Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Animáció és Média Design Tanszék | Budapesti Metropolitan Egyetem

Animáció és Média Design Tanszék

Tanszékvezető: Kiss Melinda DLA animációs tervezőművész, egyetemi docens

A   kortárs művészeti kihívások olyan alkotói gondolkodást feltételeznek, ahol az innovatív szerzői koncepció, a kreativitás és a magas szintű technikai tudás egyaránt meghatározó Ennek megfelelően, a hozzánk jelentkezők elmélyülhetnek az audiovizuális művészetek különleges alkotói folyamatában és ezzel egyidőben bepillantást nyernek a digitális technika és az alkalmazott területek izgalmas világába. Mindezt, szakmájukban nagy tapasztalattal és elismertséggel rendelkező oktatókkal és színvonalas technikai felszereltséggel segítjük. Hallgatóink már a képzés évei alatt valós feladatokkal, külső megkeresésekkel is találkoznak, amely együttműködésekből a későbbiekben jó eséllyel gyümölcsöző munkakapcsolat válhat.

Animáció alapszakunkon a műfaj sokszínűségébe nyújtunk bevezetést, szem előtt tartva a digitális és klasszikus technikák biztosította széleskörű lehetőségeket. Segítjük hallgatóinkat abban, hogy a biztos alapokon túl megtalálják az egyéniségükhöz leginkább illő műfaji területet és abban tökéletesítsék tudásukat. Mindennek folytatásaként mesterszakunk az önálló projektek fejlesztését helyezi előtérbe, nagyobb hangsúlyt helyezve atudatos tervezői és alkotói koncepcióra valamint a rendezői attitűdre.

Média design alapszak kiemelt technikai és szoftveres tudást, valamint a vizualitáshoz és új média művészetekhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati jártasságot biztosít. Hallgatóink kreativitásával ötvözve mindez rendkívül izgalmas és változatos felhasználású alkotásokban ölt testet. Mesterszakunk magas fokú szakmai önállóságon, rendszerszintű gondolkodáson és kreatív problémamegoldáson alapuló tudást nyújt, amely által végzetteink vezető tervezőként, saját vállalkozásként működtetett alkotói projektek vezetőiként, vagy akár független médiaművészként is megjelenhetnek a kreatív ipar színterén.

Az Animáció alapszakon angol nyelven is folyik a képzés. Az ide járó külföldi hallgatók egyéni kreativitásuk mellett, saját kultúrájukra jellemző szemlélettel és értékekkel is gazdagítják az alkotói közeget.


SZAKMAI PARTNEREK:
Alexandre Trauner Filmfesztivál, Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, Átrium, BABtér, Cinemon Stúdió, Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, KGB Animációs Stúdió, MTVA, Nemzeti Filharmonikusok, Umbrella Stúdió, VJ Centrum Budapest, 2B Galéria


K É P Z É S E I N K

Alapképzések

Angolul tanulható alapképzések
 


  

Mesterképzések

Tantárgy tematikák

Angol nyelvű órák tematikái

Magyar nyelvű órák tematikái