Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility PEREGOVITS ÁDÁM / MÉDIA DESIGN ALAPSZAK | Budapesti Metropolitan Egyetem

Peregovits Ádám

„Aki még nem tudja, pontosan mivel szeretne foglalkozni, érdekli a számítástechnika és művészet és e terület több szegmensével megismerkedne, annak jó választás lehet a METU Média design alapszaka.”


Ádám Média design alapszakunkon diplomázott. Számára ez a szak jó kombinációja mindannak, ami érdekli és közel áll hozzá, ezért egyértelműen ide vezetett útja.
 


Miért ezzel a területtel foglalkozol?
Egészen fiatal korom óta nagy érdeklődéssel fordultam a számítástechnika és a művészet felé és ennek a két területnek az összefonódásához. A média design talán így is definiálható.

Miért ezt a szakot választottad?
Ez volt az a képzés, amely leginkább passzolt az érdeklődésemhez, így elég hamar eldőlt, hogy ezt a szakot választom.
 


Mi inspirál?
Igazából minden audiovizuális alkotás, de egy érdekes pillanat, vagy egy gondolat is inspiráló számomra. Ha valamilyen kihívással nézek szembe az is nagyon ösztönző tud lenni.

Melyek voltak a kedvenc egyetemi munkáid és miért?
Nehéz volna kedvencet mondani, jóformán, ami videós, animációs vagy 3D-s feladat volt, mind érdekes volt számomra és ezekből születtek olyan munkák, amelyekre szívesen tekintek vissza. 

Mi volt a diplomamunkád? Miért ezt a témát választottad?
A diplomamunkám egy virtuális valóság szemüvegre fejlesztett számítógépes játék volt. Mindenképpen szerettem volna valamilyen új, még kiforratlan technológián keresztül valamit létrehozni és a médium sajátosságait kihasználni. Így mind technikai, mind konceptuális vonatkozásban megtaláltam a kihívást.Mivel járult hozzá a szakmai fejlődésedhez a METU az egyetemi évek alatt?
Sok különböző területbe betekintést nyerhettem a média designon belül, ami egy rendkívül tág fogalom. Így sok különböző képességet igénylő irányzatból kaptam egy alap tudást.

Mit mondanál annak, aki most felvételizik, miért érdemes a METU-t választania?
Aki még nem tudja, pontosan mivel szeretne foglalkozni, érdekli a számítástechnika és művészet és e terület több szegmensével megismerkedne, annak jó választás lehet a METU Média design alapszaka.
 

 

Hogy érzed magad a frissdiplomásként?
Még nem teljesen tudatosodott, hogy diplomás lettem, egyedül azon szomorkodom, hogy lassan nincs többé diákigazolványom :)

Milyen élmény volt a diplomavédésed?
Számomra kellemes élmény volt, családias hangulatban telt.

Milyen terveid vannak a jövőre?
Nagyon konkrét elképzeléseim nincsenek, most az érdeklődésemmel megegyező területen dolgozom, ezt szeretném folytatni, illetve a későbbiekben külföldön szeretnék egy mesterképzést végezni, hasonló témában.