Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézet

A Társadalomtudományi Intézet 2006 őszétől működik önálló szervezeti egységként, 2009-től pedig Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézetként. A legtöbb szakon a hallgatók már a képzés elején találkozhatnak társadalomtudományi tárgyakkal, így az Intézet oktatóinak elsődleges célja, hogy az Egyetemen később különböző szakirányú tudásra szert tevő hallgatók a gyakorlati életben is hasznosítható, biztos alapműveltségre építkezhessenek. 

A Szakkollégium mellett lehetőséget biztosítunk egyéb eseményeken való részvételre, rendezvényeinken az Egyetem összes hallgatója találkozhat a gyakorlati életből jött vendégelőadóinkkal. 

Oktatóink minden területen a legkorszerűbb ismereteket adják át, követve napjaink átalakuló társadalmi, nemzetközi és jogi környezetében bekövetkező változásokat is. Ezzel is biztosítjuk, hogy a végzett hallgatóink felkészült, versenyképes munkavállalóként léphessenek ki az Egyetem falai közül. 

Intézetvezető neve, elérhetősége 

Dr. Izmindi Richárd PhD
Iroda: F218
E-mail cím: rizmindi@metropolitan.hu 

Hallgatóknak biztosított gyakorlati lehetőségek 

Az Intézethez kötődik az Egyetem Szakkollégiuma, amelynek keretében a legtehetségesebb és leginkább aktív hallgatók számos egyetemi és azon kívüli programon vehetnek részt. Aktív gyakorlati szakmai és tudományos tevékenységet végezhetnek. A Szakkollégiumba felvételi útján lehet bekerülni. 


Kapcsolódó képzések 

Nemzetközi tanulmányok alapszak