Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Sajtómegjelenéseink | Budapesti Metropolitan Egyetem

Sajtómegjelenéseink

Forrás: saját kép

Így alapozhatunk meg egy sikeres karriert: 5 tanács a hatékony kapcsolatépítéshez 
Sok nagy vezető állítja, hogy nem feltétlenül a szaktudása, hanem inkább a kockázatvállalása és a kapcsolatai juttatták el a pozíciójába (…) 
A Budapesti Metropolitan Egyetem két dékánja, Csizmadi Péter és Papp-Váry Árpád most a művészeti és az üzleti piacon szerzett tapasztalataikkal segítenek abban, hogyan érdemes tudatosan átgondolnunk kapcsolatépítési stratégiánkat.
 


Forrás: termekmix.hu

A Metropolitan hallgatóinak startup ötletével elköszönhetnénk a hőpapír alapú blokkoktól 
Egy Metropolitan-hallgatókat tartalmazó csapat is bejutott a legjobb tíz projekt közé Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusán. A Hungarian Startup University Program (HSUP) keretében kitalált megoldás megreformálhatja a vásárlások papírblokkokon alapuló rendszerét. A kétféléves egyetemközi kurzus a Metropolitan Egyetem hallgatói számára szeptembertől újra elérhető. 


Forrás: Youngart

Képzőművészeti pályázatot indít fiatal művészeknek a Youngart 
A fiatal művészek támogatására indít képzőművészeti pályázati programot a Youngart online galéria a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Porsche Centrum Budapest együttműködésével és támogatásával. A kezdeményezés mellé olyan nevek álltak nagykövetként, mint Veiszer Alinda és Ott Anna - tájékoztatott közleményében a Youngart.


Forrás: saját kép
Tulajdonost váltott a Budapesti Metropolitan Egyetem 
Az egyetem új tulajdonosa a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft., így az intézmény hazai kézbe kerül. Az új tulajdonos célja, hogy befektetési stratégiájának megfelelően elősegítse az intézmény további fejlődését, és nemzetközi jelentőségű felsőoktatási intézménnyé tegye az egyetemet. 


forrás: saját fotó
Milyen az ideális szakmai példakép a fiatalok számára? 
A pozitív megerősítés mellett az önmegvalósítás motiválja leginkább a diákokat – derült ki a Budapesti Metropolitan Egyetem kutatásából. Az intézmény jelenlegi hallgatói körében végzett felmérés szerint a szakmai inspirációban a hiteles mentornak is fontos szerepe lehet. 


Forrás: penzcentrum.hu
Mit adott és mit vett el tőlünk a pandémia? Egy „új normalitást” kell megszoknunk 
A robotizáció, automatizáció és mesterséges intelligencia felforgatja a vállalatok működését, és ezt a járványhelyzet csak felgyorsította. Milyenek lesznek a három-öt év múlva a szervezetek? Milyen hatásai lehetnek a jövő felsőoktatására a pandémia alatt elterjedt digitális oktatás? Hasonló kérdésekre kereste a választ a Cranet – idén a Budapesti Metropolitan Egyetem szervezésében megvalósuló – nemzetközi HR konferenciája. 


forrás: tozsdeforum.hu
Karrierlépést jelenthetnek a szakirányú továbbképzések 
A folyamatosan és gyorsan változó piaci környezetben mindig újabb és újabb ismeretekre van szükség, ezért a már gyakorló, tudásukat bővíteni akaró szakemberek is egyre szívesebben ülnek vissza az iskolapadba. a továbblépésre, de akár a karrierváltásra is jó lehetőséget kínálnak a szakirányú továbbképzések, melyekre szeptember elejéig jelentkezhetnek azok, akik a klasszikus iskolapad helyett gyakorlatias formában, rövid idő alatt szereznének új készségeket. 


Forrás: hrportal.hu

Készségeket fejleszt és portfoliót épít az egyetem    
Míg régen az egyetemek jelentették a tudás egyetlen forrását, ez ma már nincs így - az információ napjainkban könnyedén hozzáférhető. Éppen ezért a felsőoktatási intézmények hagyományos szerepe is meg kell, hogy változzon. A fiatalok igényeiről, az alkalmazkodásról és a készségfejlesztésről beszélgettünk Dr. Tóth Ágnessel, a Metropolitan Egyetem elnök-vezérigazgatójával. 


Forrás: saját kép

A Márkamonitor rádióműsor mai esti vendége dr. Tóth Ágnes, a METU elnök-vezérigazgatója   
Már csak néhány napjuk van a felvételizni készülő diákoknak annak eldöntésére, hogy melyik intézménybe, milyen szakra jelentkezzenek. Ennek apropóján érkezik a Márkamonitor műsorba dr. Tóth Ágnes, a Budapesti Metropolitan Egyetem elnök-vezérigazgatója.   


Forrás: wmn.hu

A gyerekeink által majdan választható szakmák fele ma még nem is létezik! - Beszélgetés a jelen és a jövő egyetemeiről dr. Tóth Ágnessel 
Mik a legfontosabb szempontok, amelyek alapján a modern felsőoktatásnak meg kell(ene) újulnia? Mit kínál a hallgatóknak egy korszerű egyetem? Dr. Tóth Ágnessel,  a Budapesti Metropolitan Egyetem elnök-vezérigazgatójával kerestük a válaszokat a felsőoktatást érintő legfontosabb kérdésekre.  


Forrás: blikk.hu

Mindenkiben lakozik egy kis plusz: fedezzük fel kreatív énünket! 
Az elmúlt év megmutatta, hogy a legtöbbünkben igenis él az alkotási vágy: a koronavírus miatt otthon töltött időben például sokan kezdtek barkácsolni vagy lettek profi pékek. Ezt a lelkesedést 2021-ben is érdemes megtartanunk. Bármilyen területről legyen szó, tudatosan is dolgozhatunk kreatív énünk fejlesztésén. 


Forrás: prae.hu

Mi fán terem a magyar sorozat? 
“Az iskola azt a szemléletet, kreativitást tudja megtanítani a sorozatipar leendő szakembereinek, amellyel egy produkciót, ötletet valóban minőségi módon tudnak majd kiszolgálni" – hangzott el a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) sorozatkészítéssel foglalkozó online meet-upján.


Forrás: noklapja.hu

Mivel lehet 700-800 ezer forintot keresni? - kérdezik a végzősök 
A pályaválasztás komoly kihívás elé állítja a végzős középiskolásokat. 

Az utolsó középiskolai évben a diákok mindenhonnan azt hallják, hogy egy életre kell szakmát választaniuk, a hosszú távra szóló döntési helyzetben pedig számtalan tényező okozhat stresszt a szülők véleményétől kezdve a személyes bizonytalanságig.  A Budapesti Metropolitan Egyetem és Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus, felsővezetői coach a pályaválasztás és a pályamódosítás előtt állóknak segít a leggyakoribb kérdések megválaszolásával. 


Forrás: civilhetes.net

Kiégés és szorongás az egyetemen 
A középiskolai évek után az egyetemi közeg nagy változás, a változást pedig a legtöbb fiatal – még ha nagy várakozással is tekint az új élményekre - stresszként éli meg. A felsőoktatásban nagyobb a közösség, új a környezet, teljesen más a tanulás menete és hirtelen számtalan különböző információforrás között kell eligazodni. Mindehhez pedig a bizonytalanság érzése is társulhat: vajon jól választottam?  


Forrás: carrie.hu

Nem magányos harcosoké a világ, hanem csoportoké, akik jól tudnak együtt dolgozni 
Az iskola a minőség iránti vágyat tudja megtanítani, azt, hogy a grafikus felismerje, ha valami még nem elég jó – hangzott el a Budapesti Metropolitan Egyetem grafikai tervezéssel foglalkozó online meet-upján. 

Az egyetem online sorozatának harmadik rendezvényén tervezőgrafikusok, képzőművészek beszélgettek alkalmazott grafikáról, az ügyféligények figyelembe vételével is megőrizhető szakmai autonómiáról. 


Forrás: unilife.hu

Ma még nem létező szakmákra kell felkészülniük az egyetemi hallgatóknak - METU 
A Metropolitan Egyetem 2020-ban teljesen új kategóriát vezetett be a felsőoktatásban. Az Alkotóegyetem egyaránt utal a piacon egyedülálló portfólió alapú képzési módszerre, az egyetem szakmai küldetésére és a METU hallgatói és oktatói közegének egyik leghangsúlyosabb jellemzőjére is. Interjúnkban Dr. Tóth Ágnes elnök-vezérigazgatóval beszélgettünk arról, hogy az elmúlt években hogyan változott meg az egyetemek funkciója, a fiataloknak milyen készségek birtokában kell lennie ahhoz, hogy ebben a folyton változó világban is sikeresek tudjanak maradni és az egyetem, hogyan tudja őket erre felkészíteni. 


Forrás: markamonitor.hu

Amit nem fényképezek le, az meg sem történt 
Sok szociofotó csak felnagyítja az adott problémát a nézőnek, ami nagyon kényelmes pozíció. De lehet mélyszegénységet érintetten, empatikusan, gondolatokat ébresztve, nem csak szánalmat keltve fotózni – hangzott el a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfiával foglalkozó online meet-upján 


Forrás: vg.hu
Menedzsernek vagy marketingesnek állna a legtöbb fiatal 
Országos szinten népszerűbbek lettek a levelező és önköltséges képzések, amely a Budapesti Metropolitan Egyetem szerint arra is utalhat, hogy a magyarok a pandémia hatására jobb befektetésnek tartják az oktatást. Az intézménybe is többen jelentkeztek idén: a felvételizők körében a teljesen új szakok és az angol nyelvű képzések is népszerűek.


Forrás: saját kép

Ezt válaszolná egy mai fiatal, ha megkérdeznék: hogy éli meg a vírushelyzetet? 
A korlátozások alatt sem változtak jelentősen az egyetemisták szokásai – derült ki a Budapesti Metropolitan Egyetem kutatásából. Az intézmény jelenlegi hallgatói körében végzett felmérés szerint a diákok többsége ugyanannyit tanul, dolgozik és mozog, mint korábban, azonban a tanulás és a testmozgás kapcsán csökkent, míg a séta, kirándulás és sütés-főzés terén nőtt a motivációjuk. A hallgatók közel fele kezdett bele valamilyen új online kurzusba, képzésbe a pandémia miatt. 


Forrás: trademagazin.hu

Koronavírus utáni rekreáció - új lendületet kaphatnak a gyógyfürdők? 
Négymillió oltottnál megnyithatnak – egyelőre a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatók számára – a hotelek, fürdők és wellness-szolgáltatások. Dr. Melanie Smith, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója szerint a koronavírus után nagyobb szükség lesz a wellnessre, mint valaha, a termál- és gyógyfürdők számára pedig új lendületet hozhat a rekreáció iránti megnövekedett igény.