Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Újra Editor's Cut Filmklub - Fehér Isten | Budapesti Metropolitan Egyetem

Újra Editor's Cut Filmklub - Fehér Isten

  • Kezdődik
    2017. 10. 31. 19:00
  • Vége
    2017. 10. 31. 21:30
  • Helyszín
    Metropolitan Film&Media, 1077 Budapest, Rottenbiller utca 17-19. M404-es terem

MEGHÍVOTT VENDÉG: Szigeti Krisztina script supervisor
FILM CÍME: Fehér Isten 
MODERÁTOR: Miklós Mari

Facebook esemény

Szigeti Krisztina pályafutását 1996-ban Sándor Pál és Gárdos Péter mellett kezdte produkciós asszisztensként, majd szkriptes lett. 2000-től szabadúszó, az elmúlt 17 évben sok rendezővel több, mint 60 filmben, TV-, rövid-, reklám filmben és sorozatban dolgozott. Főbb munkái az Aranyélet, Terápia, Tiszta szívvel, Félvilág, Nagy füzet, Isteni műszak, Fehér Isten, Delta, Bibliotheque Pascal, Fehér tenyér és az Overnight.

Fehér Isten (R: Mundruczó Kornél, magyar thriller, 120 perc, 2013)
A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború. Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle. Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol. De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

Bővebb információ