Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Nagyköveti csapat 2020 - üzlet - kermark - Tagscherer Martina | Budapesti Metropolitan Egyetem

TAGSCHERER MARTINA / Kereskedelem - marketing

   


Miért jelentkeztél idén nagykövetnek?
Azért jelentkeztem idén nagykövetnek, mert szeretem magam kipróbálni új helyzetekben. Biztos vagyok benne, hogy ki fog zökkenteni a komfort zónámból, és ezek hozzák mindig a legnagyobb fejlődést. A gólyáinknak is mindig azt mondtam, az egyetem a lehetőségekről szól. Csak annyit kapsz tőle amennyit Te magad kihozol belőle!


Miért a METU-ra jelentkeztél anno?
Korábban is magán intézménybe jártam, így számomra sokkal szimpatikusabb ez az működési forma, mindig sokkal nyitottabb szemlélet világot takar. Egy év szünet után újra neki indultam a nyílt napoknak. Amikor innen kiléptem azt éreztem itt jó volt lenni, teljesen felvillanyozódtam. 


Milyen tényezők fogtak meg a METU-ban, miért gondoltad, hogy a METU lesz a neked való iskola?
Emlékszem az egyik megnézhető órán Dér Dezső tanár úr volt bent, és egy egész előadó termet versenyeztetett egy mobil alkalmazás segítségével. Nagy örömömre első lettem a kis versengésbe, amiért ajándékokat is kaptam. Ebbe is szerettem bele, hogy itt nem az elavult alapkövekhez ragaszkodnak, mernek újítani. Kihozták belőlem fél óra alatt a maximumot. Itt már tudtam, hogy én ezt megakarom próbálni, ide akarok járni.


Miért pont ezt a szakot választottad?
Korábban kommunikáció és mozgókép szakon tanultam, majd amikor egy év szünetre kényszerültem, egy új világ nyílt meg előttem. A Social Media platformok kezelése. Rájöttem, hogy tudom alkalmazni a korábban tanultakat vegyítve egy olyan új dologgal ami nagyon érdekel.  


Milyen jó tanácsot adnál egy most felvételizőnek, mire figyeljen, mi alapján döntsön stb. – esetleg te mit csinálnál most másképp?
A gólyáinknak is mindig azt mondtam a gólyatáborban, az egyetem a lehetőségekről szól. Csak annyit kapsz tőle amennyit Te magad kihozol belőle!
Ne hagyd elveszni az időt, használd ki az utolsó percig!


Miért ajánlanád egy most felvételiző diáknak a METU-t?
Ha igazán izgalmakkal és élményekkel teli  egyetemi évekre vágysz, akkor itt a helyed! Sokkal többet kaptam már most a Metu-tól, mint amire valaha is számítottam. Az az igazán fontos, hogy mert nyitott lenni az új lehetőségek felé! 


Mi a kedvenc helyed a METU-n?
Az ebédlő. Itt mindig összefutsz egy ismerős arccal, állandóan nyüzsög az élet, nem lehet egyedül maradni, ami csodás, ha magadtól nem vagy még elég bátor ismerkedni.


Mi volt eddig a legmeghatározóbb élményed az egyetemen?
Határozottan az idei Gólyatábor!
Elképesztő élmény volt részese lenni a PF csapatnak, egy új családra találtam bennük. Biztos vagyok benne, hogy az egyetemi éveim igazi megkezdését jelentette.


Mesélj kicsit a szakodról: kiknek ajánlanád, mi mindent tanulhatnak, hol tudják az itt szerzett tudást hasznosítani, mit profitálhatnak később belőle?
Sok újdonságot tudhatsz meg a körülöttünk lévő világ működéséről. Hogy hogyan működik valaminek az eladása a kezdetétől a végéig. (Kiindulva egy mikroökonómia példától, hogy mikor éri meg eszközt venni a több termeléshez - egészen egy termék brand-jéig, ami már az eladását segíti)


Mi a kedvenc tantárgyad és miért?
Mikroökönómia-Makróökonómia, elindította bennem az érdeklődést a dolgok működésének megértése iránt.


Ki a kedvenc oktatód és miért?
Horváth István tanár úr volt a kedvenc oktatom, mindig figyelmes volt, mindenkiből igyekezett kihozni a maximumot. Nyugodt és mégis tekintélyt követelő tanár, akinek jó az óráira járni!


Milyen egyetemi aktivitásokban vettél eddig részt? Ha volt ilyen, mi tetszett benne?
Gólyatábor. Elképesztő élmény volt részese lenni a PF csapatnak, egy új családra találtam bennük. Biztos vagyok benne, hogy az egyetemi éveim igazi megkezdését jelentette.


Milyen sikereket értél el eddig az egyetemen, mire vagy eddig a legbüszkébb?
A Gólyatábor Pf csapatának része lenni, az eddigi legnagyobb "siker" számomra.
Hatalmas nagy büszkeség volt látni majdnem 40 gólyát ahogy könnyezve ölelnek, a boldogságtól, hogy ezeket a napokat együtt élhettük meg. Elképesztően hálásak voltak, hogy mindvégig velük voltunk és támogattuk őket mindenben. Örömmel tölt el, hogy majd 500 ember egyetemi éveit segíthettünk útnak indítani egy ilyen remek élménnyel.


Mi volt a kedvenc projekted eddig az egyetemen?
MyBrand. Új embereket ismerhettünk meg, ami szerintem az egyik legfontosabb a mai világban.


Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?
Imádom a zenét, minden mennyiségben és stílusban. Mindig segít erőt meríteni, ha valami nehezen megy.


Mi a kedvenc zenei műfajod, zenekarod, előadód?
Minimal, Boris Brejcha, Tech House, 


Van kedvenc kiülős-beülős helyed Budapesten?
Bottega Del Vino, Gusztáv Pub zugló


Van olyan könyv, film, kiállítás, előadás, amit szívesen ajánlanál mások figyelmébe?
Arc kiállítás, Sajtófotó kiállítás


Hogy érzed, fogják-e segíteni a METU-s évek a karrierterveidet?
Abszolút igen! Rengeteg belső nehézséget sikerült már most leküzdenem, amik csak a javamra válhatnak a későbbiekben.


Friss hírekért, kövess minket Facebook-on és Instagram-on!