Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility NTP-HHTDK-15-0073 | Budapesti Metropolitan Egyetem

NTP-HHTDK-15-0073

TDK Műhelyek a METU-n

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával megvalósult program során hallgatóinkat tanulmányi programokon kívüli képzésekkel, hallgatói kutatási projektek kereteinek fenntartásával valamint hazai és nemzetközi szakmai tréningekkel támogattuk. A tehetségműhelyek keretében a diákok kurrens szakirodalmat használva, kiscsoportos formában tudtak kutatási projekteket végrehajtani oktatói vezetéssel, valamint növekvő számban tudtak részt venni hazai és nemzetközi versenyeken, szakmai konferenciákon.

Hallgatóink számára a 2015. 11. 28-án intézményi TDK-t rendeztünk, amely keretében összesen 4 szekción belül mutatták be kutatási eredményeiket. A bemutatott pályaművek közül a Bizottságok számos dolgozatot javasolnak a 2017-ben megrendezendő OTDK-ra. A programban részt vevő kollegáink a TDK műhelyek keretében egyéni valamint a kiscsoportos tehetségműhely foglalkozások közepette készítették fel a hallgatókat a TDK versenyre, a hallgatók kutatásmódszertan, íráskészség fejlesztő, publikációs tréningeken vettek részt. 

A Nemzetközi tanulmányok tehetségműhely hallgatói a kutatási eredményeiket a TDK-n túl két szakmai konferencián is bemutatták 2015. decemberében valamint 2016 júniusában. 2016. februárjában speciális tréning készülve a VI. Nemzetközi Protokoll versenyre további speciális kurzusokon (nyilvános beszéd, vitakészség fejlesztő, protokoll) vettek részt.

Közben 2016. februárjában a Stuttgarti Media Egyetem oktatói ellátogattak iskolánkba, ahol a Gazdálkodási tehetségműhely hallgatói számára angol nyelvű képzést tartottak. Majd egy házi verseny keretében kiválasztottak egy csapatot, akik egy tréninget követően egy nemzetközi (EBMC) versenyen képviselhették iskolánkat Stuttgartban 2016. júniusában. Egy másik csapat a MorpheusCup nemzetközi versenyen ért el kiemelkedő eredményt. 

A Média Műhely hallgatói 2016. májusában A Magyar Online Újságírás 20 éve című konferencián valamint Finnországban megrendezett iWeek-en jártak.

Pályázat megnevezése: „TDK Műhelyek a MET-en” (NTP-HHTDK-15-0073)

Elnyert támogatás összege: 1 499 000 Ft