Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility METU-s workshop a Műtárgyak Éjszakáján | Budapesti Metropolitan Egyetem

METU-s workshop a Műtárgyak Éjszakáján

 • Kezdődik
  2023. 05. 19. 18:00
 • Vége
  2023. 05. 19. 20:00
 • Helyszín
  METU Divat és Textil Tanszék, 1077 Budapest, Rózsa u. 4-6-b épület

Műtárgyak éjszakája

Idén, azaz 2023-ban hetedik alkalommal startol el a neves Műtárgyak Éjszakája programsorozat, ezúton pedig a Budapesti Metropolitan Egyetem is csatlakozik a fesztiválhoz. 

Május 19-én, azaz pénteken egy workshopra invitálunk minden kedves érdeklődőt a METU ékszerműhelyébe. Ha szívesen ásnád bele magadat a fenntartható tervezés módszertanba és az ékszerek készítésének világába akkor a workshopon a helyed! 

A foglalkozás két részből áll, az első felében releváns példákon keresztül mutatjuk be, hogy hogyan is lehet fenntartható egy alkotói folyamat, majd kötetlen beszélgetés során járjuk körbe jobban a témát. A workshop második felében elmélyedünk az ékszerkészítés gyakorlatába, hiszen ipari hulladék segítségével alkotunk hordható, bőr ékszereket.   

A pár órás foglalkozás mellett betekintést nyerhetsz, hogy a METU hallgatói és egyben alkotói milyen izgalmas projekteken dolgoztak a közelmúltban. Megismerkedhetsz a METU Textil hallgatóinak és az Isaszegi Tapétagyár közös együttműködésének gyümölcsével is egy pop up kiállítás során, és megtekintheted a projekt alatt tervezett tapéta mintákat is. 

A szövő workshophoz minden eszközt biztosítunk, viszont kérjük, hogy a szitázáshoz hozzatok magatokkal vászon szatyrot, pólót! 

A programot tartja:  

 • Börcsök Anna ékszertervező művész 

 • Ducsai Judit designer 

 • Márföldi Dóra textilművész 

 • Zachar Viktória textilművész 

A program időtartama: 120 perc 

Maximum létszám: 25 fő 

A Művészetek Éjszakája Fesztiválon való részvételhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges, amelyet itt tudsz megtenni.  

A fesztivál további programjait itt tudod megtekinteni.  

Ismerd meg a METU Divat- és Textil tanszékének képzéseit