöszára ülhetnek fel. A METU-n minden lehetőség adott, hogy olyan HR-s váljon belőled, aki a XXI. századi munkapiac mechanizmusai közt kiigazodik és képes a folyamatos megújulásra.”
Juhász Dániel, METU Nagykövet


Szeretnéd tudni, hogy szakemberek miként vélekednek a képzésről? Kattints IDE a videók megtekintéséért. 


…lehetőség szerint minél több vállalati, szolgáltatói, tanácsadói illetve képzés-fejlesztési HR szakembert ismerhess meg és rendszeresen tanulhass tőlük.

…a tantárgyakon kívül további lehetőséged legyen a fejlődésre, tapasztalatszerzésre és így már pályakezdőként is egy remek szakmai portfólióval léphess ki a munkaerőpiacra.

…csökkentve az unalmas előadások számát minél több interaktív órán, gyakorlatban, magadat kipróbálva sajátíthasd el a HR szakma fortélyait.

…ne csak a jelenlegi hazai munkaerőpiacról és HR szakmáról kapj képet, hanem megismerhesd a nemzetközi trendeket és a HR szakma várható jövőjét.

…szakmai tudásod gyarapítása mellett a készségeidet, képességeidet, látásmódodat és így önmagadat formálhasd, fejleszthesd tréningek, workshopok és egyéni coaching révén.

…a HR szakmát és az egyetem HR szakmai közösséget különféle programok és események révén (pl. METU HR Onboarding Day, HR Mentoring Nap, Next Gens Day) megismerhesd és részese lehess annak.

…bekapcsolódhass HR szakmai kutatásokba, projektekbe.

…a kapcsolatok is előtérbe kerüljenek és minél nagyobb HR szakmai kapcsolati tőkével hagyhasd el az egyetemet segítve ezzel a pályakezdést és a karriered. Ehhez egy eszköz a HR Student Potential Facebook csoportunk (facebook.com/groups/ HRspot).

…rólad is szóljon a képzés, ne csak a szakmai ismeretekről, tudásról, módszerekről.

 • Emberi erőforrás tanácsadó mesterszak
 • Vezetés és szervezés mesterszak

KISS ZOLTÁN, SMT területi vezető, Robert Bosch Elektronika kft.

SZABÓ ANDRÁS ÁKOS, Oktatási üzletág project manager gyakornok, Microsoft

TATÁR SZILVIA, HR tanácsadó, Sanofi

BUKOVICS DIÁNA, Junior Talent Acquisition Specialist, Generali Magyarország

CZINEGE RICHÁRD, Social Media Expert, Profession.hu

BACSÓ GYÖRGY, Recruitment Partner, Syngenta

ERDÉLYI NORBERT, toborzás-kiválasztási szakértő, Penny Market Kft.

Ők is nálunk tanítanak
Partnerek