Pályázatok

Folyamatosan frissülő...

FILMES ALKOTÓ TÁBOR

TERÉNY FELETT AZ ÉG - A Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. Fast Forward Programjának alkotótábora augusztusban Terényben.

Mutasd meg a benned rejlő filmest!

Forgass, beszélgess, alkoss hozzád hasonló fiatalokkal az FFP csapatának szervezésében!

A Fast Forward Program terényi alkotótáborának célja, hogy a filmes szakma iránt érdeklődő, ambiciózus, 18–35 éves fiatalok találkozhassanak, és közösen alkothassanak.

A nyári alkotótábor Budapesttől távol, egy különleges környezetben várja a filmes szakma iránt érdeklődő fiatalokat. A 10 nap alatt a résztvevők kiscsoportokban dolgoznak, valamint előadásokon, workshopokon és közös programokon vesznek részt. A tábor alkotófolyamatát mentorok és vendégelőadók segítik. 

Jelentkezz már most ezen a linken!

Mikor: 2020. augusztus 7–16.
Kiknek: a filmezés iránt érdeklődő 18–35 éves fiataloknak
Hol: Terény, a NOHA Stúdió ökológiai szemléletű alkotó- és közösségi tere
Mennyiért: 95.000 Ft / fő, amely tartalmazza a szakmai programok, a szállás és a napi háromszori étkezés árát.
Jelentkezési határidő: 2020. május 30.
Értesítés a jelentkezés elfogadásáról: 2020. június 22.
Részvételi díj befizetési határideje:  2020. július 13.
További részletekért lásd a részvételi feltételeket.
Utazás: egyénileg

Facebook esemény


MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és TestvérvárosiBizottsága – Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének a művészet ösztöndíjról szóló 14/2003. (VI.20.) Ör. számú rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 5. § (1) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva - nyílt pályázatot hirdet előadóművészek, valamint zene-, képző- és iparművészek számára.

A pályázat célja, hogy megkönnyítse a kerületben élő tehetséges fiatal művészek pályakezdését, illetve erősítse a kerülethez való kötődésüket.
Az ösztöndíj folyósításának időtartama: 12 hónap, amely 2020. év július 1-től 2021. év június 30-ig tart.
Az ösztöndíj összege: kategóriánként és személyenként havi bruttó: 100.000,-Ft, mely összeg adóköteles. Az ösztöndíj folyósítása havonta történik.

Pályázati feltételek:
Művészeti ösztöndíjban részesülhet az, aki megfelel az alábbi együttes feltételeknek:
a) 40. életévét még nem töltötte be,
b) diplomát szerzett valamely felsőfokú művészoktatási intézményben, vagy aki a pályázat kiírásának idején ezen intézmények valamelyikének 3., 4. vagy 5. éves hallgatója és
c) állandó lakcíme van a kerületben, vagy legalább 1 éve az önkormányzat által fenntartott közművelődési intézmény, az önkormányzat által alapított gazdasági társaság dolgozója.

Minden pályázónak a pályázati kérelemhez csatolni kell:

  • a megszerzett diploma másolatát, vagy a hallgatói jogviszony igazolását,
  • a szakmai önéletrajzot,
  • a személyi igazolvány és a lakcímkártya másolatát.

Abban az esetben, ha a pályázó legalább 1 éve az önkormányzat által fenntartott közművelődési intézmény, az önkormányzat által alapított gazdasági társaság dolgozója, úgy fentieken túl be kell nyújtania a munkaviszony fennállásáról szóló igazolást is.

További tudnivalók.

COOL DOWN THE CLIMATE WITH THE POWER OF YOUR ART

Art forPlanet Earth is a project dedicated to the change is within us all.
A project with vision for a better future. We are in a time where critical change is essential, and now you can make that change through your creativity.

The three winning artworks will be printed onto eco-friendly reusable glass bottles that will be available in our nline webshop for purchase. For every bottle sold, Art for Planet Earth will donate 20% of all proceeds three non-profit organisations that deal with global warming and climate change.

Deadline: 20.08.20

"Mi tesz valakit férfivá?" Alkotói pályázatot hirdet a Trafó 

A Trafó Kortárs Művészetek Háza edukációs műhelye, a Gondolat Generátor alkotói pályázatot hirdet a Ballet Rambert & Sadler’s Wells – Lloyd Newson (DV8): ENTER ACHILLES című előadása kapcsán, amely a férfiasság szerepköreire fókuszál. A pályázatra egyénileg vagy csoportosan készített, szabadon választott stílusú, digitálisan elküldhető képet várnak 2020. április 18-ig.

A pályázaton bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül. Az alkotásokat neves zsűri értékeli: Veiszer Alinda televíziós szerkesztő-műsorvezető, Turai Katalin Ráhel szociológus, gender kutató, Dömölky Dániel fotográfus és Mélyi József művészettörténész. A nyertes alkotásokat budapesti bárokban állítják ki, a Lámpás, a Három Holló, a Kelet Kávézó és Galéria, a Mika Tivadar Mulató és a Rácskert falain, valamint megjelennek a Trafó csatornáin és Kávézójában. Beküldőik Trafó-jegyekkel gazdagodnak, az első három helyezett pedig egy Kolorádó-bérletet, egy Budapest Makery élményfőzés-utalványt és egy páros Aquaworld-belépőt kap.


First Imression kiállítás

Fiatal művészeket keresnek a kiállításra, ahol promotálni tudják az alkotásaitokat. A téma: "First Impression".
Ezzel kapcsolatban várnak bármilyen formájú művészeti alkotást.

Elérhetőség: janik.regi@gmail.com
A kiállítás várhatóan április, május környékén lesz.

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj

A Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala meghirdeti a 2020. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. társfinanszírozásában, Valor Hungariae Zrt. szervezési-lebonyolítói és a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

A pályázat célja:

Elősegíteni a pályakezdő tervezők szakmai fejlődését, önálló vagy gyártói együttműködésre épülő termékfejlesztését, saját márka megalapozását. Az Ösztöndíj hozzájárul a hazai design társadalmi beágyazódásához, egyben az innovációs folyamatokba, nemzetgazdaságba való integrációjához.

Az elnyerhető ösztöndíj összege:

Az ösztöndíjak keretösszege bruttó 9.000.000 forint, mely a pályázatok függvényében kerül megítélésre, az ösztöndíj minimum összege bruttó 900.000 Ft. (banki átutalással, a finanszírozó által meghatározott fizetési ütemezés szerint). Az ösztöndíjast megillető fenti ösztöndíj összegéből a vonatkozó jogszabályok szerinti levonásokkal csökkentett (nettó) összeg kerül kifizetésre.

Pályázati kategóriák:

  • önálló tervezői projekt;
  • önálló designelméleti, -kutatási projekt;
  • önálló tervezői projekt, gyártói együttműködéssel;
  • együttműködő cégek feladatkiírására (pályázati felhívás 1. sz. melléklet) benyújtott projekt.

Pályázati határidő: 2020. április 1.


Alexandre Trauner Art / Film Fesztivál

A fesztivál idén is  három kategóriában hirdet versenyt, amelyből két kategóriában tudtok nevezni.

A nemzetközi európai játékfilmes versenyszekcióba - ahol a filmek látványvilágát és tervezőit díjazzák - meghívásos alapon kerülhetnek be az alkotások.

A fesztivál továbbá minden páros évben - így idén is - külön megmérettetést biztosít a hazai és nemzetközi képzőművészetről szóló filmalkotásoknak és a fiatal rendezők (filmszakos hallgatók, diákok)  kisjáték- és animációs filmjeinek.
A Képzőművészeti és a Diákfilm kategóriákban nevezni az ATAFF Filmfreeway oldalán lehet, ahol megtalálható a részletes nevezési felhívás is.