Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Processing kurzus felhívás | Budapesti Metropolitan Egyetem

Processing kurzus felhívás

Programozok, tehát vagyok
Tanulj programozni a Prezi munkatársaitól!


A Metropolitan Lab programjára az egyetem művészeti campusának mesterszakos hallgatói jelentkezhetnek! 

A jelentkezés feltétele: motivációs levél, mely tartalmazza, hogy a jelentkező miért szeretne programozni tanulni.

A motivációs leveleket a lab@metropolitan.hu e-mail címre várjuk 2017.02.13-ig.

A levél tárgyaként Processing kurzus szerepeljen. A jelentkezők visszaigazolást kapnak e-mailben február 14-ig, hogy pályázatuk elfogadásra került-e.


A kurzus elvégzéséhez angol nyelvtudás szükséges, programozói előismeretek nem.

 A programozás nem lehet többé csak a programozók feladata. 2017-et írunk, és az informatikai rendszerek behálózzák az életünket: számítógép van a zsebünkben és az autónkban, interneten vásárolunk és beszélgetünk, szoftverek segítik a munkánkat és a kikapcsolódásunkat. Minden nap használjuk ezeket az eszközöket, legtöbben mégis írástudatlanok, analfabéták vagyunk a programozásukat tekintve. Az informatika ilyen mértékű térhódítása mellett egyre kevésbé várhatjuk el, hogy mindent a hivatásos programozók adjanak a kezünkbe: demokratizálnunk kell a programozást. Felhasználóból, tehát passzív befogadóból teremtővé és alakítóvá kell válnunk.

Az alapszintű programozási ismeretek elsajátítása nem csak azt jelenti, hogy bepillantást nyerünk a „színfalak” mögé; jobban megértjük, mi történhetett, mikor egy weboldal 404-gyel válaszol, elképzelést kapunk arról, milyen egy szoftverfejlesztő munkája, és jobban értünk majd a nyelvükön. Azt is jelenti, hogy mi magunk is programok szerzőivé és fejlesztőivé válhatunk: bele tudunk szólni, hogyan alakuljon a világ körülöttünk.

A Metropolitan Lab programozás kurzusán a hallgatók a Processing programnyelven alapuló p5.js nyelvben tanulnak programozni, melynek során vizuális művészeti alkotásokat hoznak létre. A megszerzett tudás azonban univerzális, a tantárgy elvégzése után számtalan más nyelvben és környezetben alkalmazható.


Időpont: szerdánként, 17:20 - 20:10 óra között
Helyszín: METU Rózsa utcai campus, A/204-es terem
Létszám: 12 fő


A kurzus oktatói:
Endrey Marcell, mérnök informatikus és esztéta végzettségű, jelenleg full-stack fejlesztő a Prezinél
Biró Júlia, matematikus és mérnök informatikus végzettségű, jelenleg infrastruktúra mérnök a Prezinél

 
Ajánló: Somlai-Fischer Ádám, Prezi alapító előadása a Budapesti Metropolitan Lab szervezésében