Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Zene születik-Palojtay János improvizál | Budapesti Metropolitan Egyetem

Zene születik-Palojtay János improvizál

  • Kezdődik
    2019. 04. 25. 19:00
  • Vége
    2019. 04. 25. 21:00
  • Helyszín
    FUGA, Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

Palojtay János zongoraművész improvizációja Jean-Luc Nancy francia filozófus szövegeire 


Az impovizáció sajátos alkalmat teremt arra, hogy zene szülessen. Tanúi lehetünk annak, hogy milyen módon kapcsolódhat zenész filozófiai szövegekhez - és mi az, ami ilyenkor "létre-jön".A világhirű filozófus, Jean-Luc Nancy elfogadta felkérésünket, hogy 'in statu nascendi' témában, saját írás létrehozásával és felolvasásával vegyen részt abban a projektben, amelyben hallgatóink, oktatóink és meghívott művészek is dolgoznak. A projekt részeként olyan kötet megjelentetését is tervezzük, amelyben Nancy eddig magyar nyelven nem olvasható művészeti írásai szerepelnek majd. 

A nyitó esemény egy zongorakoncert, amelynek hanganyaga rögzítésre kerül az est folyamán, annak érdekében, hogy a későbbiekben a projektben résztvevők alkotó folyamataikhoz felhasználhassák. A koncerten Palojtay János zongoraművész játszik majd, akit arra kértünk fel, hogy a megjelenés előtt álló szövegekre improvizáljon.

 


A projekt résztvevői: dr. Uhl Gabriella egyetemi docens, dr. Pörczi Zsuzsanna főiskolai docens, a Design és művészetelméleti Intézet oktatói, valamint hallgatói.

A program a METU Művészeti és Kreatívipari Karának szervezésében kerül megrendezésre. A belépés díjtalan.

Facebook esemény