Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Újra Editor's Cut Filmklub - Hazatérés - Egy szabadságharcos története | Budapesti Metropolitan Egyetem

Újra Editor's Cut Filmklub - Hazatérés - Egy szabadságharcos története

  • Kezdődik
    2017. 11. 14. 19:00
  • Vége
    2017. 11. 14. 21:30
  • Helyszín
    Metropolitan Film&Media, 1077 Budapest, Rottenbiller utca 17-19. M404-es terem

Az őszi szemeszter filmklubja - A METU mozgóképes szakjainak nyilvánosan látogatható eseménysorozata

MEGHÍVOTT VENDÉG: Hargittai László 
FILM CÍME: Hazatérés - Egy szabadságharcos története 
MODERÁTOR: Miklós Mari

Facebook esemény

Hargittai László, vagy ahogy a legtöbben hívják, Pamacs, több mint 50 hazai alkotás vágójaként ismert a magyar filmes szakmában. Pamacs vágta Almási Tamás Sejtjeink című Magyar Filmszemle-díjas dokumentumfilmjét, ezen kívül dolgozott Szász Attila, Szekeres Csaba, Pigniczky Réka és Salamon András filmjeiben is.

 

 

Hazatérés - Egy szabadságharcos története (R.: Pigniczky Réka, magyar-amerikai dokumentumfilm, 88 perc, 2006)
A Hazatérés című dokumentumesszé egy múltbeli történet szálait bogozza ki. Ötven évvel a forradalom után - amelyben több mint 200.000 ember hagyta el az országot - a Hazatérés végigkíséri Pigniczky László lányainak hol megrázóan, hol humorosan alakuló útját, amint személyesen próbálják feltárni a szabadságharc eseményeit. A két testvér, csupán elhunyt édesapjuk homályos anekdótáira támaszkodva és saját kíváncsiságuk által hajtva, megpróbálja részletekből és foszlányokból összerakni édesapjuk szerepét abban a valószínűtlen harcban, amit Magyarország két héten át sikeresen folytatott a szovjet hatalom ellen.


BŐVEBB INFORMÁCIÓ