Oklevél, diplomaátadó GYIK

Kedves Hallgatónk! 

Az intézménylátogatási tilalom és a távoktatás időszaka alatt, az alábbi információk egy része érvényét veszti. Aktuális információkért, kérjük látogass el a Távoktatási Tudásbázis menüpontba: https://www.metropolitan.hu/tavoktatas-tudasbazis


Jelentkezni szeretnék diplomaátadóra, előtte átvehetem az oklevelemet, hogy bemutassam a munkahelyemen?

Az eredeti oklevelet átveheted a Hallgatói Információs Központban (F100). Az ügyintéző készít róla egy másolatot és a diplomaátadó ünnepségen a másolatot fogod átvenni.


Az oklevelemet más is átveheti helyettem?

Igen, ehhez szükség lesz egy meghatalmazásra, így a meghatalmazott személy átveheti helyetted az oklevelet. Meghatalmazás sablont találsz a CooSpace-en a Hallgatói dokumentumok között ezen a linken.


Nem tudom személyesen átvenni az oklevelemet, megkaphatom postán?

Nem áll módunkban oklevelet postázni, csak a személyes átvétel lehetséges, mivel az átadás-átvétel tényét átadókönyvben rögzítjük.


Elvesztettem az oklevelemet, kaphatok belőle egy új példányt?

Az elveszett oklevélről másodlat állítható ki. Ehhez kérjük, hogy kérésedet a honlapon keresztül a Hallgatói kérdés űrlapon keresztül jelezd a Hallgatói Információs Központ felé.

A másodlati példány elkészítése 16.000 Ft-os kivetést fog eredményezni az Neptunban (Pénzügyek/Befizetés menüpont). Miután befizetted az említett összeget, értesítünk a másodlati példány elkészültéről, és ügyfélfogadási időben átveheted azt a Hallgató Információs Központban.


Hol és meddig tudok jelentkezni a diplomaátadóra?

A Neptunban tudsz jelentkezni az Ügyintézés/Kérvények/Diplomaátadó regisztráció kérvény beadásával, a kérvényen megadott időintervallumon belül.


Elfelejtettem jelentkezni a diplomaátadóra, de szeretnék részt venni rajta. Jelentkezhetek utólag?

Sajnos nincs lehetőség utólagos jelentkezésre.


Hány darab meghívót igényelhetek a diplomaátadóra, és a plusz meghívókért kell e fizetnem?

4 db meghívó jár automatikusan; ha ennél többet szeretnél, akkor azt a regisztrációs űrlapon tudod feltüntetni. Maximum plusz 4 meghívó igényelhető díjmentesen.


Meddig szükséges befizetnem a diplomaátadó díját?

Ahhoz, hogy a Hallgatói Információs Központhoz eljusson a kérvényed, már a beadáskor szükséges befizetned a díjat, de legkésőbb a jelentkezési időszak utolsó napjáig.


Hol találom meg a diplomaátadó programját?

A diplomaátadó programja a diplomaátadó előtti időszakban, a CooSpace-en (Hallgatói dokumentumok/Vizsgák/Záróvizsga menüpont) található meg.


Mi történik, ha nem tudok megjelenni a diplomaátadón? Ha küldök igazolást, visszakapom, amit befizettem?

Ha regisztráltál az ünnepségre, de nem tudsz részt venni rajta, kérlek, a Neptunban mondd le a jelentkezésedet, a megadott határidőn belül (Ügyintézés/Kérvények/Diplomaátadó regisztráció lemondás). Amennyiben ezt nem teszed meg határidőig, vagy nem veszel részt az ünnepségen, nem áll módunkban visszautalni a befizetett összeget.


Készülnek fotók a diploma átadásról? Hol érhetem el ezeket? A meghívottaim fotózhatnak?

Igen, készülnek fotók az átadón. A résztvevő hallgatóknak e-mailben küldünk egy linket, ahonnan le tudják tölteni a képeket. Természetesen a vendégek is készíthetnek fotókat.