Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Tudományos előadások | Budapesti Metropolitan Egyetem

Tudományos előadások

előadások


Jonathan Passmore „Becoming a coach" előadása

Az elmúlt három évtizedben végzett munkája  köztük 30 könyv és több mint 100 tudományos cikk  alapján a világ 10 legjobb professzionális coachai között számon tartott. Jonathan Passmore, a Henley Business School világszerte elismert pszichológus coach professzora az MNB meghívott vendégeként nemrég Magyarországra látogatott a Budapesti Metropolitan Egyetemen megrendezett rendezvényén, a szerző Így lehetsz coach című könyvének magyar nyelvű megjelenése alkalmából adott elő. A könyv társszerzői Tracy Sinclair vezetői coach és tanácsadó, valamint Ábri Judit ICF mestercoach.


Prof. Dr. Halmai Péter akadémikus előadása a Tudomány Ünnepén

A hagyományosan novemberben, a Magyar Tudomány Ünnepe keretében zajló a Tudományos Diákköri (TDK) és Művészeti  Diákköri (MDK) intézményi konferenciák, rendezvénysorozat kiemelkedő  eseménye Prof. Dr. Halmai Péter akadémikus előadása volt. 

A Budapesti Metropolitan Egyetemen – Magyar Tudományos Akadémia hivatalos programjának részeként – megrendezett rendezvényen Dr. habil. Kicsák Lóránt innovációs rektorhelyettes bemutatta az egyetem tudományos életének fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket. Előadásában kitért az MNB együttműködésében működő Versenyképességi  és Fenntarthatósági Kutatóintézet bemutatására. „A Halmai Péter akadémikus úr vezette Kutatóintézetben – annak tavaszi megalakulását követően – négy kutatócsoport tagjai vizsgálták a jelenlegi gazdasági kihívásokat és megoldási javaslatokat a Fenntartható felzárkózás intenzív gazdasági modellen keresztül, a Zöld pénzügyek, az  Eurázsiai konnektivitás és nemzetközi együttműködések és a Digitalizáció a pénzügyekben témaköreiben.” 

Prof. Dr. Halmai Péter „Mélyintegráció és tagállami gazdaságpolitika" című előadásában hangsúlyozta, hogy a mély gazdasági integráció alapját robosztus gazdasági  mechanizmusok képezik, amelyek az integrációval kapcsolatos politikai döntések során sem  hagyhatók figyelmen kívül.  Az esemény szakmai moderátora: Prof. Dr. Kucsera Tamás Gergely, MNB elnöki főtanácsadója, egyetemi tanár volt. 


Campbell Macpherson nemzetközi üzleti tanácsadó előadása

Campbell Macpherson nemzetközi üzleti tanácsadó, az Egyesült Királyságban működő Henley Business School vezető munkatársa, a globális változások szakértője, a változásmenedzsment világszerte ismert előadója a METU-n adott elő.

Az életünket érintő változások felméréséről és elfogadásáról szóló inspiráló előadásában körüljárta a változások kezelésének teljes spektrumát, illetve segítséget nyújtott abban, hogyan fordítsuk ezeket javunkra. Módszereivel a vezetők világszerte képessé válnak világos stratégiák kialakítására és változásra nyitott struktúrák létrehozására munkahelyi és személyes életükben egyaránt.

Campbell Macpherson számos díjnyertes publikáció, többek között a “The Power to Change  How to harness change to make it work for you / A változás bajnokai  Hogyan fordítsuk javunkra a változás kínálta lehetőségeket?” című könyv szerzője.

Bennünk rejlik az erő ahhoz, hogy megálljunk, elgondolkodjunk, újraértékeljük a prioritásainkat és meghatározzuk, mi az igazán fontos az életünkben. És akkor képesek leszünk változni – vallja a szerző. 

A könyv magyar nyelvű kiadása a Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában jelent meg.