Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Share Point 9 - Animációóó | Budapesti Metropolitan Egyetem

Share Point 9 - Animációóó

Hány ezer fázisrajzból áll egy néhány perces animációs rövidfilm? Hogyan kel életre egy jeti vagy egy borókagally a képernyőn vagy a filmvásznon? Hány különböző rajzolt karakter szükséges egy jó mobiljátékhoz? Mi a különbség a valós idő és filmidő között? Mi inspirálta a 2014-es év legjobb hat klipje közé választott, több tízezres nézettségű RE videó alkotóját? Hogyan segíti egy hangdesigner a filmrendező munkáját? Mindez - sok más kulisszatitkon kívül - kiderül a Share Point ANIMÁCIÓÓÓ című részéből. Sőt! Még egy gyorstalpaló zörejórán is részt vehetünk, ahol megtudhatjuk, milyen kardinális szerepe lehet egy-egy hangeffektnek. 

A vetítésekkel, kerekasztal-beszélgetéssel és egy rövid, Szigetvári Andrea által tartott „hangtan órával” kísért esten bemutatkoznak a Y-generáció kiemelkedő animációs filmrendezői, akik fiatal koruk ellenére már komoly nemzetközi sikereket értek el és egyéni stílust képviselnek. 

A Share Point a Metropolitan 2013 tavaszán indult eseménysorozata, melynek egyes tematikus alkalmain a különböző szakok oktatói, hallgatói és az adott területen dolgozó meghívott előadók, valamint a téma iránt érdeklődő közönség találkozhat egymással informális közegben. Az egyes estéken a közönség olyan aktuális projekteket ismerhet meg, amelyek a design, a művészetek és a kreatív ipar több területéhez is kapcsolódnak lehetőséget adva a Metropolitan jelenlegi és egykori hallgatóinak bemutatkozására. A Trafó smART!-sorozatának keretében megrendezett ANIMÁCIÓÓÓ esten ezúttal az animált mozgóképek kerülnek fókuszba megmutatva e sokszínű filmkészítési technikában rejlő lehetőségek széles spektrumát. 

Az eseményen az Animációalapképzésén valamint a Mozgóképművészmesterszak animáció specializációján tanuló, illetve végzett hallgatók munkái láthatók. 

A különféle tárgyak, rajzok, virtuálisan létrehozott terek, formák és karakterek megelevenedéséből születő képkocka-sorozatokat ma már egyaránt használják termékek reklámkampányaiban, könyvek, tévésorozatok vagy színházi produkciók trailereiben, továbbá koncertek háttérvetítéseihez és mobiltelefonos játékok, alkalmazások, videoklipek és rövidfilmek vizuális kivitelezésére is. A valós térben mozgatott bábok és rajzok, a számítógépes programokkal kreált fantázialények, különféle virtuális ábrázoló eszközök, hang- és térhatás effektek összjátékának segítségével sajátos univerzumokat teremtenek az egyedi megrendelések függvényében. 


Időpont: 2015. 04. 15. 19.00
Helyszín: TRAFÓKLUB, Trafó- Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom u. 41. 


Belépő: 500 Ft / Metropolitanes diákigazolvánnyal 300 Ft 


Vetítésre kerülő alkotások: 
Ottlik Anna: Kiút
Kolop Anita: ILL-BREEDING
Mészáros Borbála: The Last Yeti
Németh Balázs: Momentum
Simon Balázs - Nils Frahm: Re
Rödönyi Csilla, Bárczy Örs, Németh Balázs, alkalmazott animációs alkotások
Simon Balázs, Kovács Eszter, Dell’Edera Dávid: Juniper Twig
Rádóczy Zsuzsanna: Dialóg
Rádóczy Zsuzsanna, Mészáros Borbála, Ászity Boglárka: Design hét promo
Hegedűs Orsolya: Zaj - hangdesign: Hegedűs Orsolya /Kováts Jázon
Tóth Benjámin: END - hangdesign: Bérces Máté
Kolop Anita: Önportré - hangdesign: Bodoki Halmen Zsolt 


Galéria