Pályázatok

Folyamatosan frissülő...

Elindult a 6. ArtHungry Díj

November 13-ig várja hatodik díjára a nevezéseket az idén öt éves ArtHungry.com hazai kreatív közösségi oldal. 

Ezúttal is tervezőgrafika, képgrafika és formatervezés témakörökben lehet pályamunkákat benyújtani a versenyre.  Fontos szempont az eredetiség, a magas szakmai hozzáértéssel elkészített kivitelezés, illetve az alkotások igényes, megfelelő prezentálása az ArtHungry.com felületén. 

Az aktuális zsűri tagjai: 

 •  Cserkuti Dávid - Alfabéta-díjas grafikus, illusztrátor, képregényrajzoló 
 •  Farkas Anna (DLA) - Többszörös Red Dot és Red Dot: Grand Prix díjas, TDC, ArtHungry, Aranyrajzszög, Magyar Formatervezési Díjas és Ferenczy Noémi-díjas tervezőgrafikus  
 • Farkas-Zentai Lili - Újságíró, a NeighbourART blog és online magazin alapítója, a HPEANDHYPER magazin főszerkesztője 
 • Halasi Zoltán - Ferenczy Noémi-díjas, Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus, tipográfus, az Art Force Design kreatív igazgatója  
 • Húnfalvi András - Többszörös Red Dot Díjas, Magyar Formatervezési Díjas formatervező, a Flying Objects Design Stúdió társalapítója 
 • Kaszanyi Nóra - ArtHungry Díjas, DNA Paris Design Díjas tervezőgrafikus 
 • Katyi Ádám - Magyar Formatervezési Díjas, Joseph Binder Díjas betűtervező, tervezőgrafikus, a Hungarumlaut alapítója  
 • Kárpáti Tibor - IBBY díjas, nemzetközi szinten foglalkoztatott illusztrátor 
 • Ördögh László - Tervezőgrafikus-művész, a többszörös Red Dot Díjjal, Aranyrajzszög-díjjal, German Design Díjjal jutalmazott Graphasel Design Studio társalapítója 
 • Tábori-Simon José - Magyar Formatervezési Díjas, Aranyrajzszög-díjas tervezőgrafikus művész, az ArtHungry művészeti vezetője

Az idei nevezések közül a zsűri kiválasztja a legjobbnak ítélt pályamunkát, amely megkapja a szoftver.hu-t üzemeltető Trans-Europe Zrt. és a WACOM által felajánlott fődíjat, amely nem más mint egy Wacom Cintiq 16 típusú digitális rajztábla

A zsűri ezen felül kategóriánként három-három díjat oszt ki: 

 • a kategóriagyőztesek ezúttal is az ArtHungry arany tetraéderét kapják, valamint a Hygge Hungary Zrt. jóvoltából egy-egy Jacob Wagner által tervezett Bang & Olufsen Beoplay H2 prémium kategóriás fejhallgató tulajdonosai lesznek. 
 • A kategóriadíjakon kívül kiosztásra kerül egy FreeDee - Printing Solutions által felajánlott 100 000 Ft értékű 3D-s nyomtatási lehetőség is. 

A díjra benevezett munkák automatikusan részt vesznek a közönségszavazáson is, melynek kihirdetése – a beérkezett szavazatok alapján – szintén a hivatalos díjátadón történik meg. 

 • A legtöbb online szavazatot kapott közönségdíjas pályamű egy Jacob Wagner által tervezett Bang & Olufsen Beoplay H5 vezeték-nélküli prémium kategóriás fülhallgatót kap a Hygge Hungary Zrt. jóvoltából. 

A verseny ünnepélyes díjátadója és kiállításmegnyitója 2020. december 4-én kerül megrendezésre a járványhelyzettől függően online, vagy offline formában. A kiállításhoz nyomtatott katalógusok is készülnek, melyeket a döntős és a díjazott projekteket készítő alkotók is megkapnak. 

A Díj hivatalos oldala:  https://arthungry.com/dijak/grafika-design-2020

Nevezési részletek: https://arthungry.com/dijak/grafika-design-2020/szabalyok

Partnerek: Nemzeti Kulturális Alap, Trans-Europe Zrt, WACOM, Hygge Hungary Zrt., FreeDee Printing Solutions, Phenom’enon magazin, Graphifest, Design Hét Budapest 


POPAI Student Design Awards hallgatói displaytervező verseny

Termék- és formatervező szakos, nappali tagozatos hallgatók részére hirdetünk Zewa display tervezési pályázatot. Olyan kreatív, innovatív, ugyanakkor megvalósítható vásárláshelyi eszközök terveit várjuk, amelyek megfelelnek pályázati kiírásunknak.

Regisztráció:  2021. január 10-ig, 

Pályaművek beérkezési határideje:  2021. január 15. éjfél 

Az első helyezettek részt vehetnek a Shop! Global Awards nemzetközi versenyen a Student Design kategóriában, ahol 2019-ben és 2020-ban is magyar világbajnok kapta meg a trófeát. A Főtámogató SPAR-nak köszönhetően a tavalyihoz képest megduplázzuk a fődíj értékét, így idén már 100 000 Ft értékű SPAR utalványt kap a Pályázat nyertese! További díjak és különdíjak is várnak a pályázókra.


A művészet és a teljesítmény találkozik a MANK Miskolcon kiírt alkotói pályázatán

A Herman Ottó Múzeum Miskolci Galériájával közösen ír ki alkotói pályázatot a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. képző- és iparművészek számára Teljesítmény címmel. 

A Kép/Test/Lét projekt keretében az emberi test teljesítőképességét ábrázoló, illetve a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló alkotások létrehozására, bemutatására kérik a művészeket augusztus 31-i határidővel.

Pályázat célja:
A pályázattal a vidéki városokra is kiterjeszti művészetszervező tevékenységét a MANK, amelynek kiemelt célkitűzése, hogy az alkotóművészet területén tevékenykedő jelentős vidéki művészközösségeknek megjelenési lehetőséget biztosítson, támogassa a művészek lokális megszólítását és közösségé formálását, ezáltal a különböző művészeti területek közötti összhang megteremtését. 

Pályázat témája:
Bemutatni a test teljesítőképességét


Bírálati szempontok:
Miskolcon pályázni a test teljesítőképességét bemutató, a sport kulturális, szociokulturális, történelmi vetületeire reflektáló, pszichológiai hatásait is megjelenítő önálló műalkotással lehet. Egy pályázó egy műalkotással (festmény, grafika, szobor, egyéb technika) pályázhat.

A pályamunkák beérkezésének határideje: 2020. augusztus 31.

Kiállítás:
A zsűri által kiválasztott alkotásokat a Teljesítmény című kiállításon mutatják be a Kép/Test/Lét projekt részeként, valamint a kiállított művekről és alkotóikról színvonalas bemutató katalógus is készül. A kiállítást várhatóan a Miskolci Galéria Műemléki szárnyában tekinthető meg október 29 és 2021. január 23. között. 

www.alkotomuveszet.hu és www.miskolcigaleria.eu


PATRONAGE 99 ALAPÍTVÁNY DIVATDÍJ PÁLYÁZAT

A Patronage 99’ Alapítvány hagyományteremtő szándékkal pályázatot hirdet divatdíj elnyerésére.
A divatdíj mentora dr. Medgyessy Ildikó divatszakember, az Elegant Design Zrt. igazgatónője. A pályázatot a VOSZ BPKMRSZ támogatja.

Pályázat célja:
A hazai öltözködéskultúra fejlesztése, az elegáns és a mindennapi (pret-a porter) öltözékek használatának ösztönzése és megszerettetése.

Pályázat témája:
A város és a természet kapcsolata a női és a férfi öltözködésben.

Bírálati szempontok:
A pályázók a pályaműveikben mutassák be, hogy hogyan képzelik el a mai modern nő és férfi mindennapi öltözékének formavilágát, koncentrálva az ízlésre, a megvalósítás lehetőségeire a színek harmóniájára, az egyéniség kifejezésének bemutatására

A pályamunkák beérkezésének határideje:  2021. január 15.
A zsűrizés: 2021. Február 25.

Díjak:
A divatdíj elnyerője, azaz a győztes pályázó 300 ezer Ft elismerésben részesül. A második helyezett 150 ezer Ft-ot, a harmadik helyezett pedig 100 ezer Ft-os elismerést kap.

https://patronage99.hu/


100 SZIKRA ARTWEEK, DESIGN KIHÍVÁS

A 100 Szikra Kulturális Egyesület, Ipolytarnóc Önkormányzatával összefogva 2020. Augusztus 29. és szeptember 5. között második alkalommal szervezi meg művészeti műhely hetét. Az idei évben újabb három természetművészeti installáció és két képzőművészeti projekt valósul meg Ipolytarnócon, sok más izgalmas eseménnyel, kerekasztal beszélgetéssel és programmal együtt: 100sparks.com/alkotohet/

Az alkotóhéthez kapcsolódik egy Design Kihívás, amelyet az Ipolytarnóci Ősmaradványok parkkal és a budapesti Phosphor Prints csapatával együttműködésben valósítanak meg. 

A pályázat arra hívja meg az alkotókat, hogy az Ipolytarnóc területén talált 17 millió éves ősállat-lábnyomokból kiindulva idézzék meg az egykori lokális élővilágot. Bővebb információ a pályázatról: https://100sparks.com/designkihivas/

A pályázati munákból kiállítást szerveznek és a legjobb művekből nagyméretű, limitált szériás RISOPRINT nyomatok készülnek, amelyeket értékesítenek. Az értékesítésből származó bevételt 100%-ban helyi közösségi célra fordítják. A 3 legjobb pályamű készítője ajándékot kap.

A munkákat 2020. augusztus 20-ig a design@100sparks.com címre várják!

Méret: minimum A4 (300 dpi)


FILMES ALKOTÓ TÁBOR

TERÉNY FELETT AZ ÉG - A Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. Fast Forward Programjának alkotótábora augusztusban Terényben.

Mutasd meg a benned rejlő filmest!

Forgass, beszélgess, alkoss hozzád hasonló fiatalokkal az FFP csapatának szervezésében!

A Fast Forward Program terényi alkotótáborának célja, hogy a filmes szakma iránt érdeklődő, ambiciózus, 18–35 éves fiatalok találkozhassanak, és közösen alkothassanak.

A nyári alkotótábor Budapesttől távol, egy különleges környezetben várja a filmes szakma iránt érdeklődő fiatalokat. A 10 nap alatt a résztvevők kiscsoportokban dolgoznak, valamint előadásokon, workshopokon és közös programokon vesznek részt. A tábor alkotófolyamatát mentorok és vendégelőadók segítik. 

Jelentkezz már most ezen a linken!

Mikor: 2020. augusztus 7–16.
Kiknek: a filmezés iránt érdeklődő 18–35 éves fiataloknak
Hol: Terény, a NOHA Stúdió ökológiai szemléletű alkotó- és közösségi tere
Mennyiért: 95.000 Ft / fő, amely tartalmazza a szakmai programok, a szállás és a napi háromszori étkezés árát.
Jelentkezési határidő: 2020. május 30.
Értesítés a jelentkezés elfogadásáról: 2020. június 22.
Részvételi díj befizetési határideje:  2020. július 13.
További részletekért lásd a részvételi feltételeket.
Utazás: egyénileg

Facebook esemény


MŰVÉSZETI ÖSZTÖNDÍJ

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és TestvérvárosiBizottsága – Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének a művészet ösztöndíjról szóló 14/2003. (VI.20.) Ör. számú rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 5. § (1) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva - nyílt pályázatot hirdet előadóművészek, valamint zene-, képző- és iparművészek számára.

A pályázat célja, hogy megkönnyítse a kerületben élő tehetséges fiatal művészek pályakezdését, illetve erősítse a kerülethez való kötődésüket.
Az ösztöndíj folyósításának időtartama: 12 hónap, amely 2020. év július 1-től 2021. év június 30-ig tart.
Az ösztöndíj összege: kategóriánként és személyenként havi bruttó: 100.000,-Ft, mely összeg adóköteles. Az ösztöndíj folyósítása havonta történik.

Pályázati feltételek:
Művészeti ösztöndíjban részesülhet az, aki megfelel az alábbi együttes feltételeknek:
a) 40. életévét még nem töltötte be,
b) diplomát szerzett valamely felsőfokú művészoktatási intézményben, vagy aki a pályázat kiírásának idején ezen intézmények valamelyikének 3., 4. vagy 5. éves hallgatója és
c) állandó lakcíme van a kerületben, vagy legalább 1 éve az önkormányzat által fenntartott közművelődési intézmény, az önkormányzat által alapított gazdasági társaság dolgozója.

Minden pályázónak a pályázati kérelemhez csatolni kell:

 • a megszerzett diploma másolatát, vagy a hallgatói jogviszony igazolását,
 • a szakmai önéletrajzot,
 • a személyi igazolvány és a lakcímkártya másolatát.

Abban az esetben, ha a pályázó legalább 1 éve az önkormányzat által fenntartott közművelődési intézmény, az önkormányzat által alapított gazdasági társaság dolgozója, úgy fentieken túl be kell nyújtania a munkaviszony fennállásáról szóló igazolást is.

További tudnivalók.

COOL DOWN THE CLIMATE WITH THE POWER OF YOUR ART

Art forPlanet Earth is a project dedicated to the change is within us all.
A project with vision for a better future. We are in a time where critical change is essential, and now you can make that change through your creativity.

The three winning artworks will be printed onto eco-friendly reusable glass bottles that will be available in our nline webshop for purchase. For every bottle sold, Art for Planet Earth will donate 20% of all proceeds three non-profit organisations that deal with global warming and climate change.

Deadline: 20.08.20

eway oldalán lehet, ahol megtalálható a részletes nevezési felhívás is.