Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Nagyköveti csapat 2020 - turizmus - tuve - Ruzsa Fanni | Budapesti Metropolitan Egyetem

Ruzsa Fanni / Turizmus-vendéglátás alapszak

   


Miért jelentkeztél idén nagykövetnek?
Szívesen ajánlgatnám az egyetemet másoknak, illetve magaménak érzem ezt a "szerepet".


Miért a METU-ra jelentkeztél anno?
Nem is volt más iskola bejelölve annak idején. Nem szerettem volna állami helyekre menni, fontos szempont volt iskolaválasztásnál, hogy egy új rendszerbe kerüljek, motiváló környezetbe motiváló emberekhez, megújult szemlélettel.


Milyen tényezők fogtak meg a METU-ban, miért gondoltad, hogy a METU lesz a neked való iskola?
Nagyon tetszett a jó hangulat, amit áraszt magából, az oktatásról való elmélet, a különböző tréningek, és a rengeteg lehetőség a sulin belül, például a Karrier Centrum.


Miért pont ezt a szakot választottad?
Mindenképp szerettem volna valami olyannak a része lenni, ahol megtarthatom, sőt, kell a kreativitásom, ami emberekkel foglalkozik, és a hangulatról gondoskodhatok. 


Milyen jó tanácsot adnál egy most felvételizőnek, mire figyeljen, mi alapján döntsön stb. – esetleg te mit csinálnál most másképp?
Nézzen alaposan körbe, figyelje meg hogy melyik szak hány nyelvvizsgát kér a diplomához (én ebben nem voltam annyira figyelmes), milyen diplomát kap, milyen lehetőségei lesznek diploma után és előtt.


Miért ajánlanád egy most felvételiző diáknak a METU-t?
A tanárok humorérzéke és segítőkészsége szerintem nagyon sokat emel minden óra hangulatán, én ezt kifejezetten nagyon szeretem, illetve azt is,hogy mindig mondanak valami témához kapcsolódó, saját szakmájukban megélt tapasztalatot, vagy a mai világgal húznak párhuzamot, ami miatt jobban meg is ragad az anyag, másrészt egyből érthetővé válik. Az ügyintézésem is mindig gördülékeny volt, mindenki, még a takarítónéni is kedves, abszolút jó érzés bejönni minden nap.


Mi a kedvenc helyed a METU-n?
Az udvar.


Mi volt eddig a legmeghatározóbb élményed az egyetemen?
Az első Start my Brand, ami amellett hogy nagyon jó volt, meghozta a kedvenc barátaimat is. 


Mesélj kicsit a szakodról: kiknek ajánlanád, mi mindent tanulhatnak, hol tudják az itt szerzett tudást hasznosítani, mit profitálhatnak később belőle?
Akik emberközpontúak, érdekli őket hogy egy-egy eseménnyel, vagy épületekkel milyen hangulatot adhatnak át, érdekli őket a világ és az emberek sokszínűsége. Az itt szerzett tudás többet ad mint bármelyik szak, itt a világról tanulunk, fejlődik a türelmünk, a csapatban való dolgozásban is egyre jobbak leszünk,az alkalmazkodás képessége. Rengeteg helyen el lehet helyezkedni, de akár magunk is beindíthatunk egy ezzel kapcsolatos vállalkozást, a lehetőségek tárháza óriási.


Mi a kedvenc tantárgyad és miért?
Turizmus és Szabadidő, mert iszonyat érdekes, és sokat ad.


Ki a kedvenc oktatód és miért?
Kulcsár Noémi tanárnő, és a volt Makro tanárom, akinek sajnos nem jut eszembe a neve. Nála mindig jó hangulat volt, mosolyogva teltek az órák.


Milyen egyetemi aktivitásokban vettél eddig részt? Ha volt ilyen, mi tetszett benne?
Egyenlőre még ez lesz az első, de mindenképp szeretnék mást is csinálni.


Milyen sikereket értél el eddig az egyetemen, mire vagy eddig a legbüszkébb?
Az első féléves jegyeimen meglepődtem, magamhoz képest jót teljesítettem.


Mi volt a kedvenc projekted eddig az egyetemen?
Start my Brand.


Mivel töltöd szívesen a szabadidődet?
A hobbim a tánc, a R3done táncegyesületnél táncolok, így ez szokott lendületet adni a mindennapjaimban. 


Mi a kedvenc zenei műfajod, zenekarod, előadód?
Leginkább mostanában a tánc miatt az R'n'B vonz és a rap, de rengeteg zenei stílus megtalálható a repertoáromban. Mostani kedvencem között van 6lack, Russ, de a magyar 30y, Bagossy Brothers, és a Bohemian Betyars is messze az élen jár. Nem is tudok választani, minél többet gondolkozom, annál több jut eszembe.


Van kedvenc kiülős-beülős helyed Budapesten?
A chezdodo macarons, szerintem nem Magyarország, hanem Európa egyik, ha nem a legjobb macaron cukrászdája, egyszerűen isteni. A kedvenc kávézómat még keresem.


Van olyan könyv, film, kiállítás, előadás, amit szívesen ajánlanál mások figyelmébe?
Ha kiállítás, akkor a Magyar Szépművészeti múzeum, vagy a Várnál a Galéria, szerintem ők bonyolítják a legjobb kiállításokat. A Tedx előadások remekek. 


Hogy érzed, fogják-e segíteni a METU-s évek a karrierterveidet?
Mivel elég napi témák keringenek minden órán, és a tanáraink sokat mesélnek a saját munkájukról és sikereikről, így biztosan segíteni fog motiváltnak maradni, és hogy mindig legyen bennem tenni akarás.


Friss hírekért, kövess minket Facebook-on és Instagram-on!