Packaging of the World 2016

A Packaging of the World, csomagolástervezéssel foglalkozó weboldalon most két METU-s projektet is megismerhet a nagyvilág. A rangos, nemzetközi gyűjteménybe alapos zsűrizés, válogatás után kerülnek be a munkák.

Paszternák Zsófi idén diplomázott Tervezőgrafika alapszakos hallgatónk iskolai feladatát és Németh Krisztina idei, Tervezőgrafika alapszakon készített diplomamunkáját is beválogatták a legötletesebb csomagolásokat bemutató gyűjteménybe.

Zsófi a fiatal célközönségnek szánt Pékműhely termékeit egyedi ötletekkel, barkács-szerszámokkal párosított péksütemények piktogramjaival adja el, úgy, hogy a szokatlan párosításokra mindenki "felkapja a fejét".

"Tervem a fiatal generációnak szól: modern és szórakoztató. Az emberek mosolyogni kezdenek, amikor belépnek a pékségbe. Azt gondolom, hogy a humor nagyszerű és emlékezetes eszköz és sokat jelent, ha az ember akár csak egy két másodpercre felkelti valakinek a figyelmét."

A weboldalon megjelent projektleírás ITT látható. A Pékműhely arculat és csomagolástervezés feladat konzulensei: cégarculat - Tepes Ferenc, termékarculat és csomagolások - Brittnek Andrea.


Krisztina diplomamunkájának - Diverum fűszercsalád - külön kiemelendő részletei az egyedileg tervezett és elkészített, üveg és fa alapanyagú termékcsomagolások, melyek a teljes project vizuális egységében, a grafikai, tipográfiai megoldásokon túl formatervezői, design kihívásokat is jelentettek.

"A Diverum fűszercsalád koncepcióm egy olyan fiktív márkán alapul, amely olyan felhasználói kört céloz meg, akik a gasztronómia szerelmesei, ugyanakkor új kulináris élvezetekre vágynak a különleges szárított fűszerek felhasználásával. Ma felmerülő probléma, hogy a fűszerekkel legtöbbször durvára őrölt állapotában találkozunk. Pedig a fűszerek mozsárban való feldolgozása magasabb minőségű ízélményt biztosít más őrlési eljárásokkal szemben. Így a mozsár többnyire dekorációs elemként jelenik meg, mintsem egy rendszeresen használt konyhai eszközként. Ezen a tényen akartam változtatni a csomagolás és az arculat kialakításával, hogy újra közelebb hozhassam az emberekhez ezt a nagyszerű tárgyat, ami a hagyományos és a modern gasztronómia nélkülözhetetlen kelléke egyaránt.

Maga a koncepció egészséges fűszerek és gyógynövények eljuttatása a vevők számára egy mozsár-csomagolásban, mely környezetkímélő és meghosszabbított élettartalma lehetővé teszi, hogy újra használhassuk vagy újra tölthessük. A csomagolás ugyanakkor aromazáró, megőrzi a fűszerek illóolajait, ezáltal főzéskor a fűszer ízvilága és esszenciája a lehető legmagasabb értékben megmarad.

Egészséges fűszer- és gyógynövények alapozzák meg az arculatot, melyhez szervesen kapcsolódik a márka neve a Divérum, mely latin eredetű divinus (isteni) és az erum (fűszertermő növény) szavak összeállításából jött létre. Fontos szempont volt a logo optimális kialakítása, mely harmonizál a mozsár-csomagolással, ugyanakkor asszociál is rá. Az arculat szerves, meghatározó, inspiratív, forrása a természet és a növényi világmelyek a színek kiválasztásában és maga a csomagolás kialakításában is nagy szerepet töltenek be. Így a fűszerek színe és stilizált formája egyaránt meghatározó."

A Behance-on megtekinthető a teljes munka. A gyűjteményben szereplő anyag pedig ITT olvasható. Krisztina konzulense Brittnek Andrea volt.



2016. 08. 24.

Hírek

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Módosult a jelentkezési határidő!

Február 17. éjfélig jelentkezhettek

meghosszabbitott hatarido

Módosult a jelentkezési határidő!

Február 17. éjfélig jelentkezhettek …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Mi a különbség az egyetem és a középiskola között?

Simon Orsi, végzős hallgatónk összefoglalta

egyetem vs kozepiskola

Mi a különbség az egyetem és a középiskola között?

Simon Orsi, végzős hallgatónk összefoglalta …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Művészet
DISCOVER cikksorozat Nr.10

Hype and Hyper interjú Némedi Varga Rékával

DISCOVER cikksorozat NR.10

DISCOVER cikksorozat Nr.10

Hype and Hyper interjú Némedi Varga Rékával …

Művészet
KommunikációÜzlet
MÁIG ÉRŐ MÚLT - a közgazdász professzor és az író szemével

Csaba László és Kepes András közös könyvbemutatója és dedikálás

maig ero mult hir

MÁIG ÉRŐ MÚLT - a közgazdász professzor és az író szemével

Csaba László és Kepes András közös könyvbemutatója és dedikálás …

KommunikációÜzlet
Üzlet
Hallgatóink idén először kaphatták meg a VMA minősítést

Az Értékelemzés tantárgyat sikeresen teljesítők vehették át az okleveleket

ertekelemzes oklevelek hir

Hallgatóink idén először kaphatták meg a VMA minősítést

Az Értékelemzés tantárgyat sikeresen teljesítők vehették át az okleveleket …

Üzlet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
Mivel leszel több diplomásként?

Miért éri meg egyetemre járni?

diploma erteke cikk

Mivel leszel több diplomásként?

Miért éri meg egyetemre járni? …

KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
KommunikációTurizmusÜzlet
A magyar egyetemisták fele saját vállalkozásban képzeli el a jövőjét

Mi kell a sikerhez a pályakezdők és a cégek szerint?

mybrand kutatas hir

A magyar egyetemisták fele saját vállalkozásban képzeli el a jövőjét

Mi kell a sikerhez a pályakezdők és a cégek szerint? …

KommunikációTurizmusÜzlet
Művészet
Új mesterszakunk indul: Média design

Az alapszak után már mesterfokon is tanulhatsz nálunk

Média design MA hírcsempe

Új mesterszakunk indul: Média design

Az alapszak után már mesterfokon is tanulhatsz nálunk …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...