Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility VI.TEXHIBITION– Finn és magyar textilművészek kiállítása | Budapesti Metropolitan Egyetem

VI.TEXHIBITION– Finn és magyar textilművészek kiállítása

  • Kezdődik
    2022. 01. 08. 17:00
  • Vége
    2022. 01. 23. 19:00
  • Helyszín
    FUGA, Budapesti Építészeti Központ 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

2022. január 8. 17:00 órakor nyílt meg az immár hatodik alkalommal megrendezett TEXHIBITION– Finn és magyar textilművészek kiállítása, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan idén is több METU-s alkotó munkái is láthatóak. 


Forrás: Texhibition 


A kiállítók között szerepel a METU óraadó oktatója, Csíkszentmihályi Réka, Bene Vivien Kézműves tárgykultúra BA (formatervezés specializáció) szakos hallgatónk, illetve Divat- és textiltervezés MA képzésünk alumna hallgatói, Harányi Viki, Kollár Ágnes, Vörös Tara Zsófia és Horváth Evelin. 

A kiállítás rendhagyó módon szakmai beszélgetéssel, az alkotók részvételével tárlatvezetéssel és a Kamara Kör koncertjével kezdődött. Az esemény meghívott vendége volt Dorombi Mária Ferenczy Noémi-díjas textilművész, a METU óraadó oktatója, és a Kézműves tárgykultúra szak korábbi Festő-nyomó specializációjának vezetője. A kiállításmegnyitóról készült felvétel a FUGA Youtube csatornáján visszanézhető.  

A VI. TEXHIBITION kiállítása 2022. január 8. és 23. között látogatható, - a keddi zárvatartás kivételével - minden nap 13:00 és 19:00 óra között. 

A kiállítás a Határtalan Design kiállítás és rendezvénysorozat része, az Átlátszó Hang újzenei Fesztivállal közös kommunikációban és programokkal valósul meg, amelyhez koncertek, szakmai előadások és tárlatvezetések is kapcsolódnak. 

A VI. TEXHIBITION 2022. január 23-án 18:00 órakor, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál koncertjével zárul.  


A részletes program az alábbi honlapokon tekinthető meg: 

http://fuga.org.hu/fevent/vi-texhibition/  

https://design-without-borders.eu/