Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Kötelező szakmai gyakorlat | Budapesti Metropolitan Egyetem

Kötelező szakmai gyakorlat

Minden hallgatónak, aki tanulmánya végéhez közelít, mintatanterve szerinti kötelező szakmai gyakorlaton kell részt vennie. A szakmai gyakorlat segítheti a jövőbeli elhelyezkedésed, mentorodtól rengeteg tapasztalatot és tudást sajátíthatsz el a „terepen”!  

Válassz tudatosan, és alapozd meg a jövődet! 

Íme néhány szabály, és jó tanács, amivel nem árt, ha tisztában vagy: 

  • A szakmai gyakorlat tantárgyat a mintatanterved szerint javasolt szemeszterben vedd fel. Abban a szemeszterben teljesítened kell a kötelezően előírt óraszámot és elvégezned a Neked megfelelő adminisztrációt, amelyben felvetted a szakmai gyakorlat tantárgyat. 

  • Jár neked fizetés! Amennyiben hosszabb, tartalmasabb ideig töltöd szakmai gyakorlatod egy gazdálkodószervnél, semmiképp nem dolgozhatsz ingyen! (A 6 hétnél rövidebb, kötelező szakmai gyakorlat időszakra nem kötelező fizetést adnia a munkáltatónak.) 

  • Ha meggondolnád magad, bármikor eljöhetsz a cégtől, közös megegyezéssel! (Ha nem szaknak megfelelő a munkaköröd és feladataid, vedd fel velünk a kapcsolatot és kérd a segítségünk; itt: https://www.metropolitan.hu/a-karrier-centrumrol ) 

  • Ha nem találtál szakmai gyakorlati helyet/munkát, jelentkezz Álláskeresési és Életpálya Tanácsadásra a KarrierCentrumba! Tanácsadásra a METUJOBS-on keresztül tudsz bejelentkezni, ahol ezen felül rengeteg állásajánlat között is válogathatsz. Regisztrálj, töltsd ki a profilod, hogy az oldal megtalálja a Neked legmegfelelőbb állásajánlatokat. 

  • Szerződést kell kötnöd! Az elfogadható szerződéseket és adminisztrációs lehetőségeket ezen az oldalon találod. 

  • A szakmai gyakorlat egy munkahely! Be kell tartanod a szerződésben (megegyezésben) foglaltakat. A munkával kapcsolatosan a cégnél kijelölt személy a „főnököd”!


Kérdezz tőlünk!