Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU STARTUP LAB | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU STARTUP LAB

A Nemzeti Tehetségsegítő Program keretén belül, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Támogató) támogatásának köszönhetően, a Budapesti Metropolitan Egyetem Tehetségsegítő Tanács irányításával 2020-ban megkezdődött a „METU STARTUP LAB” c. projekt. A Támogató döntése alapján a projekt 2 796 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

A METU STARTUP LAB részben új tehetségműhelyként, részben a tavalyi Kreatív gondolkodásfejlesztő műhelyre alapozva épül be szervesen a Budapesti Metropolitan Egyetem életébe ösztönözve hallgatókat és oktatókat a fejlődésre. A 2019/2020-as tanévre tervezett tehetséggondozó program fókusza a startup és a kreatív gondolkodás fejlesztése. A képzésben résztvevő 25 hallgató a program során 4-5 fős csoportokban a kooperatív tanulási módszerek és projektpedagógiai technikák alkalmazásával dolgozik. A projekt.moduláris felépítésű. A modulok az alábbi területeket ölelik fel: kreatív és startup gondolkodás, HR, marketing, turizmus, pénzügyi- és projekttervezés. Az egyes modulokban a hallgatók egyéni, páros és csoportos feladatokat végeznek, amelyeket közös összegzés, reflexiók és visszajelzések zárnak. A hallgatók minden egyes modulban más-más csoportba kerülnek, ezzel növelve az alkalmazkodóképességüket, kreativitásukat és a csoportdinamikát. A programot 2020 májusában egy nemzetközi vetélkedő zárja, amelynek keretén belül a már megismert és alkalmazott módszertanok alapján, 4-5 fős csapatokban (egyetemenként szerveződve), kreatív startup modelleket és prezentációkat készítenek a hallgatók.