Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Pénzügyi kultúra, hazai helyzetkép a kutatások tükrében konferencia | Budapesti Metropolitan Egyetem

Pénzügyi kultúra, hazai helyzetkép a kutatások tükrében konferencia

  • Kezdődik
    2017. 11. 16. 09:00
  • Vége
    2017. 11. 16. 14:00
  • Helyszín
    Nagy Lajos campus, K302 terem

Pénzügyi kultúra, hazai helyzetkép a kutatások tükrében
Hazánk jólétének és pénzügyi biztonságának megerősítéséhez elengedhetetlen, hogy mérsékeljük azokat a kockázatokat, amelyek az állampolgárok nem kellően megalapozott pénzügyi döntéseiből erednek. 2016 októberében Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára vezetésével „Pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó kormánystratégia kidolgozását segítő munkacsoport” alakult. A nemzetközi kutatások szerint a sikeres nemzeti stratégiák egyik közös vonása, hogy kialakításuk kutatásokra, felmérésekre alapozva, körültekintő előkészítést követően történik. Szükséges tehát feltérképezni a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának szintjét és mintázatát, valamint a pénzügyi kultúra fejlesztésre vonatkozó kezdeményezések eredményességét.

Részletes program és jelentkezés: http://www.metropolitan.hu/penzugyi-kultura-hazai-helyzetkep

A kutatások a KÖFOP-2.1.2-VEKOP-15-2016-00001 azonosítószámú, „A jó kormányzást megalapozó közszolgálat-fejlesztés” elnevezésű kiemelt projekt keretében, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem A (köz) pénzügyi kultúra nemzeti stratégiát megalapozó kutatások munkacsoportja együttműködésével készültek.