Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility ...Nyitott Múzeum... | Budapesti Metropolitan Egyetem

...Nyitott Múzeum...

  • Kezdődik
    2018. 05. 22. 18:30
  • Vége
    2018. 06. 12. 20:00
  • Helyszín
    új LUMEN - Horánszky u. 5.; Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Síp utcai közösségi tér - Síp utca 12., Vasas Szakszervezeti Szövetség Székháza - Magdolna u. 5-7.

A Néprajzi Múzeum MaDok-program kiadásában jelent meg a …NYITOTT MÚZEUM… Részvétel, együttműködés, társadalmi múzeum című kézikönyv és azonos című weboldal, amely a részvétel és együttműködés (társadalmi) múzeumi lehetőségeit és gyakorlatait vizsgálja. A kötet, a weboldal és a kutatási projekt egy könyvbemutató eseménysorozat során válik hozzáférhetővé az érdeklődők számára – a kutatásban részt vevő partnerintézmények közös szervezésében. Az első alkalommal az eseménysorozatra bérletet váltó, visszatérő és kitartó résztvevőket ajándékkötettel jutalmazza a csapat.

A könyvben esettanulmány jelent meg a Budapesti Metropolitan Lab és a Néprajzi Múzeum munkatársaival közös integrált projektünkről, melynek végeredménye a Mindenkinek ismerős dolgok kiállítás volt 2017 februárjában az FKSE - Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület kiállítótermében. Az esettanulmány különlegessége, hogy szerzői  felkérték volt hallgatóinkat – Fejes Petra, Hermann Júlia, Hornyák Evelin, Kiss Krisztina Noémi, Vörös Zétény – hogy az általuk megírt szöveget kommenteljék.


A könyvbemutató eseménysorozat állomásai

…NYITOTT MÚZEUM… a projekt és a kézikönyv
Időpont: 2018. május 22. (kedd), 17.30
Helyszín: új LUMEN (Horánszky u. 5.)
Résztvevők: Foster Hannah Daisy, Frazon Zsófia, Gadó flóra, Hermann Veronika, Illés Péter, Schleicher Vera, Szakács Eszter, Toronyi Zsuzsanna, Wilhelm Gábor, Demenczky Nóra, Déri Enikő
Moderál: K. Horváth Zsolt társadalomtörténész (ELTE)

Program:
17 órától érkezés, kötetlen beszélgetés, kötetvásárlás, lapozgatás, közös borítófirkálás
17.30 – 19.00 köszöntő, bemutató, kérdések, vita
19 órától: kötetlen beszélgetés, koccintás
Az eseményen jelen lesznek volt hallgatónk is.

...NYITOTT MÚZEUM… közösség és kommentár
Időpont:
2018. június 6. (szerda) 18.00
Helyszín: Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár Síp utcai közösségi tér (Síp utca 12.)
Résztvevők: a kötet szerzői és alkotói

NYITOTT MÚZEUM… önszerveződés és aktivizmus
Időpont: 2018. június 12. (kedd) 18.00
Helyszín: tranzit.hu, Vasas Szakszervezeti Szövetség Székháza (Magdolna u. 5-7.)
Résztvevők: a kötet szerzői és alkotói


További információ és részletek ITT