Emberi erőforrások Alapképzéseink

Ez neked szól...

ha formálója akarsz lenni napjaink legkomplexebben és korábban sosem látott módon változó szakmájának. Ha érdekel az ember és üzlet, pszichológia és profit, empátia és robotok, érzelmi intelligencia és digitalizáció, érzések és adatok kapcsolata. Ha kíváncsi vagy, hogy mi motiválja az embereket a munkában és karrierben, ha magad és mások sikerének motorja akarsz lenni.

A szakról röviden

Valószínűleg van elképzelésed munkáról és munkahelyekről. Felejtsd el! Mindaz, amit most tudsz erről, gyökeresen át fog alakulni a klímaváltozás, a robotok és a technológiai fejlődés hatására. Futurisztikus? Igen, de a Téged körülvevő világ is drasztikusan és gyorsan változik. Szóval a hagyományos sémák helyett, inkább a jövőre készülve éld a jelened! Tanulj nálunk HR-t és a nemzetközi trendek, a szakmai kihívások mentén értsd meg a munka jövőjét, a jövő munkáját és a helyed a munka játszóterén!

Ha kíváncsi vagy és szeretnéd tudni, hogy mitől is más ez a szak nálunk, mint más egyetemeken, akkor nézd meg alábbi hangulatvideóinkat vagy gördíts le és tekintsd meg képgalériánkat! Nyerj betekintést a METU emberi erőforrások (BSc) alapszak hétköznapjaiba! 

 • HR branding, fókuszban a munkáltatói márka építése, a munkavállalói élményút tervezése, a HR szolgáltatói szemlélete és a Design Thinking szerepe a HRM-ben.
  A specializáció többek között a következő kérdésekre ad válaszokat: Miért vonzók egyes cégek munkahelyként, mások pedig miért nem találnak lasszóval sem munkatársat? Hogyan változtathatunk ezen? Mit tehetünk azért, hogy egy adott munkahelyen olyan élményt kapjanak a munkatársak, hogy elégedetten, elkötelezetten és energikusan dolgozzanak?
 • HR képzés-fejlesztés, előtérben a munkatársak és vezetők fejlesztése, a szervezeti képzés-fejlesztési igények felmérése, a képzési projektek tervezése és lebonyolítása.
  Ez a szakmai irány olyan kérdéseket taglal, minthogy: Hogyan lehet fejleszteni a munkatársak és vezetők készségeit, képességeit? Miként mérhetjük fel a szervezetek képzés-fejlesztési igényeit? Mikor milyen fejlesztési eszközt és szakembert válasszunk és milyen szempontok alapján? Melyek a tréning, coaching és mentoring alapjai?
 • HR technológia és digitalizáció, középpontban a HR folyamatokat támogató technológiai és digitalizációs megoldások, az üzleti intelligencia és a HR adatelemzés.
  A specializáció keretében megválaszolásra kerülő kérdések a teljesség igénye nélkül: A digitális technológia hogyan támogatja a HR szakmát? Mi a szerepe a mesterséges intelligenciának a HR-ben? Mi köze az adatelemzésnek HR-hez, hogyan segítheti az embereket érintő üzleti döntéseket? Milyen HR technológiai eszközök állnak rendelkezésre?

  Az egyes specializációk megfelelő létszám esetén indulnak el.

 • multinacionális és hazai nagyvállalatok, középvállalkozások HR munkatársaként
 • ügynökségeknél, fejvadász, HR tanácsadó stb. cégeknél,
 • HR technológiai startupoknál, 
 • állami szervezetek HR munkatársaként

Csak azért, hogy  néhány konkrét példát is tudjunk hozni Neked az utóbbi időből, íme itt van jó pár a hallgatóink gyakornoki helyei közül, természetesen a teljesség igénye nélkül: 

Adecco, Black Swan Hungary, Bosch, Cetelem Bank, CIB Bank, Continental, Erste Bank, Exxon Mobil, Hays Hungary Manpower Microsoft, Mind-Diák Szövetkezet, PannonJob, Penny Market, Profession.hu, Provident, Sanofi, Siemens, SPAR, Suzuki, Takarék Bank, Trenkwalder, Vodafone


Bevezetés az üzleti HR világába; Emberi erőforrás gazdálkodás; Infokommunikációs technológiák és kontrolling a HRM-ben; Munkaerőpiaci ismeretek; Menedzsment ismeretek; Munkajog, munkaügyi kapcsolatok, mediáció; Pszichológia; Személyügyi tevékenységek és munkavégzési rendszerek; Szervezet és munkapszichológia; Szervezeti magatartás és vezetés; Szociológia; Szociálpszichológia; Teljesítmény, kompetencia és ösztönzésmenedzsment; Toborzás, kiválasztás, fejlesztés, kiáramlás; specializációs tantárgyak; tréningek

„A csapból is az folyik, hogy egy fejlődésben érdekelt cégnek meg kell szereznie és  meg kell tudni tartania a tehetségeket, a munkatársait. Ez a feladat nem lehetetlen, de nem is olyan egyszerű, hogy fizessünk nekik sokat és akkor minden rendben lesz. Hogy mégis hogyan lehet ezt megvalósítani hatékonyan, ennek a tudományát az Emberi erőforrások szakon bárki megtanulhatja. Egy olyan gyakorlatorientált képzésben, mint a Metropolitané, nem csak a mögöttes modellek, de a gyakorlat is elsajátítható.”

Németh Gergely
munka- és szervezetpszichológus, a Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. ügyvezető partnere

 • …lehetőség szerint minél több vállalati, szolgáltatói, tanácsadói illetve képzés-fejlesztési HR szakembert ismerhess meg és rendszeresen tanulhass tőlük.
 • …a tantárgyakon kívül további lehetőséged legyen a fejlődésre, tapasztalatszerzésre és így már pályakezdőként is egy remek szakmai portfolióval léphess ki a munkaerőpiacra.
 • …csökkentve az unalmas előadások számát minél több interaktív órán, gyakorlatban, magadat kipróbálva sajátíthasd el a HR szakma fortélyait.
 • …ne csak a jelenlegi hazai munkaerőpiacról és HR szakmáról kapj képet, hanem megismerhesd a nemzetközi trendeket, és a HR szakma várható jövőjét.
 • …szakmai tudásod gyarapítása mellett a készségeidet, képességeidet, látásmódodat és így önmagadat formálhasd, fejleszthesd tréningek, workshopok és egyéni coaching révén.
 • …a HR szakmát és az egyetem HR szakmai közösséget különféle programok és események révén (pl. METU HR+; Next Gens Day, HR Club) megismerhesd és részese lehess annak.
 • …bekapcsolódhass HR szakmai kutatásokba, projektekbe.
 • …a kapcsolatok is előtérbe kerüljenek és minél nagyobb HR szakmai kapcsolati tőkével hagyhasd el az egyetemet segítve ezzel a pályakezdést és a karriered. Ehhez egy eszköz a HR Student Potential Facebook csoportunk (facebook.com/groups/ HRspot).
 • …rólad is szóljon a képzés, ne csak a szakmai ismeretekről, tudásról, módszerekről.

 • Emberi erőforrás tanácsadó mesterszak
 • Vezetés és szervezés mesterszak

Ők is nálunk tanítanak
Partnerek