Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility GeoGebra Intézet | Budapesti Metropolitan Egyetem

GeoGebra Intézet

A Budapesti Metropolitan Egyetem is csatlakozott ahhoz a nemzetközi közösséghez, amely a GeoGebra szoftver oktatási célú alkalmazásával, kutatásával és fejlesztésével foglalkozik, hiszen a METU Módszertani Intézetének keretei között működik Magyarország harmadik GeoGebra Intézete.

A GeoGebra a világ egyik legjelentősebb, ingyenes, szabadon hozzáférhető, több platformon futó matematikai szoftvere, amely a matematika és társtudományaik oktatását segíti az általános iskolától az egyetemi szintig. A GeoGebra sikerének titka, hogy a bonyolult matematikai képleteket, összefüggéseket egyszerű és közérthető módon jeleníti meg, ezáltal segíti a megértést.

A GeoGebra nem csak matematikai szoftver, hanem olyan közösség is, ahol több ezer matematika tanár és matematikát tanuló diák találkozhat egymással, megoszthatják egymással tapasztalataikat, fejleszthetnek saját feladatokat, kapcsolatba léphetnek egymással.

Intézetvezető neve, elérhetősége

Név: Kis Márta

Iroda: F312

E-mail cím: mkis@metropolitan.hu


Oktatók

Hallgatóknak biztosított gyakorlati lehetőségek

  • A Módszertani Intézetben dolgozó demonstrátor hallgatók bekapcsolódhatnak a GeoGebra Intézet munkájába.

Kapcsolódó képzések