VIZUÁLIS KOMMUNIKÁCIÓ TANSZÉK

Tanszékvezető: Július Gyula DLA főiskolai docens, Munkácsy Mihály-díjas képzőművész


A Vizuális Kommunikáció tanszék két grafika alapszaka a Képalkotás és a Tervezőgrafika, valamit a Tervezőgrafika mesterszak sokban hasonlítanak egymásra, hiszen mindegyiknek köze van a művészethez, a kreativitáshoz és a szaktudáshoz, ám mindegyik más-más területet céloz meg a grafika skáláján, és a vizuális kommunikáció nyelvén új esztétikai minőséget teremtenek.

Mesterképzésünk mindezen célok elmélyítésére és újabb lehetőségek kibontakozására ad megfelelő szakmai és tárgyi hátteret.

Hogyan válasszon ezek közül a szakok közül a grafika iránt érdeklődő jelentkező? Akit a képalkotás elmélete és gyakorlata érdekel, és manuális képességei megfelelőek, annak a Képi ábrázolás a megfelelő választás, akit az új elektronikus, számítógépes képalkotási lehetőségek, az jelentkezzen az Elektronikus ábrázolásra, akit pedig a vizuális kommunikáció világa és a kreativitás izgat, annak a Tervezőgrafika való.

Természetesen ezek a fogalmak egyik szakon sem zárják ki egymást, mindössze hangsúlyeltolódás van köztük. Mindhárom szak oktatási programjának közös célja, hogy olyan hallgatókat képezzünk, akik biztosan igazodnak el napjaink jel- és képözönében, és képesek művészi igényű vizuális üzenetek megfogalmazására és közvetítésére saját területükön.

A Fotográfia alapszak hallgatói egy alapozó félév után három specializációból választhatnak.  Minden esetben a szakirányú technikai ismeretek és a mögöttük húzódó gondolati tartalom biztosítja, hogy a későbbiekben területük versenyképes szakembereivé váljanak.

Tervezőgrafika, Fotográfiaés Képalkotás, valamint Tervezőgrafika MA szakokon angol nyelven is folyik a képzés. Az ide járó külföldi hallgatók saját kultúrájukra jellemző szemlélettel és kreativitással gazdagítják az alkotói közeget.


SZAKMAI PARTNEREK:
Lengyel Intézet, Goccopro - Vasco Hungary Kft., Eurojet Hungária Kft., Mai Manó Ház, Capa Központ, Tripont Foto Video Kft.K É P Z É S E I N K

Alapképzések

   


Angolul tanulható alapképzések

   

   


Mesterképzés


Angolul tanulható mesterképzés


Szakirányú továbbképzés


2017 előtt indult, megváltozott néven tovább működő szakok

Alapképzések