Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Niri and the Fallen Tribes | Budapesti Metropolitan Egyetem

Niri and the Fallen Tribes

 Videójáték terv: az ötlettől a trailerig Média design mesterképzésünk keretében   


„Egy világban, mely tele van sötét energiával, szenvedéssel, betegséggel és halállal, csak egy remény van a feléledésre, csak egy lélek, aki megmenti az elesett törzseket.” – így jellemzik Média design mesterszakunk hallgatói egyetemi képzésük során közösen létrehozott a Niri and the Fallen Tribes videójátéktervet és ennek előzetesét.


   


Digitális festmények meganimálásával visznek el minket a dzsungelbe, ahol Niri, a kis Forrásisten siet egy majmok lakta bolygó segítségére. A szak hallgatói egyéni munkáikból közösen, igazi csapatmunka keretében és egyéni tehetségüket összehangolva készítették el ezt a mesebeli tájakra kalauzoló játékelőzetest. Az animáció Játék- és interakció tervezés, valamint After Effects kurzusaink keretein belül készült.
„Ugyan ez csak egy trailer, és mindössze egy 3 pályás prototípus jött létre eddig a játékból, melyek egyébként hét ember munkaóráinak sokaságát emésztették fel a félévben, mi szeretnénk tovább vinni, kidolgozni és egy működő, kiadható játékot szeretnénk készíteni belőle, ami aztán emberek ezreihez is eljuthat. Mivel a szívem csücske ez a projekt, mindent megteszek azért, hogy valóra válhasson ez az álom is!” -így írta le Balogh Gabriella, Média design mesterszakos hallgatónk, az alkotás egyik art directora a közös munkát hallgatótársaival. 


   


A projekt további METU-s résztvevői, alkotói Gulyás Gergő, Keszerice Tünde, Korok Bendegúz, Molnár Dóra, Rénes Márton és Tóth Dávid Média design mesterszakos hallgatóink voltak.  

A projektet a Média tervezés 2. (Game Design, After Effects) kurzus Pócsi István és Tóth Gergő mentorálásával, valamint az Interaktív rendszerek 2. kurzus keretében Szécsényi-Nagy Loránd oktatóink felügyeletével valósították meg.

Ez a „csapat” nem először dolgozik együtt nagyközönség által is megtekinthető projekten, legutóbb 2019 őszén alkottak közösen egy Média design fényinstallációt. A Post Nubes Lux névre keresztelt projektet 2019 decemberében láthatták az érdeklődők Rottenbiller utcai campuszunkon.
A mesebeli vidék

Niri az egyetlen lélek, a vízszellem, melynek elhivatott célja megmenteni a bajba jutott majomkultúrákat és megszabadítani őket az ármánykodó és pusztulást hozó Toro sötét varázslatától. 

A főhős térségről térségre járva oldja meg a vízzel kapcsolatos problémákat: küzd a szárazsággal, betegséggel, áradással, faggyal és cunamikkal, úgy, hogy akadályokkal teli kalandot él át, ezzel nyújt izgalmas játékélményt a játékosnak. Az térségek („area”) megmentése után egy mindent eldöntő boss fight (végső csata) várja Nirit az óceánban, amikor is eldől, hogy marad-e a béke és a harmónia a kontinensen, vagy újra elborítja azt a sötétség és a szenvedés azt.
A játék narratívája a víz köré épül. Niri hosszú álom után egy veszélyes, vad világban ébred. A világ intelligens lakóit, a majmokat természeti katasztrófák sújtják, ezért az ő segítségét kérik, aki segítségükre is siet, és közben kiderül, a csapások nem függetlenül történnek egymástól. 

Balogh Gabriella facebook oldalán további részleteket árul el a projektről. Gabcsu Elektronikus ábrázolás alapszakunkon végzett korábban, az ekkor készült interjúnkban is érdekes projektekről mesélt.


   

2020. 06. 29.

Hírek

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Richárd személyében. Az új vezető célja, hogy a METU a régió legnagyobb és legelismertebb magánegyetemévé váljon.

METU Nagy Lajos

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) új vezérigazgatót nevezett ki Wenczel Ri …

Művészet
METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COUTURE Kortárs magyar fotóművészeti kiállításon New Yorkban, a Liszt Ferenc Intézet szervezésében. ​

Ajkai Dávid

METU-s oktatónk alkotásait is kiállították New Yorkban ​

Ajkai Dávid, a METU Fotográfia szak oktatójának munkája is szerepelt a PHOTO COU …

Művészet
Művészet
Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája annak a nemzetközi kiállításnak, ami október 4-én nyílik az Artus Stúdióban.

hír csempe

Design for the common good

A Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kara a házigazdája an …

Művészet
Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismertebb egyetemével írt alá együttműködési megállapodást Dr. Vasa László tudományos rektorhelyettes.

ada

Együttműködési megállapodás aláírása az ADA University-vel, Azerbajdzsán legnívósabb egyetemével

Azerbajdzsán egyik legfiatalabb, rendkívül innovatív és nemzetközileg legismerte …

KommunikációTurizmusÜzlet
Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak magáénak bank és pénzügyi területen.

metu

Közgazdász nagyágyút igazolt a Budapesti Metropolitan Egyetem

Richard A. Werner professzor jelentős nemzetközi tudományos karriert tudhatnak m …

KommunikációTurizmusÜzlet
A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a kazahsztáni Almatiban működő Kenzhegali Sagadiyev University of International Business (UIB) egyetemmel.

kazah

A Budapesti Metropolitan Egyetem együttműködési megállapodást kötött Kazahsztán vezető magánegyetemével

Együttműködési megállapodás aláírására került sor a Budapesti Metropolitan Egyet …

Művészet
Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyetemek diplomatervezetei közül a legizgalmasabbakat.

Octogon megjelenések

Tervezőgrafika mesterdiplomák az Octogon magazinban

Az OCTOGON online az elkövetkezendő időszakban sorra bemutatja a különböző egyet …

Művészet
Művészet
A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot négy lelke című animációs filmjét jelöli a „legjobb nemzetközi film” kategóriában a 2024-es Oscar-díjra.

gauderaron

A Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának animációs filmjét jelöli Magyarország az Oscar-díjra

Magyarország Gauder Áron, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatójának a Kojot n …

Művészet
KommunikációTurizmusÜzletMűvészet
További hírek megtekintése...
METU hírek logó

További hírek megtekintése...