TURIZMUS-MENEDZSMENT FELVÉTELI VIZSGA

A Turizmus-menedzsment mesterszak esetében az intézmény a felvételi pontokat az oklevél két tizedes jegy pontosságú átlagából számolja ki.

Az oklevél átlaga nem azonos az oklevél minősítésével, ezért  kérünk, hogy a pontszámításhoz feltétlenül csatold az okleveled, valamint az oklevél-átlag igazolást (két tizedes jegy pontossággal), amely lehet az intézmény által kiadott igazolás, vagy a leckekönyv/oklevélmelléklet ezt igazoló oldala.

Amennyiben ezekkel a dokumentumokkal még nem rendelkezel, a sikeres záróvizsgát követően, ezeket ne felejtsd el elkérni intézményedtől és elküldeni részünkre a felveteli@metropolitan.hu címre, illetve feltölteni a felvi.hu rendszerébe legkésőbb 
2020. május 15-ig.


Pontszámítás

Az oklevél átlag egész száma az alábbi fix pontokkal számítandó:

  • 2-es  60 pont
  • 3-as  70 pont
  • 4-es 80 pont
  • 5-ös 90 pont

A két tizedes jegy utolsó jegyét kerekítve 0-4-ig nullára 5-9-ig  egyre, ami hozzáadódik az első tizedes jegyhez, majd az egész számhoz.

Példa:
Ha az oklevél átlag 3.66, akkor a 3-as jegyért 70 pont jár. A két tizedes a "66" az utolsó jegyét a 6-ot felfelé kerekítjük 1-re, ami hozzáadódik az első 6-hoz így 7 lesz, vagyis 70+7 =77 az oklevél átlag alapján kapott pont.

Kreditelismerés


Kreditelismerésre akkor van szükség, ha nem teljes kreditértékű oklevéllel rendelkezel, hanem olyan szakon végeztél, amely csak további kreditek teljesítésével számíthatók be az adott mesterképzés felvételi eljárásában.

A felvételi szabályai szerint a mesterképzésre való jelentkezés feltétele a felsőfokú végzettség megléte. Ez lehet:

  • alapképzésben szerzett oklevél,
  • mesterképzésben szerzett oklevél,
  • hagyományos képzésben szerzett főiskolai vagy egyetemi oklevél.

Emellett az is szükséges, hogy a korábbi felsőfokú tanulmányok beszámíthatók legyenek az adott mesterszakon. Ez kétféle lehet: teljes kreditértékű vagy kreditelismeréssel figyelembe vehető végzettség.

Amennyiben nem teljes kreditértékű alapvégzettséggel rendelkezel a jelentkezés leadása után, az előzetes kreditelismeréshez szükséges dokumentumokat - kreditelismertetési kérelmet, leckekönyv fénymásolatát - küldd el nekünk levélben a felveteli@metropolitan.hu e-mail címre.

A kérelmek beadásának határideje a 2020-as általános felvételi eljárásban: 2020. május 15.

Kérünk, hogy a befizetésről vagy átutalásról szóló igazolást hozd magaddal a felvételi vizsgára.

Turizmus-menedzsment_MSc_Kreditelismeresi-kerelem