Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility MNB-METU-BME együttműködés – „Design a jövőért" | Budapesti Metropolitan Egyetem

MNB-METU-BME együttműködés – „Design a jövőért"

Az MNB, a METU és a BME a környezettudatos és felelős társadalmi működés kialakításának elősegítése érdekében különleges projektet hozott létre:  olyan innovatív tárgy vagy tárgyegyüttes megalkotását tűzték ki célul, amit az egyetemi polgárok széles köre használ, vagy használhat, és alkalmas arra, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára. 

Az együttműködés során az egyetemek hallgatói a klímavédelem jegyében olyan tárgyakat, eszközöket terveznek, amelyekkel az egyszer használatos poharak is kiválthatók lehetnek. A közös tervezési folyamat a környezettudatos és fenntartható életmód fontosságára is felhívja a figyelmet.

A projektben bemutatott tárgyak rendkívül ígéretesek; az MNB budapesti Krisztina körúti székházában 2023. január 26-án megrendezett prezentáción az érdeklődők 14 hallgatói tervbe nyerhettek betekintést. Az együttműködés következő fázisában a BME anyagtechnológia és a METU marketing szakterületre specializálódott hallgatóival bővülő csapatok dolgoznak majd tovább azon, hogy közös munkájuk eredményeként a tanév végén már gyártható termékterveket mutassanak be.