Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Sajtó - művészet | Budapesti Metropolitan Egyetem

Sajtó

Kedves Sajtós kollégák! 

Üdvözöljük a METU sajtó oldalán, amit azért hoztunk létre, hogy megkönnyítsük az Önök munkáját. Az oldalon a Budapesti Metropolitan Egyetem hivatalos információi, sajtóközleményei, képei találhatóak, melyek szabadon felhasználhatóak és átvehetőek a forrás megjelölésével. 

ALAPINFORMÁCIÓK

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Magyarország legnagyobb magánkézben lévő felsőoktatási intézménye. A METU-n 2 karon, 4 fő képzési területen folyik képzés: kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű kínálatban jelenleg 32 alapszak, 34 mesterszak, 15 szakirányú továbbképzés és 7 felsőoktatási szakképzés közül választhatnak az egyetem iránt érdeklődők. A Metropolitannek jelenleg több mint 7000 hallgatója van, közel 900 külföldi diákkal a világ 110 országából.  

Az intézmény 2001 óta meghatározó és dinamikusan fejlődő szereplője a hazai felsőoktatásnak és immár a kelet-közép európai régiónak is. Jelenleg 5 kontinensen, közel 200 külföldi intézménnyel tart fenn partneri kapcsolatot. 

2020-ban új kategóriát vezetett be az egyetem; az Alkotóegyetem egyaránt utal a piacon egyedülálló portfólió alapú képzési módszerre, az egyetem szakmai küldetésére és a METU hallgatói és oktatói közegének egyik leghangsúlyosabb jellemzőjére is. Az alkotóegyetem-koncepcióhoz vezető út egyik legfontosabb lépése a myBRAND portfólió alapú oktatási módszer 2018-as bevezetése volt. 

A METU myBRAND oktatási módszertanával hazánkban elsőként alakította át oktatási modelljét a nemzetközi felsőoktatási trendekhez illeszkedő portfólió alapú képzési rendszerré. Oktatása folyamatosan megújuló módszerekre épül, amelyet nemzetközi tapasztalattal rendelkező oktatók és inspiratív, innovatív környezet támogat, ezzel felkészítve a hallgatókat a változó munkaerőpiaci igényekre hazai és nemzetközi szinten egyaránt. 

Név: Budapesti Metropolitan Egyetem (rövid név: METU) 

Alapítás éve: 2001 

Hallgatók száma: kb. 6500 

Rektor: Bachmann Bálint DLA

Karok: Művészeti és Kreatívipari Kar (dékán: Csizmadi Péter DLA)
Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar (dékán: Dr. Kovács Attila PhD)


Cím: 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9.

További campusok:

  • 1117 Budapest Gábor Dénes u. 2., Infopark D épület 
  • 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6.
  • 1117 Budapest, Gábor Dénes u. 4., Infopark C épület 
  • 6800 Hódmezővásárhely, Városház utca 1. 

További információk:

pr@metropolitan.hu