Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Animáció és Média Design Tanszék | Budapesti Metropolitan Egyetem

Animáció és Média Design Tanszék

Tanszékvezető: Kiss Melinda DLA animációs tervezőművész, egyetemi docens

A médiaművészeti terület a kortárs művészeti kihívásokra választ kereső szakokat egyesít, ahol az alkotói koncepció, a kreativitás és a naprakész technikai tudás egyaránt meghatározó. A hozzánk jelentkezőknek lehetőségük nyílik elmélyülni az önálló alkotások létrehozásának különleges folyamatában és ezzel egy időben bepillantást nyerni az alkalmazott területek izgalmas világába. Mindezt szakmájukban kimagasló eredményekkel és elismertséggel bíró oktatókkal, és színvonalas technikai felszereltséggel segítjük. Hallgatóink már a képzés évei alatt valós feladatokkal, megkeresésekkel találkoznak, amely együttműködésekből a későbbiekben jó eséllyel gyümölcsöző munkakapcsolat válhat.

Animáció alapszakunkon a műfaj sokszínűségébe nyújtunk bevezetést, szem előtt tartva a digitális és klasszikus technikák biztosította széleskörű lehetőségeket. Segítjük hallgatóinkat abban, hogy a biztos alapokon túl megtalálják az egyéniségükhöz leginkább illő műfaji területet és abban tökéletesítsék tudásukat. Mindennek folytatásaként mesterszakunk az önálló projektek fejlesztését helyezi előtérbe, nagyobb hangsúlyt helyezve az alkotói koncepcióra és a rendezői attitűdre.

A Média design alapszak kiemelt technikai és szoftveres tudást, valamint a vizualitáshoz és új média művészetekhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati jártasságot biztosít. Hallgatóink kreativitásával ötvözve mindez rendkívül izgalmas és változatos felhasználású alkotásokban ölt testet. Mesterszakunk magas fokú szakmai önállóságon, rendszerszintű gondolkodáson és kreatív problémamegoldáson alapuló tudást nyújt, amely által végzetteink vezető tervezőként, saját vállalkozásként működtetett alkotói projektek vezetőiként, vagy akár független médiaművészként is megjelenhetnek a kreatív ipar színterén.

Az Animáció és Média design alapszakokon angol nyelven is folyik a képzés. Az ide járó külföldi hallgatók saját kultúrájukra jellemző szemlélettel és kreativitással gazdagítják az alkotói közeget.


SZAKMAI PARTNEREK:
Alexandre Trauner Filmfesztivál, Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, Átrium, BABtér, Cinemon Stúdió, Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, KGB Animációs Stúdió, MTVA, Nemzeti Filharmonikusok, Umbrella Stúdió, VJ Centrum Budapest, 2B Galéria


K É P Z É S E I N K

Alapképzések

Angolul tanulható alapképzések

 


  

Mesterképzések

Angolul tanulható mesterképzésekTantárgy tematikák

Angol nyelvű órák tematikái

Magyar nyelvű órák tematikái