Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Versenyképes állam - kihívások egykoron és napjainkban konferencia | Budapesti Metropolitan Egyetem

Versenyképes állam - kihívások egykoron és napjainkban konferencia

  • Kezdődik
    2017. 11. 16. 08:30
  • Vége
    2017. 11. 16. 12:20
  • Helyszín
    Nagy Lajos campus, K001 terem

Versenyképes állam - kihívások egykoron és napjainkban

A versenyképesség feltételei az állam szervezeti és működési területén, kitérve a történelmi tapasztalatokra és a jövő lehetőségeire egyaránt. A kormányzás szerkezetének, a közpolitikai lehetőségeknek, az önkormányzatok működésének vizsgálata az állam működésének megértéséhez elengedhetetlen. Nemzetközi és hazai komparatív eszközökkel, összehasonlító történeti vizsgálati módszerekkel összpontosítunk a kormányzati intézményrendszer gyakorlati működésére, a kormány szervezeti és működési elvére, az eredményes kormányzás intézményrendszerére, a közpolitikai folyamatokra, a szervezés, vezetés- és közigazgatáselméletre, a területi kormányzás sajátos tapasztalataira.

Részletes program és jelentkezés: http://www.metropolitan.hu/versenykepes-allam-kihivasok

A kutatások a KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016-00001 azonosítószámú, „A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés” elnevezésű kiemelt projekt keretében, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem Versenyképesség a köz szolgálatában munkacsoportja együttműködésével készültek.