Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Nemes Regina / Animáció mesterszak | Budapesti Metropolitan Egyetem

Nemes Regina / Animáció mesterszak

„Elképesztő érzés, ahogyan megelevenednek a munkák az ember keze alatt.”

Nemes Regina Animáció mesterszakunkon diplomázott. Diplomafilmjét Pataki Balázzsal és Zolcsák Eszterrel, szintén mesterszakos diplomázókkal együtt készítette.


Miért ezzel a területtel foglalkozol? Miért ezt a szakot választottad?
A rajz és a rajzfilmek szeretete végígkísérte az életem, de igazán a digitális médium megismerése után fordultam az animáció felé. Elképesztő érzés, ahogyan megelevenednek a munkák az ember keze alatt.

Milyen alapszakon végeztél és honnan érkeztél a METU-ra?
Kaposváron végeztem Elektronikus ábrázolás szakon és készen álltam belevetni magam az animációba és a nagyvárosi életbe. Több ember, kapcsolat, lehetőség.


Mi inspirál?
Más alkotók, animátorok, illusztrátorok, rendezők munkái hatnak rám a legerőteljesebben, legyen régi vagy új. Az elmúlt években kezdtem animációs fesztiválokra járni és igyekszem minél több filmet megtekinteni a programból. Igyekszem saját formanyelvet is kialakítani, de számomra fontos a sokszínűség.

Melyek voltak a kedvenc egyetemi munkáid és miért?
Charles Bukowski macskás írásaiból készült könyv bemutató trailerének elkészítése volt az első METU-s munkám és a Bekockázva! után a kedvencem. A téma teret engedett a kreatív megoldásoknak.

 


Mi volt a diplomamunkád? Miért ezt a témát választottad?
A Bekockázva! (Get diced!) cartoon stílusban készült rövidfilm, mely egy kis kalandozócsapatról szól. A történet az asztali szerepjátékok (társasjátékok) világában játszódik, annak elemeként a kockadobás befolyásolja a szereplők szerencséjét. Társaimmal több éve játszunk hasonló játékokkal; a projektet a saját karaktereinkről és élményeinkről mintáztuk.


Mivel járult hozzá a szakmai fejlődésedhez a METU az egyetemi évek alatt?
Tanáraim és csoporttársaim támogatása jelentett a legtöbbet az elmúlt két év alatt.

Mit mondanál annak, aki most felvételizik, miért érdemes a METU-t választania?
A családias hangulat mellett van lehetőséged magad több stílusban is kipróbálni, míg megtalálod azt, amiben jól érzed magad.

Hogy érzed magad a friss(másod)diplomásként?
Örülök is, félek is, de leginkább izgatott vagyok. Várom, hogy jobban megismerhessem a szakmát.

 

Milyen élmény volt a diplomavédésed?
Teljesen pozitív. Két alkotótársammal, az opponensünkkel, Pálfi Zsolttal és a bizottsággal kialakult beszélgetés alatt rengeteg pozitív és építő jellegű kritikát hangzott el és remek hangulatban telt.

Milyen terveid vannak a jövőre?
Elsősorban animációs stúdióban szeretnék elhelyezkedni és tapasztalatot gyűjteni, akár a magyar, akár a külföldi szférában. Mellette pedig természetesen saját projektekkel is tervezek foglalkozni. Lehet, hogy a most elkészült diplomamunka fogja magát sorozattá kinőni a későbbiekben.