Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Nagyköveti csapat 2020 - üzlet - kermark - Sepsi Nikolett | Budapesti Metropolitan Egyetem

SEPSI NIKOLETT / Kereskedelem - marketing

   


Miért jelentkeztél idén nagykövetnek?
A jelentkezésben az motivált a leginkább, hogy azokat az élményeket, amiket kaptam az elmúlt egy évben másokkal is megtudjam osztani, amivel motiválni és
ösztönözni tudom őket a tanulásra, a közösségi munkában való részvételre és az álmok megvalósítására! Továbbá segíteni a hallgatókat abban, hogy
találjanak egy olyan célt az életükben, amely motiválja őket az önmegvalósítás útján!
Nagykövetként szeretném mindenkivel megismertetni az egyetemet! Alappillére szeretnék lenne a közösségi életnek! Előadásokat, beszélgetéseket tartani!
Szeretnék egy még szélesebb réteghez eljutni. Tapasztalatok gyűjteni, kapcsolatokat építeni! 


Miért a METU-ra jelentkeztél anno?
Amikor elérkezett az idő, hogy továbbtanuljak már akkor tudtam, hogy a
METU-t fogom választani, mivel magánegyetemen szerettem volna folytatni a tanulmányaimat!


Milyen tényezők fogtak meg a METU-ban, miért gondoltad, hogy a METU lesz a neked való iskola?
Az egyetem nyitottságával,fejlettségével,oktatási színvonalával és diákközpontiságával fogott meg. Ekkor már tudtam, hogy amit eddigi tanulmányaim alatt nem találtam és kaptam meg az itt meg fogom! És így is lett!


Miért pont ezt a szakot választottad?
A Kereskedelem és Marketing szak rengeteg lehetőséget rejt magában. Számomra nagyon fontos az önmegvalósítás és úgy gondolom, hogy ezen a szakterületen nagyon sok lehetőség van erre! Nem titkolt célom egy saját cég alapítása ezen a területen.


Milyen jó tanácsot adnál egy most felvételizőnek, mire figyeljen, mi alapján döntsön stb. – esetleg te mit csinálnál most másképp?
A saját vágyait és céljait tartsa szem előtt. Ne engedje, hogy mások véleménye   befolyásolják a döntését! Kövesse a szívét! Abba kezdjen bele amit tényleg tanulni és csinálni szeretne!
Én az életem egyik legjobb döntését hoztam meg mikor felvételiztem az egyetemre! Semmit sem csinálnék másképpen! :) 


Miért ajánlanád egy most felvételiző diáknak a METU-t?
Az egyetemet a közösségi média felületeken keresztül ajánlanám, mert napjainkban fénykorát éli ez a fajta iparág! Ezen felületeken könnyen el lehet érni a fiatal generációt, ami az egyetem célközönsége is.
A METU több mint egy sima állami egyetem, ahol bemegy a hallgató és végig üli az előadást. Itt gyakorlati tudást kap az ember, amit hasznosítani tud a jövőben. A környezet, ahol az oktatás történik ,olyan mint egy amerikai filmben a campusi élet.
Az egyetem sokkal, de sokkal többet adott nekem már most 1 év után, mint én azt valaha is gondoltam volna! Rengeteg barátra tettem szert! Egy csomó élménnyel gazdagodtam. 


Mi a kedvenc helyed a METU-n?
Az ebédlő, mert rendkívül jó közösségépítő hely.


Mi volt eddig a legmeghatározóbb élményed az egyetemen?
A gólyatábor, mert életre szóló élményekre, barátságokra tettem szert ott!
Nagyon sok mindent köszönhetek ennek a 3 napnak! A jelenlegi életem szerves részét is!


Mesélj kicsit a szakodról: kiknek ajánlanád, mi mindent tanulhatnak, hol tudják az itt szerzett tudást hasznosítani, mit profitálhatnak később belőle?
A szak sokszínűsége miatt szinte mindenkinek ajánlanám, mert rengeteg munkalehetőséget rejt magában ez a terület. Az általános gazdasági ismeretektől kezdve a komoly kereskedelmi,pénzügyi és marketing ismeretekig. Az itt szerzett tudást komoly reklámcégektől kezdve kereskedelmi tévékig tudják akár hasznosítani. Persze ez függ attól is,  hogy ki merre szeretne elhelyezkedni pontosan. Az egyetemen szerzett tudásból és kapcsolatokból rendkívül jól lehet profitálni, ha az ember ügyesen alakítja az útját az itt eltöltött évek alatt. 


Mi a kedvenc tantárgyad és miért?
Gazdasági Matematika, mert itt az egyetemen megmutatták nekem, hogy ez a tárgy nem egy mumus, hanem igazán élvezhető és rendkívül hasznos.


Ki a kedvenc oktatód és miért?
Tóth-Orosz Andrea
Rendkívül diákközpontú a személyisége és az oktatása is egyaránt! Sose találkoztam még ilyen kiemelkedő matematika tanárral, mint amilyen ő. Az anyagot tökéletesen átadja mindenki számára! Azt várja vissza a hallgatóktól amit megtanít nekik! Segítőkész, pozitív, nyitott!


Milyen egyetemi aktivitásokban vettél eddig részt? Ha volt ilyen, mi tetszett benne?
Tagja voltam a 2018-as Hök+ programnak. Tagja vagyok az első és hivatalos Rendezvényszervezői Team-nek, amely a hallgatókért jött létre! A 2019-es METU gólyatábor szervezői csapatának mint programfelelős, illetve jelenleg a Karrier Centrumban dolgozom mint gyakornok.


Milyen sikereket értél el eddig az egyetemen, mire vagy eddig a legbüszkébb?
Büszke vagyok arra, hogy ott dolgozhatok gyakornokként, ahol a tanulmányaimat is folytatom. Továbbá arra, hogy 1 évvel ezelőtt én is gólya voltam most idén pedig már szervező ként térhetek vissza a gólyatáborba, ahol megkaptam életem első csapatát és most én indíthatom el őket azon az úton, ahol tavaly engem is elindítottak! Részese lehetek számos gólya életének legmeghatározóbb élményében és ez büszkeséggel tölt el!


Mi volt a kedvenc projekted eddig az egyetemen?
A 2019-es gólyatábor megszervezése és lebonyolítása.


Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?
Amennyi időt csak tudok a barátaimmal töltök! Ezen felül amiből nagyon sokat töltekezek az utazás(új országok felfedezése), sport(legfőképpen a futás), idegennyelv tanulás, illetve a meglévő tudásom folyamatos fejlesztése, embertársaim segítése és a kedvenc zenéim hallgatása napi rendszerességgel.


Mi a kedvenc zenei műfajod, zenekarod, előadód?
Nem vagyok kifejezetten válogatós. Mindent meghallgatok, de előnyben részesítem a Pop, RnB, Rap és Latin műfajt. Nem tudok konkrét zenekart(Follow the Flow, Halott Pénz, Imagine Dragons, Maroon 5, Cali Y El Dandee ) illetve előadót(Rita Ora, Michael Jackson, Caramel, Demjén Ferenc, Majka, Halsey, Maluma, Jennifer Lopez, J Balvin, Selena Gomez) kiemelni, mert mindegyik másért szeretem. 


Van kedvenc kiülős-beülős helyed Budapesten?
Igen, van egy csomó kedvenc helyem. Ilyen például a High Note Skybar, Japanika Sushi Bar, Bálna Terasz, Fröccsterasz, Leo Budapest.


Van olyan könyv, film, kiállítás, előadás, amit szívesen ajánlanál mások figyelmébe?
Könyvek közül A karmának nincs humorérzéke - JÁTÉKSZABÁLYOK EGY JOBB ÉS GAZDAGABB ÉLETHEZ-Florence Scovel Shinn
Kiállítások közül a BODY kiállítást. Véleményem szerint mindenkinek tisztában kellene lennie azzal, hogy hogyan is működik az emberi test valójában!
Filmek közül az Életrevalókat ajánlanám. Minimum egyszer mindenkinek látnia kellene ezt a filmet!
Előadások közül bármilyen Müller Péter, Csernus Imre és Szabó Péter előadást.


Hogy érzed, fogják-e segíteni a METU-s évek a karrierterveidet?
A METU-s évek életem legmeghatározóbb évei lesznek! Még csak az első évem telt el, de már most teljesen megváltozott az életem minden téren! A szakmai tudás, amit az előadások, gyakorlatok adnak rendkívül hasznosak lesznek a szakmai életemben. Az emberi kapcsolatokról, barátságokról nem is beszélve!


Friss hírekért, kövess minket Facebook-on és Instagram-on!