Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Turizmus Intézet | Budapesti Metropolitan Egyetem

Turizmus Intézet

Intézetünk az Egyetem turizmus képzéseit, a Turizmus-vendéglátás alapszakot, a Turizmus menedzsment mesterszakot, valamint a Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzést gondozza. A képzéseket magyar és angol nyelven, nappali és levelező tagozatos képzési rendben is indítjuk. 

Alapszakjaink általános közgazdasági ismereteket is nyújtó képzések, így a képzési idő első harmadában a szaktárgyak mellett alapozó és általános közgazdasági ismereteket hallgatnak hallgatóink. Intézetünk elsődlegesen a turizmus képzések szakmai tárgyait gondozza, beleértve az alapszakok harmadik évén, az 5-6. félévben választható specializációkat, amelyek a turizmus egy-egy kiválasztott területén kínálnak elmélyülést. A választható specializációk: gasztronómia, egészségturizmus (angolul is), hivatásturizmus, nemzetközi szállodamenedzsment (angolul is) – megfelelő számú jelentkező esetén.

Mesterszakunk elmélyülési specializálódási lehetőséget kínál az alapszakos diplomával rendelkezők, illetve a gyakorlatban már tapasztalatot szerzettek számára a turizmus különféle területein. 

Oktatóink javarészt a gyakorlatból érkeztek, illetve oktatói tevékenységükkel párhuzamosan a szakmában dolgoznak, változatos turisztikai, szállodai és rendezvényszervezési szakterületeken.

Az intézet szakmai kapcsolatai kiterjedtek. Kapcsolatban állunk a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, a Magyar Turizmus Desztináció Management Szövetséggel, a MellowMood Hotels-el és az Accor Hotels-el, Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt-vel, partnerünk a Smaller Earth Group (Resort Leaders, Camp Leaders), valamint jó kapcsolatokat ápolunk fontosabb szakmai médiumokkal (Turizmus Online, Turizmus.com).

Az Intézet nagy hangsúlyt fordít a turizmussal kapcsolatos tudományos kutatásokra, ennek nyomán a hallgatók naprakész információkkal való ellátására és kreativitásuk fejlesztésére, amelyre a Turizmus Műhely keretében nyílik lehetőségük.


Intézetvezető neve, elérhetősége

Dr. Kulcsár Noémi PhD
 Iroda: F302
 E-mail cím: nkulcsar@metropolitan.hu


Szakmai partnereink

  • Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
  • Hungexpo Zrt.
  • Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.
  • Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
  • Magyar Fesztiválszövetség
  • Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége
  • MellowMood Hotelek

Hallgatóknak biztosított gyakorlati lehetőségek

  • Turizmus Műhely: intézeti kutatásokban projektben történő részvétel
  • Turizmus+ rendezvénysorozat: a szakma képviselői a turizmus világának érdekességeit mutatják be. 
  • EBMC üzleti verseny: a European Brains Made on Campus startup-verseny Metropolitanen rendezett fordulójának győztes csapata részt vehet a stuttgarti döntőn.


Kapcsolódó képzések


Tantárgy tematikák 

Angol nyelvű órák tematikái

Magyar nyelvű órák tematikái