Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Örökségvédelem 2.0 | Budapesti Metropolitan Egyetem

Örökségvédelem 2.0

  • Kezdődik
    2017. 11. 23. 17:00
  • Vége
    2017. 11. 23. 19:15
  • Helyszín
    Rózsa utcai Campus

A múlt emlékeinek megőrzése és kezelése kiemelt szerepet tölt be 21. századi életünkben, ennek minden kérdésével együtt. Az elmúlt évtizedek gyorsuló technikai, politikai, gazdasági és társadalmi változásai erre a területre is erősen kihatottak, nem kevés bizonytalanságot okozva.

Milyen piacképes tudással kell, hogy rendelkezzen a ma történész szakembere, régésze, hogy sikeres és gazdaságos projekteket tudjon megvalósítani? Szükség van-e „multi skilled” régészekre, hogy egyszemélyben üzletember, marketinges és rendezvényszervező is legyen? Vagy mi a megoldás arra, hogy egy kulturális örökség fenntartható, akár profitábilis legyen? A kommunikáció?

Mostani meetupunkon a kommunikációt, mint a terület egyik kulcs sikertényezőjét fogjuk több nézőpontból is körül járni: menedzserként, szakmabeliként, beruházóként, nagyközönségként. Vajon tudományos szinten vagy a közérthetően bemutatott eredmények által érhető el nagyobb siker?

Mindezek mellett áttekintjük a képzések helyzetét is, hiszen egy-egy ilyen komplex projekt munkaerő igénye számos területen képzett szakember tudását igényli a turizmustól kezdve a hatósági munkán át a kutatásig. Mire van inkább szükség? Egy komplex csapatra vagy multi skilled régészekre?

ELŐADÓINK ÉS TÉMÁIK

ImageImageImage

          Virágos Gábor                 Buzás Gergely                   Belényesy Károly
    Kulturális örökség 2.0   Várkutatás vs. virtuális vár reality? Régészet és/vagy turisztika?

 BŐVEBB INFORMÁCIÓ ÉS REGISZTRÁCIÓ ITT